» »

Rohnenje cerkvenih zvonov mi pobira živce :(

Rohnenje cerkvenih zvonov mi pobira živce :(

sverde21 ::

Večina jih gre tedi v šolo... tak da ne ne spimo, sicr se pa spreminja glede na dolžino dneva, poleti je dan že ob 4 ih zjutri :) (sam ne začnejo tedi nabijat...)
<?php echo `w`; ?>

jype ::

Pejte med gasilce in vsake 15 minut testirajte, ce se ni slucajno pokvarla sirena (tista za obvescanje). Ce bo kdo kej sitnaril pa kar povejte, da je to za njihovo varnost. To je zdej moderno.

McMallar ::

Sam tudi stanujem kakšnih 100m zračne črte od zvonika, s tem, da zvonove dejansko vidim. Dokler ni bilo elektronike, so zvonili tudi ponoči, ampak me niso motili - jih sploh nisem slišal. Ko so preklopili na elektriko, pa je zvonenje od 22h do 6h izključeno in zvoni na eni manjši cerkvici više nad krajem. Teh zvonov pa se skoraj ne sliši.

Tako da, če je volja na OBEH straneh, se da kaj dogovoriti.

baron21 ::

Živijo!
Bom pa še jaz dal svoje mnenje. Živim 500m zračne linije od cerkve in 80 m od želežniške postaje pa sploh ni problema. Komaj kdaj slišim zvonove ali vlak. Veliko hujša pa so razna pasja ščeneta, ki bevskajo dobesedno do onemoglosti. Velikokrat pomagajo petarde pa še kakšna druga učinkovita sredstva se najdejo... Torej v boj za spanje in mir!
Lep pozdrav!
baron21

krho ::

Hm. Jaz imam 300m do cerkve, sicer zvoni samo zjutraj opoldne in zvečer, ampak jaz tega sploh ne slišim.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Fizikalko ::

Hja, zvok pada s kvadratom, tako da je velika razlika med 50 in 300m.

acheron ::

Kaj pa kašna odškodnina.. Če živiš v bližini tračnic jo mislim da lahko dobiš..

BTW: Jaz bi za ta hrup ponoč (cerkve, psi, mačke) uvedel dodatni davek!!

lp
http://www.ashy11.net

Fizikalko ::

A boš mačkom in psom zaračunal al kaj?

miko 55 ::

tale link vam predrago občinstvo razkriva nekaj več o zvoku. probajte s kakšno strokovno literaturo: sound and vibrations, ali pa strokovnimi članki ki so napisani na to temo. ja pa res da svobodno preko neta niso dostopni ampak le preko knjižnic oz fakulteteinh čitalnic. japonci so vodilni na tem področju. mene pa zanima če je že kdo kdaj delal sub in navaden woofer in pri kateri frekvenci se mu je pojavil brum.

acheron ::

jebenti fizikalko a se ti sam delas neumnega;
lastnikom se zaračuna pa bodo že pol pomislili preden bodo to vlačili k hiši
http://www.ashy11.net

Fizikalko ::

No, dej se umiri, žalit tud ni treba. No, pa mi povej, kako boš ugotovil in dokazal lastništvo nekoga nad nekim potepuškim tropom mačk, ki se gonijo ponoči v bližnjem grmovju. Če ne drugega, jih sploh ne vidiš. Kapiš? Rzen, če bi rad oglobil kar vse po vrsti, ne glede na to, a se njegov cucek dere ali ne. No, v tem primeru si pa IMHO ekstremist prve lige.

Neumnega se pa nerad delam, btw, se je treba preveč trudit ;) .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

DominusSLO ::

jebenti fizikalko a se ti sam delas neumnega;
lastnikom se zaračuna pa bodo že pol pomislili preden bodo to vlačili k hiši


Glede na to izjavo, se tebi očitno ni treba delat... A zaradi neodgovornih lastnikov živali, boš ti kr vse oglobil al kaj?:\
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Vikking ::

Fizikalko: nisem čisto vsega bral, ampak mislim da nimaš osnove da bi se lahko bunil. Kot prvo razčiščimo kdo se je kam preselil. Če cerkev ni nova, si se ti nekoč nekdaj preselil blizu cerkve, cerkev je že prej imela zvonove, tako da si s tem moral biti seznanjen. Da so pa zvonovi glasni se pa ve že od nekdaj. Kar že nekaj krepkih stoletij nazaj.

V nedeljo ob 7 uri bo zmeraj ostalo zvonenje.

