» »

Neoriginalne barve za tiskalnik?

Neoriginalne barve za tiskalnik?

KontraCepec ::

Ravnokar kupujem nov tiskalnik ranga 20-30ksit. Vedno sem bil pristaš Epsona zaradi nizke cene kartuš, sedaj pa bi rad poskusil z neoriginalnimi barvami in bi tako raje kupil HP3820 ali Cannon i320. Pri teh ni take panike, če se šobe zamašijo.>:D

1. Kako pa je kaj v praksi s temi kartušami? Se šobe velikokrat zamašijo, kakšna je kakovost printa?

2. Kje dobit seznam neoriginalnih črnil, kje jih prodajajo in kateri so najboljši v razmerju cena/kvaliteta/zamašitve?

3. Kater tiskalnik iz tega vidika najbolj priporočate?
  • premaknil: V-i-p ()

falotXP ::

- mislim, da je HP 3820 kar dobra izbira v tem cenovnem razredu, za ostale stvari pa ne vem.

Arthur ::

nisem čisto na tekočem, ampak mislim da vsi hp-ji serije 3xxx, niso najboljša izbira. jaz bi si malo ogledal model 5550, ki ga vsi blazno hvalijo. v bigbangu ga imajo za 35.500. če se ti zdi to preveč, pa poglej, če je še kje kakšen 845c, ki bi moral bit kakšnih 17.000. za neoriginal kartuše se pa pozanimaj na tintatisku.

Jux ::

Cannon i550?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

KontraCepec ::

Dobro no saj te tiskalniki so vsi nekje tu...

mene bolj zanima potrošni materijal - s katerim od teh tiskalnikov bi najbolje prišel čez in vse ostalo o neuranih kartušah.

Hammer ::

Potrošni material te bi najcenejše pršu z Canon i320 poglej cene na
tiskalnik.com

KontraCepec ::

Ja, hvala za to stran. A obstajajo še kake druge firme... Ko sem hodil po raznih trgovinah (kos, razne fotokopirnice,...) sem videl zelo veliko različnih črnil, pa bi rad prebral kak test ali izkušnje koga, ki jih je že kaj probal.

Tr0n ::

Imam Epson Stylus Color 680. Originalne kartuše (s čipi) so zanj preklemano drage (10k crna, 8k barvna) vendar se že kr nekaj časa dobi več neoriginalnih kartuš različnih proizvajalcev za 50% cene, torej 5k SIT črna in 4k-5k SIT barvna. Tak da, ni take sile. Dosedaj še nisem imel probleme s šobami ali kvaliteto izpisa.

M@re ::

tud jaz mam epson stylus color 680, neoriginalne kartuše pa že par let kupujem na www.tiskalniki.com kartuše so jet tecove, te pa pride črna 3k, barvna 3,5k, če pa naročiš v vrednosti čez 7k, pa ti ni treba plačati poštnine. Pripeljejo pa ti jih še isti ali pa naslednji dan.

Tr0n ::

Na strani pise 4.300 crna in 4.700 barva, ampak se vseeno malce cenejse, ce racunamo se 500 SIT za postnino.

Pa se tole @ http://www.tiskajpoceni.com/.

Brane2 ::

Za folk ki dela z Epsoni, se priporočam tudi sam. Prodajam namreč črnila zanje. Deciliter=2.2 kSIT (z DDV, brez poštnine). Primerjajte s konkurenco... :\

Tr0n ::

Hmm, kako pa je s kartusami z cipi, za recimo model 680?

Brane2 ::

Določene stranke, ki so pri meni kupile črnilo in pozneje (pametno :\ ) ugotovile, da imajo v kartušah čip, ki ga je treba resetirat, so si za tistih nekaj kSIT nabavile univerzalni chip reseter preko Yahooja, sedaj pa jih prodajajo naprej Eden takih je denimo "Foto Print, Habich Roman" na Celovški 143, ki me je prosil, naj o tem obvestim folk. Povprašajte ga o tem po emailu: fotoprint@fotoprint-sp.si ali pa kar po telefonu (nimam tel številke pri roki, pobrskajte po TISu).

Tisti, ki bi to po vsej sili radi naročili v tujini, paoč pobrskajte po netu za "Epson chip cartridge resetter" ali čim podobnim in našli boste na kupe te šare s tipično ceno cca $20...

Brane2 ::

Evo še par URLjev, ki sem jih poslal tudi temu možakarju, preden se je odločil za nabavo reseterja:

http://shop.store.yahoo.com/ink-refills...


http://www.printerowners.co.uk/epsonchi...

http://www.inklevel.n3.net/

http://www.inkjetspecialist.com/EpsonCh...


