» »

Rabljeno ftw?

Rabljeno ftw?

Loki ::

zanima me, kaksen je vas odnos do nakupa rabljene racunalniske opreme? kupujete samo rabljeno? zakaj da/ ne?
kaksne so klasicne pasti takega nakupa? racunala so le toliko razlicna od npr. avtov, da se tezje pokvarijo.
I left my wallet in El Segundo

Veron ::

"Dražje" komponente rad kupim rabljene ampak obvezno z garancijo vsaj še 3-4mesce. Sicer pa vedno grem na osebni preuzem, tako da tudi lahko vidiš, če je kaj fizično poškodovano za kar ti garancije nebi priznal.

bluefish ::

rač. opreme ne kupujem rabljene.
Eden izmed razlogov je, da nisem ravno najbolj zaupljiv do tistih, ki prodajajo po oglasnikih in po internetu. Poleg tega so bili vsi dosedanji nakupi namenjeni nadgradnji na (naj)novejše komponente.
Pasti? Lahko dobiš mačka v žaklju, npr. disk, ki po enem tednu pokaže hibe slabih sektorjev ali pa že neštetokrat, do meja navit procesor,...

Pri že prej omenjenem kupovanju preko interneta ali pa oglasnika, pa lahko naletiš na prodajalca, ki v primeru pokvarjene "robe" ensotavno preneha obstajati in tako ne moreš reklamirati stvari, ali pa vsaj zahtevati delnega povračila denarja.

So pa tudi razlogi za tako kupovanje (še posebej, če nisi ravno pri denarju ali pa da sestavljaš low-end konfiguracijo).

Sami ::

Od rabljene računalniške opreme kupujem vse razen diskov, CD/DVD pogonov in komponent, ki so bile zmodane. Pred nakupom obvezno vsako komponento stestiram in če deluje je super.
Npr. Rabljen proc je zame tako kot nov, če dela dela, ne moreš falit.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

klemen22 ::

Rabljene opreme ne kupujem nikoli in nikdar.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mtosev ::

Jaz mogoče samo od frenda rabljeno kupim drugače ne.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

miwche ::

seveda se kupuje rabljeno. ni tako problematično kot se mnogim zdi. večina folka le hitro menja opremo in prodaja stare zadeve, npr. jaz. če pa se ti zdi sumljivo ne kupiš. najbolje je iti do tipa domov, preveriti zadeve in se odločiti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tip z bolhe lagal o prenosniku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8213853 (9642) shadeX
»

Cene na slo-techu.com in Bolhi.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7716219 (12298) ciki57
»

Pomembno! Obupno stanje na trgu rabljene opreme (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10622748 (18530) _IKE_
»

Vic stoletja :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
528761 (6895) Utk
»

Goljufije z malimi oglasi

Oddelek: Loža
252861 (2172) Tero

Več podobnih tem