» »

Je CORB dovolj za xp 1600+?

Je CORB dovolj za xp 1600+?

Yohan del Sud ::

Iz lastnih izkušenj izgleda da ne. Starega D600@792 sem se odločil nadgraditi z xp1600+ na plati Iwill KK266.
Testirano na enem samem hardwersko zahtevnem špilu (wolfenštajn). Stari je delal stabilno, proc je idlal 35c, obremenjen 45c. Pri 1600 pa se začno pojavljati modri zasloni po pol ure špilanja. Idla pri 50c, obremenjen pa je 60c. Če ga declockam na 100mhz dela stabilno, četudi temperatura ni dosti nižja...
Če ga navijem na 134mhz se winsi zbootajo a ne dela nič, če navijem na 135 mhz se ne zbootajo niti winsi...

Torej kaki nasvet bi rabil, pa hitro ker imam artic silverja samo še za en namaz.

krucymucy ::

Čimprej zamenjaj cooler!!! Vsaj kakega volcano II - sam to je bolj rezerva...

rc-car ::

Jaz sem ze pri Duronu800@1000 zamenjal CORBa z VulcanotomII, pa ze razmisljam o modifikaciji Vulcanota..>:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Cwetto ::

OK, jest mam na istem procu (xp1600) in elitki k7s5a dragon orba III na 5000 obratov in dela idle na 38, obremenjen z wolfensteinom in setijem maksimalno 43, raje 42 stopinj.
tudi ko mi ga je ratalo naviti na 1575 MHz, se je temperatura spremenila za 1-2 stopinji. FSB sem dal na 150. Ko sem probal to drugič, se ni več zbudil. Sklepam da voltaža ni dovolj spljoh.

msmiha ::

Zamenjaj ga z Volcanotom 7 pride samo 4.500 Sit pri Mlacomu
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

ChiefThunder ::

u bistvu so ga podražil za jurja...

če hočeš znižat temperaturo si ubod enga od TT (dragon orba al volcano 6cu...)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

msmiha ::

Imajo ga pa tudi pri JAE za 4.271 SIT
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Yohan del Sud ::

Ok thanks. Že bežim kupit.

ABX ::

In poskrbi za dobro silikonsko pasto, ker dela čudeže.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zalman 6000cu OEM

Oddelek: Kaj kupiti
191554 (1221) AtaStrumf
»

Ker cooler na AMD Xp+

Oddelek: Kaj kupiti
241541 (1072) schurda
»

Intel Celeron 633Mhz@970Mhz-vprasanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
793948 (3101) Dj-Prah
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411945 (1445) abcde7
»

AMD athlon-Hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131195 (838) Alex

Več podobnih tem