Forum » Hlajenje in modifikacije » Živosrebrno hlajenje ?
Živosrebrno hlajenje ?
Brane2 ::
Je kdo že najdu kaj o živosrebrnem hlajenju ?
Kako bi se Hg obnesu namesto recimo antifriza ?
Stvar jasno prevaja in dela amalgame z vsem živim sam verjetno ma solidno toplotno prevodnost...
Kako bi se Hg obnesu namesto recimo antifriza ?
Stvar jasno prevaja in dela amalgame z vsem živim sam verjetno ma solidno toplotno prevodnost...
- odklenil: Tomi ()
Tomi ::
Ja, zadeva je strašno strupena, in ti je ne priporočam, ker boš imel tempirano bombo v računalniku.
Antifriz ( etandiol ), je dosti bolj prijazen, pa še cenejši je.
Antifriz ( etandiol ), je dosti bolj prijazen, pa še cenejši je.
metrodusa.blogspot.com
msmiha ::
Zadeva je res strupena. Pomoje bi pa se to dobro obneslo, če bi ti gratalo stvar notri napolnit. Še en problem, kje boš dobil tolko živega srebra?
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Mercier ::
Pa so ti hladilni sistemi zaprti ali je kje kaka raztezna posoda odprtega tipa, al pa varnostni ventil?
Kaj pa hlajenje brez črpalke, termosifonsko? A obstaja kaka taka tekočina? (hitro se mora raztezati)
Matr, kak sm js sploh zašel v ta del foruma.
Matr, kak sm js sploh zašel v ta del foruma.
krucymucy ::
Ja v idrijskem rudniku pa kar iz pipe teče
Ja prou verjetno ti ga bodo dal liter al pa dva...
Ja prou verjetno ti ga bodo dal liter al pa dva...
TESKAn ::
Heh, ne vem, če bi katerakoli plata zmogla tako težo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
msmiha ::
Ja v Idriji ne vem, če bi te z odprtimi rokami čakali, ker so rudnik že zdavnaj zaprli.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Bevcan ::
Zelo dobro se obnese alkohol. Ima zelo dobro toplotno prevodnost in ga lahko zelo dobro obladimo. Sploh ne vem zakaj svetujete vodno hlajenje ko pa je alkoholno dosti boljše Edina stvar ki je morete prirediti v nasprotju z vodnim je da vse dobro zatesnite drugače bo izhlapeval. Se pa tudi hitro in zelo rasteza na toploti (saj je v nekaterih termometrih)
Govoril sem.
rc-car ::
Ce kje dobite, pol nalijte noter tekocino, ki se uporablja za hlajenje transformatorjev - ne prevaja elektricnega toka in je zelo dobro elektricno prevodna..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Kakšna je temperatura uplinjenja alkohola pri normalnem atmosferskem pritisku ?
A je za dobit še kaj s še nižjo temperaturo uplinjevanja ?
Mogoče metil alkohol, alpa izopropil ?
V čem je fora izopropilnega alkohola anyway ?
V Chemu je bistveno cenejši (5x) od "navadnega" etil alkohola, diši zelo podobno pa lepše gori...
A je za dobit še kaj s še nižjo temperaturo uplinjevanja ?
Mogoče metil alkohol, alpa izopropil ?
V čem je fora izopropilnega alkohola anyway ?
V Chemu je bistveno cenejši (5x) od "navadnega" etil alkohola, diši zelo podobno pa lepše gori...
Ono o termosifonskem hlajenju ni bil šala, a kdo ve da bi kdo to probal. Po moje bi bila fina zadeva. Nič črpalke.
Samo malo veliko bi bilo vseskupaj.
Samo malo veliko bi bilo vseskupaj.
Če misliš "heat pipe"- že zdavnaj narejeno.
Gre za telo s kapilarno interno strukturo, napolnjeno s primerno tekočino, katere vrelišče je primerno izbrano.
Ko temp. vročega konca preseže vrelišče, tekočina izpari in pobere toplovno energijo vročega konca v mrzli konec, kjer se shladi in priteče nazaj.
Milsim, da stvar uporabljajo v vojaških sistemih in recimo satelitih za učinkovito hlajenje in distribucijo toplote.
