» »

Prenos iz videokamere na prenosnik

Prenos iz videokamere na prenosnik

makica ::

Živjo,

Imam en velik problem. Imam videokamero Panasonic NVGS 280 in sem preko Firewire 1394 (4pin/4pin) prenašala filme na prenosni računalnik. Pred dvema dvenoma mi je še vse normalno delovalo, saj mi je računalnik takoj ko sem priklopila videokamero preko kabla kamero že prepoznal. Vendar mi sedaj tega noče. Ko zaženem program za obdelavo videa in želim prenesti filme mi javi napako, da ni priključene kamere, čeprav dejansko je.
Ali mi lahko prosim kdo svetuje kaj naj naredim. Ali bi bilo možno, da se okvari kabel, čeprav je star 2 meseca? Ali lahko gre priključek IEEE 1394 na računalniku? Pod gonilniki za to napravo mi napiše da dela pravilno? Ali gre lahko ta priključek na kameri?

Za odgovore se vam zahvaljujem

bluefish ::

priključki na napravah bolj težko odpovedo. Poglej ali je kaj na kontaktih (ne verjamem). Poskusi z drugim kablom.
Če si ob prvi uporabi namestil gonilnike naredi to tudi sedaj.

Upam, da ti bo kaj od tega pomagalo.

Calligula ::

Pojdi v device manager in odinstaliraj in na novo instaliraj driver za firewire..

makica ::

Odstranila sem gonilnik za IEEE 1394 Bus host controller. Takoj po odstranitvi sem šla na najdi novo strojno opremo in mi je avtomatsko našlo istega in namestilo gonilnike. Odstranila in na novo sem inštalirala tudi Panasonicove driverje, ki sem jih dobila zraven videokamere. Vendar na žalost še vedno ne dela. A ima še kdo kakšen predlog?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj kupiti za presneti na računalnik filme iz mini kamere na kasete

Oddelek: Pomoč in nasveti
163624 (2964) alese
»

IEE1394a

Oddelek: Strojna oprema
11957 (848) eti_
»