Forum » Strojna oprema » WD disk čudno "pokanje"
WD disk čudno "pokanje"
Veron ::
Takole je, zdaj že 3 disk od wd-ja (2 sta se že pokvarila in sem - garancija - dobim novega) vendar 3. disk, recimo ko kliknem kaj da mora več premlet, pa kr neki poka umes... kaj bi lahko blo krivo??
Andruxa ::
sam sem ostal ze dvakrat brez wd-ja, obakrat je slo na isti nacin, vendar je slo za stare 1.5 GB modele, zato
ne bom obtozeval sodobnejsih, vglavnem v obeh primerih se je zacelo z praskanjem in pokanjem. Pri meni
je bila potem naslednja faza ful pocasno delovanje, nato pa koncno smrt.
Moj nasvet, ko zacne pokat, naredi backup in zacni iskat novi disk.
ne bom obtozeval sodobnejsih, vglavnem v obeh primerih se je zacelo z praskanjem in pokanjem. Pri meni
je bila potem naslednja faza ful pocasno delovanje, nato pa koncno smrt.
Moj nasvet, ko zacne pokat, naredi backup in zacni iskat novi disk.
Lp, A
Zakaj če je še 1 leto v garanciji?
edit:
to kar je na sliki obkroženo prej ni bilo! (prejšni disk, ki so mi ga zamenjali zaradi slabih sektorjev)
edit:
to kar je na sliki obkroženo prej ni bilo! (prejšni disk, ki so mi ga zamenjali zaradi slabih sektorjev)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
;-) ::
tist si kaj delal vmes ko si testiral disk...ča pa nisi pa je disk nov, pol pa je zanič, saj na nekaterih delih hitrost ful pade...
iMark ::
No še en k mu je "šow" WD enak problem pokanje, tolklo neki notr kot zmešno, pol pa je umru...
Ja nevem kej je s temi WD-ji...
Jst bi si rajši kopiru galvne podatke na kakšen medij prej kot umre disk.
Ja nevem kej je s temi WD-ji...
Jst bi si rajši kopiru galvne podatke na kakšen medij prej kot umre disk.
sm disk pregledu z DLGDIAGom in pokaže sledeče:
Pravi, da je vse ok. Disk je pa star približno 1tedn (tolko je minilo od kar sem dobil nov disk s servisa)
@PCmark to je že 3 WD disk iste serije ki je "gre počasi"
edit:
Opravil sem še enkrat test tokrat izklopil vse programe v ozadju (razen za grafo in zvočno)
Pravi, da je vse ok. Disk je pa star približno 1tedn (tolko je minilo od kar sem dobil nov disk s servisa)
@PCmark to je že 3 WD disk iste serije ki je "gre počasi"
edit:
Opravil sem še enkrat test tokrat izklopil vse programe v ozadju (razen za grafo in zvočno)
Zgodovina sprememb…
DLGDIAG in THTACH kažeta da je kao use uredu, vendar ob močnih obremenitvah slišim tisto čudno hroščanje in disk se tudi na 5m sliši ko močneje dela, ampak kolko slišim od kolegov, ki imajo isti disk, je skorajda neslišen, kaj šele 5m stran da ga slišim...
;-) ::
dobro ga pritrdi v ohišje, men je tud nekaj ful bolilo pa so mi na slo-techu svetovali naj podložim vijake, ki držijo disk z gumo....uspeh! neslišno
RC14 ::
Veron:
Kakšne pa imaš temperature diskov. Ti diski so res kr tihi ja, prav si slišu.
Da ti že tretji crkuje, to je zelo čudno. Niso vedno sami diski krivi, ampak dostikrat sami uporabniki le njih, pa ne gre to zdej direkt osebno nate, sam tk je dostikrat (je ena izmed možnosti). Kolega je skoz jamru kk mu crkujejo diski, pol pa ko sem vidu kk je delu z svojo kišto, jo med delovanjem premiku gor in dol, sem si mislu, sej ni čudno da diski crkujejo, pa dostikrat so temperature krive, nad 45 ni fajn da laufa 24h/na dan.
