Forum » Strojna oprema » matricni tiskalnik-nastavitve
matricni tiskalnik-nastavitve
dëych ::
Imam en star matrični tiskalnik in so problemi pri tiskanju. Problem je v tem, ker ne morem nastavljat velikost papirja. Imam samo opcije: A4, Letter pa še ene par podobnih. Ni pa opcije, da je papir neskončno dolg. Se da to kako kje spremenit?
hvala.
LP
hvala.
LP
sofoiks ::
kaj pa na samem tiskalniku bi moral nekje ob strani imeti vzvodek zraven pa narisan neskoncen ali a4 list
Stratus ::
kateri tiskalnik pa imaš točno, drugače pa ima vsak matrični tiskalnik možnost tiskanja na neskončni papir
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Tiskalnik ima eno stikalo, ampak vseeno ne deluje. Je pa en star tiskalnik Seikosha SP2400.
npr. potem sem za foro instaliral Epson LQ300 in maš med opcijami v nastavitvah neskončni papir.
aja pa še to, tiskalnik je bil prej priklopljen na eno staro mašino in preko DOS-a normalno printa na neskončni papir, medtem ko v Windowsih je pa tema...razbije na A4 liste..
npr. potem sem za foro instaliral Epson LQ300 in maš med opcijami v nastavitvah neskončni papir.
aja pa še to, tiskalnik je bil prej priklopljen na eno staro mašino in preko DOS-a normalno printa na neskončni papir, medtem ko v Windowsih je pa tema...razbije na A4 liste..
Eno vprašanje: se da kako direktno printat na LPT tako da ne bo potrebno ročno zaganjat CMD in pisat COPY neki.txt to LPT1?
ker fora, če grem preko cmd-ja mi sprinta tako kot bi moral, če grem preko tistega File->Print (npr. v IE oz mozilli) pa vedno določi neko max velikost papirja in mi razbije dokument na več kosov...
ker fora, če grem preko cmd-ja mi sprinta tako kot bi moral, če grem preko tistega File->Print (npr. v IE oz mozilli) pa vedno določi neko max velikost papirja in mi razbije dokument na več kosov...
Duhec ::
Če imaš XPje potem v lastnostih LQ300 pod zavihkom 'Nastavitve naprave', pri 'Tractor feed'-u nastavi na 'Standardni nemški neskončni' ali 'Legal nemški neskončni'. Poizkusi oba in stestiraj.
Sem zadevo že rešu.
1.Instaliral sem Generic Text Printer (nardi text file).
2. Potem napisal en simpl batch fajl, ki požene printanje preko cmd-ja...
3. no na konc sm mogu še dodat en simbol na začetek dokumenta, da je zamenjal fonte(to se nardi avtomatsko).
4. Aja pa še velikost papirja sem nastavil na Envelope (za tist Generic / Text Only printer),
5. ter robove top in bottom na 0.
6. Stvar deluje.
LP
1.Instaliral sem Generic Text Printer (nardi text file).
2. Potem napisal en simpl batch fajl, ki požene printanje preko cmd-ja...
3. no na konc sm mogu še dodat en simbol na začetek dokumenta, da je zamenjal fonte(to se nardi avtomatsko).
4. Aja pa še velikost papirja sem nastavil na Envelope (za tist Generic / Text Only printer),
5. ter robove top in bottom na 0.
6. Stvar deluje.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | epson lq 100Oddelek: Pomoč in nasveti | 1586 (1529) | Duhec |
» | Izdelava obrazcev doma?Oddelek: Loža | 5279 (4972) | Vikking |
» | Tiskalnik za tiskanje obrazcev (kot na bankah)Oddelek: Kaj kupiti | 1279 (1131) | kalko |
» | Tekstovno tiskanje na matrični tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1488) | pajanko |
» | Tiskalnik z papirjem neskončne dolžine? Mi res ostane samo iglični?Oddelek: Kaj kupiti | 3246 (2649) | Popcek |