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Iztirjenec ::

A ta fotoprint ma reseterje prav na prodaj? Jaz sem jim mejl poslal pa mi niso odpisali nazaj... A je mejl pravi? Kolko pa je tej cena pri njih? Sem full zainteresiran, le če niso predragi :D
Jst sem na netu vidu home made varianto... A jo zna kdo naredit (oz. jo kdo ima, in zna naredit) ?

Brane2 ::

Mejl je pravi. Če ne gre drugače, ga pokliči po tel. Ne vem zakaj ne odgovarja, saj mi je sam rekel, naj dam interesentom njegov mail. :\

Kar se reseterjev tiče, ne vem veliko o njih. Fizično jih še nisem videl. Tudi za ceno možakarja nisem vprašal.

Če maš kake podatke o izdelavi, postaj sem. Bom pogledal.

krneki ::

Osebno imam še vedno najraje softwaresko rešitev (vbistvu sploh ne vidim prednosti fizičnega resetiranja). SSC

Iztirjenec ::

Krneki, kateri printer imaš? To softwersko metodo poznam, ampak ne vem kako deluje? Ker pri C82 je nemogoče resetirat čipe, a ti uporabljaš freeze? Kako deluje freeze? Kaj to samo na začetku pozeneš, pol pa ti ni treba več? Če veš kaj o tem, prosim napiši kaj več.
LP

krneki ::

Jest imam C60 in resetiranje deluje brez problemov. Za freeze pa nebi vedel kako stvar deluje. Probaj mal po tistem napol-ruskem forumu prašat oz. poglej če je že kdo kej odgovoril.

KontraCepec ::

in pol ko imaš resetter resetiraš čip in isto kartušo poolniš do nezavesti z neoriginalno barvo?

Brane, dej povej šekje prodajaš 1dl črnila za 2,2ksit in za katere vse tiskalnike pride v poštev... in kako je s tem pol - a jih morš sam napolnit, itd

Pa ne vem če bi epsona, ker so:
1. glasni
2. počasni
3. s premalo dpi

Brane2 ::

Na LINK imaš članek o Inkjet refillih ( klikni link na članek/naročilnico na levem robu zaslona).
V članku je nazorno razloženo kako in kaj, naročilnica je pa zraven. Dobavlljam robo po pošti, če pa jo hočeš na vsak način prit iskat sam (prišparaš poštnino) pa me pokliči in se bomo zmenili na gsm (031 460 871) ali pa firmatel (01/ 5428 570)

Brane2 ::

Aja, še to- črnila so naročena za Epson Stylus 1200 Photo, delajo pa B.P. v vseh Epsonih s piezolektrično glavo, kar pomeni praktično vseh modelih znanih človeštvu. Zagotovo pa NE delajo v HPjevih in Lexmarkovih, ker imajo ti termično glavo. Za Cannona ne vem. Nihče še ni probal. Mogoče bi delalo. So pa taki poskusi lahko tveganazadeva, saj lahko uničite glavo.

Ne bi se ravno strinjal, da imajo EPsoni malo dpi in da so počasni. V firmi imam par 1200tk in sem kar zadovoljen z njimi, le kvarita se veliko. Vsem ki pridejo po črnilo in vprašajo za kakovost, pokažem CD nalepke, ki jih printah na teh Epsonih in folk v splošnem "dol pade". Ene parkrat sem moral sprintat nalepko pred tipom, ker ni verjel, daje to možno s tem tiskalnikom in črnili ...

pivmik ::

NE evo vam mojo stran za ink-jet kartuše:
http://ink-jet.docspages.com/
Če vam bo kaj v pomoč :)
LP, Gregor GRE^

levjos ::

Prosim če obstaja kakšna možnost za resetiranje čipov na tiskalniku CANON i4200.
levjos

;-) ::

HE HE
jaz sm tud uporabljal neke pelikan kartuše za epsona...pa je blo vse kul sam če hočeš tiskat dobre fotografije ti FAKe kartuše ne koristijo kaj dosti..Barva je bledejša (mogoče na prvi pogled ne, sam kvaliteta ziher ni ista!)

Sedaj zraven laserskega tiskalnika uporabljam HP 1315 (ker laserski ni barvni) in vedni kupim najdražje (ne zaj glih eXtreme) kartuše ker se z kvalitetnim Fotopapirjem najbolje ujamejo.

Barve pa so lepe in čez čas ne bledijo.

€w€€r


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako tiskat brez ena kartuŠe

Oddelek: Pomoč in nasveti
194508 (3937) SG_101
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394373 (3731) Brane2
»

Refilli za tiskalnike

Oddelek: Strojna oprema
282906 (2283) OZZY
»

Kako poceni refilat Epsonov C60 tiskalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6833 (798) Brane2
»

Nakup tiskalnika!?

Oddelek: Kaj kupiti
91478 (1328) Tradewind

Več podobnih tem