Drugače pa hitro naredi backup kar imaš gor uporabnega, da ne boš ob podatke.
Lp
Kakšne pa imaš temperature diskov. Ti diski so res kr tihi ja, prav si slišu.
Da ti že tretji crkuje, to je zelo čudno. Niso vedno sami diski krivi, ampak dostikrat sami uporabniki le njih, pa ne gre to zdej direkt osebno nate, sam tk je dostikrat (je ena izmed možnosti). Kolega je skoz jamru kk mu crkujejo diski, pol pa ko sem vidu kk je delu z svojo kišto, jo med delovanjem premiku gor in dol, sem si mislu, sej ni čudno da diski crkujejo, pa dostikrat so temperature krive, nad 45 ni fajn da laufa 24h/na dan.
Drugače pa hitro naredi backup kar imaš gor uporabnega, da ne boš ob podatke.
Lp
temp je so tam max do 44°C, sicer pa pokanja ne slišim več, ko sem še enkrat disk "premontiral" v ohišje (zgoraj link).
Sicer pa prejšna 2 diska sta bla tud na starejši platrofmi (NF2). Ta plata je bila pod udarom strele, kar mislim, da je bilo tud krivo... tale disk zdej res deluje tiho...
Le nevem kako nej mu znižam temp? ker sm probavu dat vent pod njega in ne pomaga
Sicer pa prejšna 2 diska sta bla tud na starejši platrofmi (NF2). Ta plata je bila pod udarom strele, kar mislim, da je bilo tud krivo... tale disk zdej res deluje tiho...
Le nevem kako nej mu znižam temp? ker sm probavu dat vent pod njega in ne pomaga
RC14 ::
Če imaš max temperaturo v teh vročih dneh 44 stopinj pol tk ni panike. Jaz mam trenutno enega 36 drugega pa 39 stopinj.
Drugače pa je najbolje, da daš direkt na njega en ventilator, da piha čez njega. Torej recimo na stranico zmontiraš vent in piha svež zrak noter,seveda če imaš to možnost.
Lp
Drugače pa je najbolje, da daš direkt na njega en ventilator, da piha čez njega. Torej recimo na stranico zmontiraš vent in piha svež zrak noter,seveda če imaš to možnost.
Lp
Dami ::
Si bom kr tole temo sposodu kr imam enak problem. V mojem primeru gre za wd raptorja 74gb, star malo manj kot 1 leto. Na vseh testih in tudi drugače v uporabi dela normalno, ga imam na zalmanu v 5.25 in temp niha med 30-35. Pokanje se je začelo po pol leta uporabe in je čisto random. Upam sam, da to ne pomeni začetek konca diska, kr sem raptorja ravno v ta namen kupu, da je na njem sistem ter da bo zanesljiv.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
eto disk sm odnesu na servis.
@RC14 prva 2 sta šla na bila zamenjana zaradi slabih sektorjev, medtem ko zdaj tretji pa zaradi pokanja poslan na servis.. bomo vidl kaj bo...
Torej "povzorčitelj" ni vedno isti, sicer pa zakaj glih samo moj crkuje? s sestinim delam enako, kolegom enako, pa noben nima teh problemov
@RC14 prva 2 sta šla na bila zamenjana zaradi slabih sektorjev, medtem ko zdaj tretji pa zaradi pokanja poslan na servis.. bomo vidl kaj bo...
Torej "povzorčitelj" ni vedno isti, sicer pa zakaj glih samo moj crkuje? s sestinim delam enako, kolegom enako, pa noben nima teh problemov
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Štekanje" v igrah (kljub visokemu frameratu)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1507 (1198) | teedy |
» | OS X Tiger x86 edition (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9269 (5671) | borchi |
» | AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4688 (3759) | Veron |
» | Artefakti na Radeonu 9800pro 128 (POMOČ!!!???)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1315 (1045) | Veron |
» | Kuhinjski Zmrzovalnik & Hlajenje RacunalnkaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1558 (1312) | ..::Wacky::.. |