Rešitve:
- Pomeni se v cerkveni skupnosti, oz. skoči do župnika ter mu potoži, mogoče lahko kaj stori, aja a si sploh recimo šel do njega pa mu potožil, se pomenil z njim? če nisi kaj sploh tukaj sprašuješ in jamraš.
- Če imaš okno obrnjeno direktno proti zvoniku in imaš možnost prezidati zadevo, se pravi narediš okno na drugo stran, tega na tej pa zazidaš.
- Čepki za ušesa
- Nabava klime in zapiranje oken.
- preseli se

acheron ::

Sej za potepuške pse bodo pa že posamezne službe poskrbele..
Zakaj pa nebi vse oglobil, a je mogoče ker ps ki ne laja.. Dej naj si nabavjo ungo sonyvga
http://www.ashy11.net

Jackal ::

Mam zadnje nekaj dni (tednov) podoben problem. Dobili smo novega soseda, ki pa se je odločil iz stare hiše naredit 3x večjo novo... Rezultat je, da mi en "majst" že vsako jutro na vse zgodaj reže s cirkularko neke kamnite kose za obzidavo... in to ca. 5-6 metrov stran od okna.

:\

lotar ::

"Če imaš okno obrnjeno direktno proti zvoniku in imaš možnost prezidati zadevo, se pravi narediš okno na drugo stran, tega na tej pa zazidaš"

Ja mislm no a zdej ker nam bo cerku zvonila noč in dan bomo pa mi vsa okna iz hiše vrgl vse zazidal pa še po možnosti zvočno izoliral.
Če pa še to ne bo pomagal se bomo pa selil.

Vikking ne vem koko lahk sploh kj tacga izjavš?

Looney ::

Hm, kaj pa če bi raje šel do župnika in ga lepo prosil, da utiša (izklopi) svoj zvon?:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Fizikalko ::

Vikking, nakladaš, da ti ni para. Kdo se je prej kam preselil, je za človekove pravice popolnoma irelevantno. Po tvoji logiki lahko tudi nekdo mori in ubija vse naokoli, sami so si krivi, kaj pa so se preselili v isto vas, ne?

Kar je pomembno je to, da se ne sme cela soseska prilagajat nekimu (cerkvi), ki povzorča hrup. Pravica do miru je po vsaki logiki večja od pravice do razgrajanja, še posebej, če to ni enkratni dogodek (npr. koncert), ampak vsakodnevno, vsakourno teženje.

Ampak to je teorija, v praksi ima cerkev seveda popoln monopol nad pravicami. :(

nurmaln ::

Če si zelo odločen pojdi najprej do župnika in se probaj kaj zmenit. Če (beri KER) to ne bo zaleglo si zrihti en ornk močn radio in pojdi ob vsaki nedeljski (če čas dopušče tudi ob drugih) maši in med obredom pred cerkvijo na polno navijaj Marlyn Manson ali kaj podobnega. Mislim, da bodo dojeli, pa če se ne motim tako tudi ne kršiš nobenih predpisov. Če te kdo vpraša kaj počneš samo obdržiš kul faco in poveš da poslušaš muzko, jakost in lokacija pa nobenga ne briga.

miko 55 ::

greš k župniku pa mu rečeš da naj mal zadevo stiša oz omeji zvonjenje. pa vprašaj ga če mogoče ve, da ima danes že vsak ročno uro, če jo pa nimapa jo ima na mobilcu,tko da lahko pogleda kolk je cajt, ne pa da on to folku non-stop govori. ni za to plačan.

para! ::

Prvi korak je seveda, da se pogovriš z župnikom. Potem šele razmišljaš o drugih, nekoliko bolj nasilnih, rešitvah :)

lp
Death before dishonor!

Sims ::

Oj,

ker je glih govora o hrupu. Zanima me, kje bi lahko prebral pravilnik o javnem redu in miru za občino Maribor. Torej kdaj kosti, poslušanje glasbe(zabava) in podobne zadeve.

Hvala.
LP.

Sims

miko 55 ::

nasilne metode. da. sam pol tole tlele velja kot kovanje zarote, pomoč pri storitvi kaznivega dejanja, hujskanje...8-O

Saladin ::

da mi en "majst" že vsako jutro na vse zgodaj reže s cirkularko neke kamnite kose za obzidavo... in to ca. 5-6 metrov stran od okna.