Edini problem je cena, pa tud tko ne moreš hladit pod temp,. ambienta.
Cela palca se obnaša kot bi bla narejena iz kovine s skorajda nično termalno uporanostjo, pa še to samo v določenem toplotnem obsegu...
Gre za telo s kapilarno interno strukturo, napolnjeno s primerno tekočino, katere vrelišče je primerno izbrano.
Ko temp. vročega konca preseže vrelišče, tekočina izpari in pobere toplovno energijo vročega konca v mrzli konec, kjer se shladi in priteče nazaj.
Milsim, da stvar uporabljajo v vojaških sistemih in recimo satelitih za učinkovito hlajenje in distribucijo toplote.
Edini problem je cena, pa tud tko ne moreš hladit pod temp,. ambienta.
Cela palca se obnaša kot bi bla narejena iz kovine s skorajda nično termalno uporanostjo, pa še to samo v določenem toplotnem obsegu...
Predstavljal sem si bolj kot tako ogrevanje v hiši. Brez izparevanja. Ob procesorju bi se tekočini povečal volumen in pritisnil navzgor, nadomestila bi jo hladnejša in stvar bi krožila.
Stvar bi verjetno delala, samo bi verjetno rabu kar solidne cevi pa dost u redu višinsko razliko.
Jasno, probu nisem- o fluidiki pojma nimam, torej...
Jasno, probu nisem- o fluidiki pojma nimam, torej...
TESKAn ::
Poglejte benchtest. Tam je tip naredu pocen in učinkovit heat pipe.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Tomi ::
Brane2: etanol ima vrelišče pri nekje 78 C, in ta se ne spreminja veliko s temperaturo, ker je zadeva lnP(1/T(abs)). Če gremo po analogni vrsti alkoholov, ima metanol nižje vrelišče kot etanol, izopropanol pa višje.
Fora izopropanola je v razvejani strukturi, samo ne bi vedel, zakaj je dobro.
Da pa se uporabiti tudi etandiol (etanglikol, po domače antifriz), ki tudi ni tako drag, pa še hlapi ne.
Fora izopropanola je v razvejani strukturi, samo ne bi vedel, zakaj je dobro.
Da pa se uporabiti tudi etandiol (etanglikol, po domače antifriz), ki tudi ni tako drag, pa še hlapi ne.
metrodusa.blogspot.com
TribesMan ::
Ja živosrebrna zadeva bi se sigurno obnesla super sam ne vem kje boš dobil črpalko ki bi to gonila
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Hja, to bi bil taprav cajt da bi probu teorijo z Vegove, kjer so razlagal, da se da ravno živo srebro zelo fino pumpat z dvema solidnima elektrodama in stalnim magnetom...
TribesMan ::
Magnet bliz računalnika nein danke
Kot prvo mi pa niti pod razno ni jasno kolkšni tokovi bi bili potrebni da bi to deloval
Kot prvo mi pa niti pod razno ni jasno kolkšni tokovi bi bili potrebni da bi to deloval
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
SkIDiver ::
Jz mam najbolj simpl rešitev. Zravn mene teče potok. Primem ohišje in ga vržem v potok. Pa je vse lepo cold pa še ventilatorji ne ropotajo nič
Tomb Raider ::
Sk|Diver glej da bos ohišje privezal če ne ga bo odneslo potok ima kr močan tok. Samo šala.
Lara Croft & Predator
Area_51 ::
Boljše bi bilo če bi dal kakšne 2 ali 3 turbine od Jumbo -Jeta, tu bi se morale poznati temperaturne razlike, če ne mi sporočite.
Area 51
rc-car ::
Sej, to, da ma potok velik tok samo pripomore za boljse hlajenje! Zakajlas kisto za eno skalo in pol voda dere na vroce dele in hladi, hladi!
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi tekoče-kovinski hladilniki za množice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 13821 (8387) | driver_x |
» | Hladilna tekočina (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7607 (6764) | VASkO |
» | Hlajenje na olje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1950 (1503) | Jaka83 |
» | Parno hlajenje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1808 (1317) | fictionel |
» | Tekočina za hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2135 (1899) | ABX |