» »

ko znova zaženem pc, se ne prižge več ...

ko znova zaženem pc, se ne prižge več ...

nosk8fx ::

pozdrav!
čuden problem me muči že par dni.
računalnik je do pred nekaj dnevi delal normalno, pol pa se je samo resetiral in ga nisem mogel več prižgati. pomagalo je resetiranje biosa na matični plošči, vendar pozor! potem se normalno naloži in če dam shut down ga lahko znova prižgem. če pa dam restart, se ugasne vendar se ne prižge več. tudi če ga ročno prižgem, ostane samo črni zaslon, ne prikaže se nič. če spet resetiram bios, se znova lepo prižge in tako dalje.
tako ne morem na novo naložiti windowsov, flashati biosa ...
tudi če grem na začetku v bios in hočem shraniti nastavitve pa se znova zažene, vendar se ne prižge več. isto če ga restartam z dosa.
sem menjal skoraj vse komponente - matično, grafično, disk (razen procesorja in ramov - ki so ziher v redu, ker pc dela).
ledice na matični plošči ob ne zagonu signalizirajo "Processor Initialization".
na msi forumu sem bral da je lahko vzrok grafična kartica, vendar sem probal z novo pa isto.

konfiguracija:
Athlon 2100+, 1 GB rama, 80 GB disk, radeon 9550 256 MB, dvdrom, pekač, 350 W napajalnik, Creative Live 5.1 zvočna, mrežna kartica

kaj naj naredim?
a mi zna kdo kako pomagati?
za vse odgovore bom zelo hvaležen!
lp, Sašo

roli ::

Hmmm.Mogoče bi bilo kaj z napajalnikom narobe.
http://www.r00li.com

nosk8fx ::

napajalnik je tudi nov, danes kupljen.
probal sem vse odklopiti in na agp dati eno staro grafično, pa isto, ko pridem v bios in hočem shraniti nastavitve, se znova zažene in se ne prižge več.
zdaj, ko je pc prišel do tega, da se samo z grafično ne prižge, nisem resetiral biosa in sem vzel grafično ven - potem pa se ne ustavi na prejšnjem stanju, ampak pride do tja, da javlja da ni grafične!
kaj je potem s to grafično in agp vodilom?
fora je, da je grafična tudi nova (danes kupljena), pa isto dela s geforce ti 4400 in staro rage pro turbo.
kaj naj?!;((

nosk8fx ::

če pa dam nazaj grafično po prejšnjem stanju, ko je javilo da je nima, pa se prižge normalno, dokler spet ne resetiraš;(( !
včasih se tudi ustavi, da signalizira "Testing RTC (Real Time Clock)". vendar sem menjal baterijo na matični (če bi bilo slučajno to) in isto ...

Stratus ::

Če si zamenjal vse razen RAM in CPU in imaš še vedno isti problem, potem je težava v eni od teh dveh komponent. Stavim da RAM, CPU je izredno redkokdaj tako v okvari da bi malo delal malo pa ne.
Računalnik ti lahko dela kljub okvarjenemu RAM modulu ( to da dela ni zagotovilo)
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

nosk8fx ::

sicer še sam nisem pognal memtesta, samo sem imel pc pri enem poznanem serviserju in mi je rekel da ram pa procesor nista. samo ni imel časa, da bi do konca rešil problem (če ga sploh bi?!) ...

Stratus ::

Fant stestiraj RAM !
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

nosk8fx ::

je dobro da spustim 2 pass-a skozi, ali bo zadosti en?

nosk8fx ::

me ni bilo doma...
memtest po enem pass-u ne javlja nobenih napak!
predlogi?

muzičar ::

Čez noč pusti memtest (tam nekje 20 pass-ov) pa če ne bo error-jev potem ram in CPU res nista. Imaš še kake druge komponente? Hmm ko ne vem kako si menjal. Tole je drugače bolj simptom plate ali pa najalca, lahko tudi ram-a -> v primeru da kak modul napiše 1 namesto 0 oz. se ne "sprazni".

nosk8fx ::

nevem, najprej sem menjal plato (nisem kupil v trgovini, ampak od enega, vendar je bila plata še original zapakirana), nato pa grafično in napajalnik (kupljeno v trgovini).
potem bo res kaj s plato narobe, kaj pa vem, čeprav je bila nova in original zapakirana, ko sem jo dobil.

Han ::

Stestiraj 'odvito' mašino z drugim spominom in/ali s samo eno palčko...

Azrael ::

Če imaš comp navit je to vzrok tem težavam. V tem primeru odvij na deault, saj je preveč navito in procesor ne zmore takega tempa.

Če pa to ni in si res menjal že vse razen procesorja in RAMa je napaka 100% v eni od teh dveh komponent. Čeprav je ta tvoj opis bolj podoben opisu delovanja pokvaejene matične plošče.
Nekoč je bil Slo-tech.

nosk8fx ::

nič ni navito ...
rami tudi niso problem.

saj, verjetno je res matična (pol je bila že na začetku defektna).
nevem če je še to kak pokazatelj: na matični so trije konektorji za ventilatorje - CPU Fan, System Fan, Power Supply Fan. CPUF in PSF delata, če pa dam ventilator od ohišja na SF, pa ne dela. premala voltaža skoraj ne more biti kriva (napajalnik je nov) ...

samo še nekaj - iz napajalnika pride en 2x2 konektor (kot napajalni za matično, vendar manjši) in v dokumentaciji za matično za tale "vtič" piše "Connecting to AGP Pro card's power cable". to iz napajalnika moram priključiti (posebno napajanje za AGP?) ali ne? sicer sem probal že obe možnosti, pa vseeno ...

še to: rad bi flashal bios od matične (novejša verzija), vendar je po default nastavitvah biosa nastavljeno, da ne morem pisati v bios - se pravi, da ne morem flashati. če pa hočem dati to enable, pa moram shraniti nastavitve biosa in to zahteva restart, kar pa nikamor ne vodi (le resetiranje biosa na matični). a ve kdo kako bi to rešil? matična je MSI K7T266 Pro-RU (MS-6380).

boych ::

Pred časom sem imel identični problem, kot ga imaš ti. Jebo je delala plata, sem jo zamenjal in pc je delal brez problema! Potem sem tako za zajebancijo, poiskusil plato še enkrat in je kot po čudežu začela delovati in sem laufal pc približno en teden brez problemov! Shranil sem si jo za rezervo in ko sem videl tvoj post sem danes spet poskusil, pa spet ne dela!! Zdaj bo romala pa lepo v koš!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

nosk8fx ::

hvala!
saj, vsi simptomi kažejo, da je plata za nič, ker vse ostalo ali je novo ali pa dela pravilno ...
lp

nosk8fx ::

a je možno da vse to skupaj dela, ker matična ne podpira procesorja?
prej nikoli nisem tega pogledal, ampak na uradni strani piše, da Athlon XP 2000+ še podpira, 2100+ pa ne.
vendar, zakaj se potem sploh zažene?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel pentium dual core e2200 navijanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1265594 (4612) anzel26
»

Asus p5q Pro Turbo startup problem

Oddelek: Strojna oprema
281583 (1294) Engineer_SLO
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
513393 (2819) DT232
»

Računalnik se ne prižge - huda kriza

Oddelek: Strojna oprema
141517 (1234) jest10
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312074 (11461) k0lar

Več podobnih tem