Forum » Strojna oprema » Računalnik ne zazna videokamere
Računalnik ne zazna videokamere
vitamincek ::
Pri preklopu digitalne kamere preko firmwere 1394 kartice mi računalnik ne zazna prav d.videokamere. Ko hočem prenesti posnetek na računalnik mi v videoediting programih javlja naj priklopim kamero na računalnik. V device managerju pa se mi pod other device (rumen uprašaj) prikaže ime kamere.
Kako rešit omenjeno težavo, da mi lahko računalnik normalno zazna videokamero.
Kako rešit omenjeno težavo, da mi lahko računalnik normalno zazna videokamero.
vitaminček
bluefish ::
rumen vprašaj je ponavadi prikazan zaradi določenih težav (nezdružljivost, gonilniki,...). Podaj malo več podatkov, kot je že napisal murmur.
Firmware imam kot PCI Kartico 1394 Adapter (VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller). Kamera je Panasonicova 3CCD NV-GS180.
Do te reinstalacije WINXP SP2 mi je kamero zaznalo brez kakšnih večjih težav. Imam pa Atlon 64 bit 3500+, 1 GB rama, plošča ASROCK 939Dual-Sata2. Je pa res, da sem pred kratkim dodal nov 320GB WD trdi disk na Sata 2. Lahko to kaj vpliva na omenjeno težavo. Tudi v Biosu sem spreminjal nastavitve, probal z Defaultom, toda brez uspeha.
Do te reinstalacije WINXP SP2 mi je kamero zaznalo brez kakšnih večjih težav. Imam pa Atlon 64 bit 3500+, 1 GB rama, plošča ASROCK 939Dual-Sata2. Je pa res, da sem pred kratkim dodal nov 320GB WD trdi disk na Sata 2. Lahko to kaj vpliva na omenjeno težavo. Tudi v Biosu sem spreminjal nastavitve, probal z Defaultom, toda brez uspeha.
vitaminček
DonPierre ::
Tko kot je blo že omenjeno - ponavadi se to zgodi zaradi manjka gonilnikov, če že govorimo o rumenem vprašaju.
Katerih gonilnikov od kamere ali matične plošče? Gonilnike iz Originalnega CD-ja sem namestil, vendar rezultat ostaja nespremenjen. V navodilih piše, da V primeru WIN XP SP2 gonilniki niso potrebni. Tudi ko želim namestiti gonilnike iz Device managerja mi jih na CD-ju ne zazna.
vitaminček
Na koncu sem reinstaliral winse in sedaj mi preko plug & playa vse normalno zazna brez vsakršnih "zunanjih" gonilnikov.
Hvala vsem za pomoč.
Hvala vsem za pomoč.
vitaminček
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafična kartica ge force gts 250 težave gonilnikiOddelek: Programska oprema | 1423 (1132) | andrej30 |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6219 (5184) | Tomay |
» | [JVC GR-DF570E] Težave s firewire povezavo :$Oddelek: Pomoč in nasveti | 2196 (1972) | Looney |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7537 (6685) | BadWolf |
» | Mini dv kamera kot webcam kakoOddelek: Zvok in slika | 1670 (1534) | iMNATA |