» »

externi HDD

externi HDD

tris ::

Razmišljam o nakupu zunanjega HDD(USB 2) in sem malo pogledal kaj se dobi(mimovrste) in mi ni ravno najbolj jasno kakšne so razlike med posameznimi modeli (npr.TEAC), oz. na kaj biti pozoren......npr.razlika je samo v ohišju( kapaciteta je ista) razlika v ceni pa 20%.....

Kupujem tam do max.200G(predvsem za shranjevanje glasbe in filmov), kaj se splača?

Antares88 ::

Sam bi ti priporočal ohišje + disk posebaj! Npr tole ohišje + kakšen WD 250GB SataII 16MB. Ohišje ima eSATA priključek ki ga priklopiš preko eSATA vtičnice, ki jo dobiš zraven le ta se pa priklopi na amtično. Potem pa imaš še USB 2.0, ki zelo prav pride pri prenašanju ext. diska.

tris ::

kakšen je predpogoj(na strani PC-ja namreč, imam namreč malce strarejšo plato EPOX 8rda+) da se lahko priljuči preko eSATA.
pomoje to za mene trenutno ne prie v poštev saj imam na plati samo IDE-ATA 133

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tris ()

mte ::

Tudi jaz kupujem nekaj takega. Nekako zmeraj manj me vleče sata (ali sataII), ker nisem nikjer našel kakšnih testov oz. potrdila, da se za zunanji disk splača vzet kaj drugega kot ide. Za notranji disk seveda ne (že zaradi kabla), ampak za zunanji disk pa le prišparam nekaj tisočakov če vzamem ide varianto. Ali lahko kdo našteje par argumentov proti ide za zunanji disk in za sata? Govorim seveda za usb2 ali firewire priklop.
hvala,
lp

bepapa1 ::

Poglej si tega.8-O
poldi

mte ::

behavor: Dobra cena, ni kaj. No, malce me sicer moti ventilator (kolikor sem gledal so icybox ali pa lc power ohišja brez), vendar v kolikor je notri en spodoben disk (jim bom poslal mail) bi bila to ena od možnosti. Sem pa ravno gledal, da bi za kombinacijo Seagate 320gb in lc power ohišja pri mimovrste dal ravno toliko, če ne štejem poštnine. Ali lahko kdo potrdi, da so lc power ohišja brez ventilatorjev?
lp

EDIT: Aja, razlog, da preferiram Seagate je 5-letna garancija. Glede mojih dosedanjih izkušenj z (sicer malo starejšimi) diski je to kar precejšen plus...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

bepapa1 ::

Vgrajen trdi disk Seagate z 8 MB predpomnilnika.8-O
poldi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eSATA

Oddelek: Strojna oprema
458572 (7688) wolf123
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29533905 (14055) xyxyxyxy
»

WD my book zmrzne na e-sata

Oddelek: Pomoč in nasveti
202240 (1858) MrStein
»

Zunanji trdi disk

Oddelek: Kaj kupiti
102199 (1691) tony10
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8619924 (14124) MISKO_GR

Več podobnih tem