Moje sožalje - ampak se ti to zdi primerljivo z "rohnenjem cerkvenih zvonov"? ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

sparklyslo ::

Kakšna avtoriteta pa je župnik, da bi bilo njega potrebno prosti naj zvonovi ne ropotajo.
A so oni kaj več kot ostali ljudje? Saj smo vsi pred zakonom enaki (velja tudi za tiste v črnih rjuhah), menda :\
Takole bi to moralo biti: Prijava na policijo zaradi kršenja javnega reda in miru, naprej je pa delo policistov in ostalih ustreznih organov.
Na žalost tako ne gre, ker nekateri mislijo, da je cerkev in župnik "Uber alles".
Sicer ne maram komunizma niti ga ne zagovovarjam, ampak zvonovi so pa takrat lahko manj ropotali ...

Looney ::

Ravnokar zvoni na Kapitlju. Na srečo dovolj daleč!:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Looney ()

Reso ::

Ko smo bili pred nekaj leti pri kolegi na rakitni smo imeli podobne probleme z zvoncem. Samo tam je zvonil tudi ponoči.
Seveda smo po 2 dneh odšli k župniku in ga prijazno prosili naj utiša zvonce vsaj za čez noč ali naj zmanša jakost. Odgovor je bil da ljudje to potrebujejo, ker drugače ne vedo koliko je ura.

poweroff ::

Samo na Rakitni sta najbližji cerkvi dve hiši, kjer sem že spal in zvonovi niso preveč glasni.
sudo poweroff

LPP ::

Hehe, Reso, kolk hitr se nas je znebu takrat... "ljudje ponoči ne morejo spati in radi vejo, koliko je ura..." Pa dobr.. a se je kdaj prašal ZAKAJ ne morejo spati?! ;((
Ljubljanski potniški promet

Calligula ::

Posnames to zvonenje in ga z mocno avto fersterkerijo predvajas zupniku in pa vsakemu, ki ga pri tem brani,.. sredi noci. Vsak dan. Si vzames kak teden. Saj je to zvonenje izvzeto iz zakona...

Lastno zdravilo najbolj zaleze. Ali pa, ko ima maso in bi rad nakladal mu takrat to na ves glas predvajas....

Zvonenje je ja lepo...

Isti moronski marketing kot tisto moronsko trobljenje ob pordaji zmrznjene hrane na terenu ala Bofrost.

Spock83 ::

Zgleda da so duhovnikni v resnici zamaskirani čefurji in nabijajo...

IgorGrozni ::

hint: Na naslednjih volitvah volite RKC - haterje. Ne pa ˝vitezov˝in ˝dobrih ljudi˝, ki se skrivajo v/za čipkastim talarjem.

Za zakon, ki izvzame cerkveno zvonenje pa zahtevati ustavno presojo skladnosti, saj krši človekove pravice. Fizikalko, ti izkazuješ za vložitev zahteve potreben pogoj, neposredni interes. Torej....
( Čeprav, moj odvetnik, ki je precej ˝nasty one˝ in živi 30 m zračne razdalje od zvonov ene večjih cerkva v SLO, zaradi miru v čredi, vdano prenaša cerkveni BIM-BOM...( in tisto srhljivo ˝pritrkavanje˝, brrr...)

...do takrat pa....Ora (ob ˝oznanjenem času˝) et labora, prokreativni sex, nič mesa v petek, ...v nedeljo pa k maši. >:D

Lp.IgorGrozni

Super Sonic ::

"No, pazi to, hkrati živim tudi 150 metrov od proge in 200 metrov zračno od žel. postaje."

No pa še reč, da maš letališče 500m stran. :)

1. Pejt do župnika, pa mu obrazlož. Sej načeloma so ljudje. Sicer zafrzenkani do amena, ampak mogoče se jih kaj prime.
2. Posnameš hrup v hiši in se spraviš do odvetnika pa vprašaš če je to dovolj za tožbo.
3. Okna so odlična rešitev. Dokaj draga rešitev, ampak ti lahko povem, da so učinkovita.
4. Se preseliš (glede na cerkev in progo).
5. Župniku začneš risat nage ženske po župniji. Pa nej odneha, če lahko :D .

Kej dost ostalga lufta pa, roko na srce, nimaš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Fizikalko ::

He he, ne boš verjel, letališče je okrog 800 metrov zračne črte stran. Ne zafrkavam, res.

mtosev ::

Mi pa zdaj redno poslušamo letala. Letališče MB je spet aktivno. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Saladin ::

Sej to je to. Zdaj ko odpirajo letališe v Cerklju, se nihče ne buni. Zvonovi, ki pa zvonijo že stoletja, so naenkrat problem...
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Fizikalko ::

Saladin, ne nakladaj.

