Forum » Strojna oprema » monitor ali grafična???
monitor ali grafična???
tris ::
Zadnje čase imam težave z monitorjem.......no vsaj mislim da je monitor.......na desni strani imam vedno širši črni pas...torej slika se oža....(monitor je sta 7 let)
Zadnje nekaj dni pa se mi vse skupaj še dodatno zelo čudno obnaša pri ločljivostih 1024x768 in nižjih ko ob zagonu slika migota, potem je Ok, nakar v nekaterih aplikacijah ne vidim enega pasu(navpičo je črn pas) v sliki itd.....slika na robovih migota, itd itd.......
Pri višjih ločljivostih se zdi da je OK.................
A je možno da je grafična?
Zadnje nekaj dni pa se mi vse skupaj še dodatno zelo čudno obnaša pri ločljivostih 1024x768 in nižjih ko ob zagonu slika migota, potem je Ok, nakar v nekaterih aplikacijah ne vidim enega pasu(navpičo je črn pas) v sliki itd.....slika na robovih migota, itd itd.......
Pri višjih ločljivostih se zdi da je OK.................
A je možno da je grafična?
No nakdnadno sem ugotovil da je tisto migotanje aplikacij in razni "črni pasovi" česz sliko posledica ravno pravih kombinacoj resolucij in osveževanja(npr 1024*768/85Hz je OK, 1024x768/60Hz pa manjka 1/3 slike + vse skupaj migota...................
Vsekakor tega prej ni bilo..........
Vsekakor tega prej ni bilo..........
GrimReaper ::
Zdaj praviš da na 85Hz dela, kaj je potem problem?
Seveda da na 60Hz slika utripa, to je normalno.
Sliko pa lahko nastaviš za vsako resolucijo in osvežitev posebi.
Seveda da na 60Hz slika utripa, to je normalno.
Sliko pa lahko nastaviš za vsako resolucijo in osvežitev posebi.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
NI tako "UTRIPANJE"kot pri 60Hz....v bistvu sliko "trese" in je "nazobčena".............
Npr. zeženem kako igro, ki frekv.avtomatsko zniža in ne vidim 1/3 slike..................možnosti za nastavitev frekv.pa ni...............
Danes sem probal z drugo grafično in je isto....tako da bo verjetno šel monitor kmalu rakom žvižgat......
Npr. zeženem kako igro, ki frekv.avtomatsko zniža in ne vidim 1/3 slike..................možnosti za nastavitev frekv.pa ni...............
Danes sem probal z drugo grafično in je isto....tako da bo verjetno šel monitor kmalu rakom žvižgat......
GrimReaper ::
Monitor je star 7 let, tut moj se včasih malo trese pa je star komaj dve leti.
CRT monitorji se kvarijo, nimaš kaj.
CRT monitorji se kvarijo, nimaš kaj.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
dxx ::
Nekje že kar nekaj časa nazaj sem prebral da ima povprečno CRT monitor življenjsko dobo 12let.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Piskanje monitorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1512) | Izi |
» | Igranje na najvišji ločljivostiOddelek: Novice / Grafične kartice | 4517 (3307) | Suli |
» | Kupujem nov 19" CRT monitor (visji razred) - potrebujem vasa priporocilaOddelek: Kaj kupiti | 2557 (1856) | glinik |
» | LCD dražu oči?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2213 (1409) | Azrael |
» | 22" samsung NFOddelek: Kaj kupiti | 1119 (868) | M4TECH |