» »

SoundBlaster Audigy 2 ZS

SoundBlaster Audigy 2 ZS

bluefish ::

Zanima me, kje v Sloveniji bi se dalo dobiti najceneje to zvočno kartico? Seveda novo.
Poleg tega me zanima še, kakšna je razlika med to zvočno kartico in Audigy 4 modelom, ker je razlika v ceni precejšnja.

potem, ko sem malo razmislil, verjetno ne bi izkoristil vseh lastnosti modela 2 ZS in bi bil model 4 verjetno dovolj za dober zvok pri gledanju filmov in podobnih rečeh. Kaj menite?

Verjetno pa je potem najcenejša pri enaa (malo manj kot 11k).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

miwche ::

ja, za ta denar je čisto ok za gledanje filmov, itd... se mi zdi da je 2 ZS boljša glede iger.

ali je opazna razlika pri kvaliteti zvoka pri Audigy 4 glede na integrirano zvočno kartico?
Domnevam, da je glede na vse certifikate, s katerimi naj bi se kartica kitila, vendar ali to ušesa zaznajo.

Izi ::

ali je opazna razlika pri kvaliteti zvoka pri Audigy 4 glede na integrirano zvočno kartico?

Takole bom rekel, če imaš ti dva računalniška zvočnika, ki ti stojita na vsaki strani monitorja potem ne boš opazil prav nobene razlike in je nakup zvočne kartice stran metanje denarja.

Soundblaster je smiseln samo če uporabljaš prostorski zvok

Če imaš 5.1 sistem z kolikor toliko zmogljivimi zvočniki potem pa je razlika takoj opazna.
Zvok je bolj kvaliteten ampak kar je pa zame najpomembneje je, da zadeva vedno deluje.
Pri igrah se mi je z integrirano zvočno dostikrat zgodilo, da mi je kar nekaj začelo pokati v kakšni igri in čez nekaj časa sem ostal v tišini in sem moral ponovno pognati igro. Poleg tega integrirane zvočne v polovico igrah niso podpirale prostorskega zvoka, zvok je sicer prihajal iz vseh zvočnikov ampak vedno enak neglede nato, da sem se obračal okoli.
EAX in OpenAl integrirane zvočne podpirajo zelo slabo oz. največkrat sploh ne.

Tako, da če imaš prostorski zvok in igraš igre potem je Soundblaster nujen nakup. Tukaj sploh ni debate.

Za gledanje filmov pa je nakup že bolj vprašljiv.
Filmi imajo večinoma digitalni zvok AC3 in vsak pravi videofil bo AC3 zvok nedotaknjem pošiljal preko SPDIF out na zunaji ojačevalec :D
V tem primeru zvočna kartica ne dela nič in je vseeno kakšno imaš.
Tudi, če je zvok v MP3, razlika v kvalitetni ni nevem kako opazna, je pa precejšna razlika kako ti bo soundblaster razdelil stereo zvok na vse zvočnike in poskušal narediti prostorski zvok. Tu integrirane zvočne povsem odpovejo, Soundblaster pa kar dobro naredi prostorski zvok iz stereo signala.

Torej na koncu bi jaz Soundblaster priporočil samo če se uporablja prostorski zvok 5.1 ali več, drugače pa ne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvet: integriran zvok vs zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
143619 (3271) MaticKregar
»

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
364254 (3151) Jst
»

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
474982 (3136) Pesimist
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796722 (5189) strumf666
»

Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
598250 (7045) matjash

Več podobnih tem