» »

Apple Powerbook G3 problem :S

Apple Powerbook G3 problem :S

Reaper ::

problem je sledeč,na omenjenem powerbooku G3 (233mhz procesor,98mb rama, 2GB disk),je biu naložen OS 9.1.Ker mi pač nastavitve in use od prejšnjega lastnika ni ustrezalo sm se odloču da to čudo formatiram.Bottam iz install CD-ja MAC OS 9.0,se lepo zboota, formatiram disk (initialize disk,neki takga) se to lepo sformatira,in ko hočem pognat Install za OS 9 mi napiše da te rogramske opreme ni možno naložiti na ta računalnik :S

probu sm bootat z OS 8.1, 8.6,ubuntu linux, pri nobenem se računalnik sploh ne zboota iz CD-ja,samo pokaže se tista disketa z vprašajem,če bootam pa z OS 9.0 se zboota sam naložit ga pa ne morem ;(( in zdej ne vem kaj nardit

imam pa doma še Imaca G3 (233mhz,98mb rama,4Gb disk) in sem vse te OS-e sprobal na njem in se z vsemi lepo zboota in z linuxi

je mogoče za powerbook kakšen poseben način bootanja,ker ponavadi je treba samo tipko C držat ko se računalnik zaganja.

pa zanima me kak se nadgradi firmware na powerbooku,imac ima tisto tipko ki se jo tiši in se mu nadgradi firmware,powerbook pa tega nima :(

če se komu kaj sanja kaj bi blo narobe bi prosu če mi malo pomaga :D

LP Reaper

jamiroq ::

kombinacija (slabih?) medijev in pešajočega pogona, po mojem. mam isti problem na g3 imacu, na katerega lahko naložim praktično le os 8.1 iz originalnih cdjev, svojčas se je še dal naložit sistem iz cd-r, zdaj pa še to ne več.
in ko hočem pognat Install za OS 9 mi napiše da te rogramske opreme ni možno naložiti na ta računalnik :S
to je zato, ker si dobil namestitveni cd za drugega maca in ne retail os9 namestitve.

hmm,kje bi pa lahko dobil za mojega maca OS? zraven ga nisem dobil :S

zlele sm dau retail os9 dol vlečt,bomo vidl ka bo iz tega,če bo hotu se PB zbootat pa naložit ga,upam :O :O :O

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple izdal iOS 9.1, glavna novost več smeškotov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6530298 (25436) leiito
»

Nujno mac os problem

Oddelek: Operacijski sistemi
263986 (3601) Adrijan0
»

Prvi preizkus novega OS X 10.5 Leopard

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
254343 (3470) Gandalfar
»

Apple se boji PC platforme (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
609495 (8109) borchi
»

17 palčni iMac

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
172548 (2548) (sic)

Več podobnih tem