Forum » Loža » kreditna kartica?
kreditna kartica?
Loki ::
kje dobiti kreditno kartico (mednarodno) kot student? je pogoj, da imam redne mesecne prihodke? koliko casa?
I left my wallet in El Segundo
Primoz78 ::
Na tvoji banki jo dobis...ni nujno, da mas redne mesecne prihodke, lahko ti starsi podpisejo kot garanti...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Gandalfar ::
tud to ne rabis. Sem si ~3 tedne nazaj zrihtal MasterCard. Vse kar jih je na banki (NLB) zanimalo, ce imam pri njih studentski racun in da sem tisti prijavni obrazen izpolnil. Vzel sem MasterCard, ker se mi je zdelo, da ga bodo v EU mogoce imeli mickeno rajsi. Bi mi pa brez problemov dali tudi Viso.
Ko izpolnes un pildek te nekje po 14 dneh v kaselcu pricaka tvoja kartica, pa se isti dan sem jo ze tudi nasel v Kliku.
Ko izpolnes un pildek te nekje po 14 dneh v kaselcu pricaka tvoja kartica, pa se isti dan sem jo ze tudi nasel v Kliku.
Microsoft ::
Kolko pa te na mesec stane met tako kartico, s katero lahko potem placujes po celem svetu? In kako lahko imas kaj kontrolo nad to kartico? Ker jst bi mel tko, da bi moral prej potrdit placile v doloceni vrednosti, sele potem bi to bilo mozno izvesti.
Skratka, da bi lahko omejil dostop do denarja pri placevanju s kartico. Da bi lahko rekel, da je kartici na voljo samo 50.000 SIT, recimo. Obstaja kaj takega?
by Miha
Skratka, da bi lahko omejil dostop do denarja pri placevanju s kartico. Da bi lahko rekel, da je kartici na voljo samo 50.000 SIT, recimo. Obstaja kaj takega?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
DominusSLO ::
Mastercard pri NLB pride 4k sit na leto. Pol pa so provizije pri plačilih. Kar pa se tiče limita in omejevanje porabe pa nimam pojma.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
sustah ::
Sam sem si vzel MasterCard (NLB), pred ~1 mesecem. Odločil sem se sicer za posojilno, kjer mesečne naročnine ni (pri plačilni je 4k na leto), samo plačaš 800 sit na leto zavarovanja. Tudi limit se lahko uredi na takšni kartici (tako plačilni kot posojilni). Glede na preteklo stanje oz. dohodke na moj račun so mi tudi sami določli, koliko mam lahko najvišji limit, potem pa ga lahko določiš tudi manj od tega.
Samo porabo, ki jo imaš trenutno na kartici, pa si najlažje nadziraš s Klikom.
Samo porabo, ki jo imaš trenutno na kartici, pa si najlažje nadziraš s Klikom.
It is!
dolegar ::
Da se tudi omejiti mesečno porabo. Osebno imam omejeno na 50k. Kar pomeni, da ti več kot 50k ne morejo dol pobrat tudi, če bi kak nepridiprav prišel do podatkov. Potem imaš pa itak možnost preklicat kartico...
p.s. če imaš v planu nabavit kaj kar bi preseglo tvojo maksimalno mesečno kvoto pa se tudi da na banki dogovoriti za začaseno maksimalno porabo, recimo da med 1.7. in 22.7 povišajo maksimalno porabo na 150k... potem datumu pa se spet avtomatično omeji na 50k.
p.s. če imaš v planu nabavit kaj kar bi preseglo tvojo maksimalno mesečno kvoto pa se tudi da na banki dogovoriti za začaseno maksimalno porabo, recimo da med 1.7. in 22.7 povišajo maksimalno porabo na 150k... potem datumu pa se spet avtomatično omeji na 50k.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dolegar ()
Naceloma lahko za katerokoli transakcijo naredis v 8-dneh chargeback zahtevek in ti jo skenslajo. Samo vprasanje, ce bo trgovec se potem kdaj hotel delati s teboj.
Mr_Globus ::
Ta chargeback zahtevek lahko nardiš z neta? Pa imajo vse banke posojilno Mastercard? Ker do zdej sem zasledil samo take, da je treba plačat cca 5k na leto.
Ja, je 4k letne narocnine. Glede na to, da imam stvari zato da jih uporabljam, ne vidim problema, ce placam narocnino
lahko skenskal placevanje z kartice (jo zaklenes), razen za takrat, ko to resnicno hoces (placati)?
kaj, ce imas mesecno porabo 50k in hoces kupiti npr. graficno kartico za 60k?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
mislil sem prek neta kupis.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
klemen22 ::
Greš na banko in daš prošnjo za povečanje limita na kartici. Seveda je to odvisno od osebnih prejemkov. Druge rešitve ni. V mesecu lahko vedno zapraviš le toliko kolikor imaš na kartuljici.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
krneki0001 ::
Kartice so brezvezna zadeva. Prvi mesec je odlična, ko imaš 50k dodatnega denarja, vsak naslednji mesec je pa 50k sit manj denarja. Fantje gotovina to je tisto pravo. Sam delam na banki, torej imam vse kartice zastonj, pa jih nočem. Imam gotovisnko kartico, to pomeni brez limita. Tok kot imam denarja, tok ga lahko zapravim.
brezskrbi, gre se mi samo za bolj redke nakupe prek neta. pa se zdaj to zgleda, da ne bo nic iz tega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera predplacniska kreditna kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22652 (11744) | kuall |
» | 18. v mesecu (plačilo kreditne kartice) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27075 (7557) | St235 |
⊘ | nlb paketi? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18821 (15725) | ahac |
» | Kreditna kartica - kje, kaj in koliko stane? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18030 (14515) | Picero |
» | Mnenje o kreditnih karticah!Oddelek: Loža | 5547 (3981) | flipflop |