» »

1394 net adapter v SP2, rabim pomoc!

1394 net adapter v SP2, rabim pomoc!

Gn0me ::

Ziv

Ravnokar sem formatiral disk in ponovnoma namestil okna XP SP 2, no ponavadi mi cisto rutinsko laufa vse, tokrat pa se ne morem povezat na internet, pac ustvarim povezavo prek carovnika za dsl pa ko se poiskusam povezat mi javi error 769: the specified destination is not reachable. Sem ze gledal helpe za ta error na raznih forumih in helpu od oken, edino kar izves je da reisntaliras driver pac za ta adapter 1394 ker da ma SE 2 neke tezave z njim pa da diseblas/eneblas povezavo prek adapterja. DSL linija deluje ker pac znjo delam tudi na tem racunalniku ;9, tko nevem kar sem dobil v helpu sm probal in to ni to, vedno ko sem prej na istem sistemu formatiral in ponovnoma okna vrgel gor (ja vedno SP2) ni blo nobenega problema, zdaj pa to... Ce se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe in ko odpravit to nevsecnost....

p.s: ja okna sm dans ze drugic instaliral in ne pomaga...

drola ::

Če imaš matično z NForce4 čipovjem, si namesti gonilnike, ker po defaultu Windowsi ne prepoznajo klasične mrežne kartice, ampak le FireWire zadevo.
https://drola.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drola ()

Gn0me ::

jah, bom probal driverje dat nove gor, samo ce to deluje, bo ostalo zelo zanimivo dejstvo da prej nisem imel komplikacij....

aljazh ::

1394 je Firewire. Kaj ima to zveze z internetno povezavo? Sicer je možno preko Firewire vzpostaviti tudi mrežno povezavo, a zelo dvomim, da kateri modem (ali router) omogoča povezavo preko Firewire.

Rekel bi, da skušaš povezavo vzpostaviti preko Firewire, zato je destination unreachable. Kajti računalnik preko te povezave pač ni nikamor priklopljen.

Preveri torej, če si izbral, da se računalnik povezuje preko Ethernet adapterja. Ikoni sta sicer enaki (tudi možnosti nastavitev), a gre za dve različni stvari. Pojdi v nadzorno ploščo in nato v omrežne povezave. Pri Firewire bi moralo pisati "1394 connection", pri Ethernetu pa "Local area connection". Izbrati moraš slednjo v čarovniku za vzpostavitev ADSL povezave.

drola ::

Ja, saj sem mu razložil. Na NForce4 platah v SP2 ni gonilnika za integrirano mrežno kartico, ampak le za FireWire, zato je potrebno naložiti najprej gonilnik od proizvajalca matične plošče. In potem se šele pojavi ikonca "Local area connection" v "Network connections" v nadzorni plošči.
https://drola.si

Gn0me ::

Ja po instalaciji chipseta za maticno je zalaufalo normalno, thx. Vseeno se mi cudno zdi da ko sem pred 5 meseci isto formatiral in na novo okna gor vrgel ni blo teh tezav, na istem racunalniku iste windowse ;9, bah ni vazno smao da dela zdaj ;9

letalec777 ::

Žiujo! js mam tut podobne probleme. Men je tut prej internet normaln delou, pol sm pa šenkrat windowse posneu, pa mi ne dela več. V DEVICE MANAGER-ju mi pokaže rumen klicaj na 1394 Net Adapter. Neki sm probavou z drajverji, k sm ih dobiu na HP strani (mam prenosnika HP pavilion), sam ni nč pomagal. Moja osnovna plošča je nVidia.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se poveze 2 racunalnika med seboj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
1311291 (9796) win64
»

USB 3.0 črno na belem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6010154 (7474) MrStein
»

problem mreža

Oddelek: Omrežja in internet
211830 (1681) maticm
»

firewire

Oddelek: Pomoč in nasveti
71076 (962) frenk
»

mreža ne dela

Oddelek: Omrežja in internet
151184 (1040) mare_

Več podobnih tem