» »

mini moto

mini moto

tomturkcar ::

Ali mora mini moto imeti nujno registracijo?
Tom

Vikking ::

Ne, zato ker ga sploh ne moreš registrirat, ker sploh ne moreš narediti homologacije. Zatorej se z njim ne smeš voziti po cesti (po zakonu) oz. ne smeš biti z njim udeležen v prometu. Zato tudi ne rabiš nobenega izpita za minimoto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

;-) ::

Tako je. So me ustavli pa opozorili da lah dobim NAJMAN 120k kazni pa 2 leti prepovedi delat izpit (nevem kak izpit je mislo sam vseen).

Če pa se že misliš vozit z njim pa ga najprej predelaj, ker z navadnimi deli težko zbežiš angelom v modrem:D

Pa daj raje 20k zraven pa imaš 110ccm-je dost boljše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

flipflop ::

Se pravi nimaš niti zavarovanja. In kaj boš naredil če se primeš s kakšnim dragim avtom, ali pa povzročiš kakšno nesrečo, po možnosti s težkimi poškodbami? Plačeval celo življenje?

;-) ::

Ja kaj pa češ-stvar je namenjena le stezam in parkiriščom.

Malner ::

Sej se je res neum slišal z moje strani. V bistvu citiram članek s strani Zveze potrošnikov Slovenije. Nimam minimota in ga tudi ne mislim nabavljat. Tale članek bo pa pomagal sodelovki moje matere, da ji ne bo potrebno kupovati minimota za njeno hčerko.

Evropska komisija je državam članicam Evropske unije poslala pismo, v katerem jih poziva, naj sprejmejo ukrepe, s katerimi bi preprečili hude nesreče, v katere so vpleteni t.i. mini motorna kolesa. V zadnjih mesecih je namreč Komisija od držav članic v okviru sistema za hitro obveščanje RAPEX prejela deset obvestil o tem, da ti motorji ne ustrezajo varnostnim standardom, zato je upravljanje z njimi nevarno.

Mini motorna kolesa so pomanjšane kopije motornih koles in imajo motor z notranjim izgorevanjem. Uradno naj bi bila namenjena za otroke, mlajše od 14 let, vendar komisija opozarja, da jih ne obravnava kot igrače. Več držav članic je v minulih mesecih poročalo o resnih, celo usodnih nesrečah, ki so posledica konstrukcijskih napak na mini motornih kolesih. Posebej zaskrbljujoče je dejstvo, da mini motorna kolesa pogostokrat uporabljajo za vožnjo po cestah, čeprav to ni dovoljeno.

Nevarnost mini motorjev potrjujejo tudi podatki o več nesrečah z usodnimi posledicami, zato Komisija članice poziva, naj sprejmejo nekatere ukrepe, med drugim:

* priprava smernic za službe odgovorne za nadzor trga, carine in varnost na cesti,
* svetovanje prodajalcem, uvoznikom in distributerjem,
* obveščanje javnosti,
* poostreno preverjanje ali mini motorji ustrezajo varnostnim standardom,
* zagotavljanje odpoklica nevarnih izdelkov s trga.


O rezultatih poostrenega nadzora, ki jih bodo sporočile države članice, bo Komisija poročala skupini za Direktivo o strojih in Komisiji za splošno varnost izdelkov.

"Vedno večje število dokaj poceni mini motorjev na trgu je zelo zaskrbljujoče. Izdelani so za mladostnike, a niso igrače in so lahko smrtno nevarni. Pozivam države članice naj poostrijo nadzor nad varnostjo teh izdelkov, zagotovijo odpoklic nevarnih mini motorjev s trga in predvsem opozorijo potrošnike na nevarnost teh izdelkov, " je izjavil Komisar za zdravje in varstvo potrošnikov Kyprianou.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malner ()

;-) ::

Malner lah bi povedal z svojimi besedami, pol pa sam link priložo z katerga si kopiral/če si:8)

Maš pa prav da je ful nevarno...sm že mel 4 minimote, na srečo sem padel sam 2krat in še takrat nič resnejšega(like zlom). Enega je fotr predelal in je šel okoli 85-90km/h, ostali grejo novi 60-70km/h oziroma nad 70 z športnim filtrom in izpuhom-kar jih vse več ima že ko ga kupimo.

Jaz sm pado pri polnem gasu pri čist novem miniju, sreča da je še bilo mrzlo, da sem bil debelo oblečen (bunda, rokavice, kavbojke, kapo sem vedno mel gor ko sem se vozil(bolj priporočljiva je čelada!))

Peljal sem čez celi park poln gas, na koncu zadnjih 30m me je pe začelo zanašat (bilo je vse razmočeno), minija je vrglo na eno stran-mene na drugo in sem drsel kakih 10 metrov po "mešanici" blata,peska,listja itd. kar se pač v parku najde.

Seveda je bilo vse zanič kar sem imel oblečeno, na miniju pa sam 2k škode(mal plastika zlamana). Razen tega da me je še par tednov bolelo koleno, pa da sem imel zatečeno zapestje en čas ni bilo nič-hvala bogu. Lah si pa predstavljamo kaj je če izgubiš nadzor tik pred drogom za mestno razsvetljavo, drevesom itd.

Predvsem tisti novi, ki si ga kupte-ne ga vozit če je mokra cesta! To je najslabše, te gume ki so gor so glih tako nič. Na mokri cesti nadzora z bramzami nimaš čist nič!...

Nevarno je tudi če se pelješ kam dalj v hrib, potem se ti pa navdol diski tako zagrejejo da več bremza nena nič!!!pazit z tem!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mini moto

Oddelek: Loža
335838 (3960) Janac
»

kazen zaradi nehomologiranega izpušnega lonca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9931795 (10099) Mehmed
»

14 let- kako starše prepričati da bi si lahko kupil moped (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11521518 (17551) Pyr0Beast
»

Motoristi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8313080 (10987) guest #44
»

Mladoletnega dobila policija prez vozniške in registracije!! POMOČ

Oddelek: Loža
246430 (5593) steev

Več podobnih tem