NIHČE ne živi 50m od letališča. Hrup zvonov je neprimerno hujši in bolj moteč. Hkrati pa je letališče vsaj funkcionalna stvar, medtem ko nabijanje zvonov vsake pol ure ne služi ama nikomur.

Saladin ::

NIHČE ne živi 50m od letališča.

Jaz živim 4 km od tega malega letališča, pa vse vaščane, ne le mene, bolj moti zvok enega pilatusa, ki ti preleti nad glavo, na mesec (btw, ta kvota je sedaj narasla na 20 na teden), kot pa celoletno, vsakodnevno cerkveno zvonenje (ki ga praktično ne slišim)
Naša vas pa ima cerkev sredi vasi in nad njenim hribom.

DOpuščam pa eno varijanto - da je zvon slabo uglašen. Potemtakem ni važno, koliko glasen je zven - vedno bo nadležen.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

#000000 ::

Kva bo šele ko bo Đamija v LJ.

Fizikalko ::

Spet nakladaš, gre striktno za decibele. Letališče 800 metro vod mene je nemoteče, vlak 200m od mene je sprejemljivo moteč, zvonjenje pa je GLASNO kot hudič!!! Štekaš? Boli me za uglasitev, na k.... mi gre glasnost. Pa še to: Dvomim, da ti Pilatus najeda 20x na dan. VSAK dan.

Pa še to: cerkev mori ljudi z zvonjenjem praktično v vsakem naselju. Letališč je par v celi državi.

Pyr0Beast ::

Posodim 2kW zvočnike ? :D
Jah, novo mesto, kapitelj, res tečno včasih, ampak se da zdržat. Nastavljeno je tako, da čimmanj moti, ponoči ja, no občasno kaj zadoni. Drugače pa klešče ali švasaparat v roke, pa gremo. Sicer si pa lahko z zadosti C4 narediš novo lokacijo za hišo >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Saladin ::

20 na TEDEN

In to niso več pilatusi, ampak pume, herculesi in podobna zgaga.

Decibeli - jaz vsako nedeljo praktično spim v cerkvi.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

smilyxx ::

Kot razumem sedaj cerkev z zvonjenjem ne moti javnega reda in miru. A kdo ve če se ta zakon nanaša izključno na zvonove oz. rimsko katoliško cerkev?
Save water.
drink beer.

Saladin ::

@smilyxx: Stara tradicija oz. običaj, pravica do veroizpovedi, praktična vrednost (določene javne ure tudi zvonijo)

Nekdo je omenjal, da živi praktično zraven cerkve. Tega nisem jemal dobesedno in če je to res, se opravičujem za netaktičnost. Tisti, ki so v neposredni bližini cerkve, pa jim gre zvonenje zoper njihovo prepričanje oz. če jih legitimno moti, bi res morali doseči nekak dogovor.
Kar pa ni utišanje zvonov ali celo ukinitev zvonenja (kar je IMHO totalno nespoštovanje do želja in pravic drugih, malo bolj optimalno postavljenih soljudi)
Nekdo je omenjal kvalitetna okna in druga zvočna izolacija - Moj nasvet bi bil dogovor, da si lastnik hiše in dotična župnija razdelijo stroške instalacije takih oken na pol. Volk sit in koza cela.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

Fizikalko ::

Pa še stroške klimatske naprave in elektrike zanjo.

hamax ::

ce js nesmem muske nabijat, pol tud cerkev naj ne zvoni.
tako je moje mnenje.

Zheegec ::

Yap, bogih 120W RMS ob 16h popoldne je problem, zvonovi na vsakih 15min, ki so veliko bolj glasni, poleg tega je cerkev na vrhu hriba, da ja vsi dobro slišijo zvonove - to pa je kar OK ali kaj?

Ja, kot sem rekel, cca 50m zračne razdalje ali pa manj imam do cerkve.

Grrrrrr.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

VidKo ::

Do cerkve imam točno 314 m zračne črte. Poleti je ob nedeljah nemogoče spati dlje kot do 7. ure. En someščan je nekje pet let nazaj poskusil s peticijo, ki je žal propadla.

Mir smo imeli edino med osamosvojitveno vojno, ko je JLA razturila zvonik, za kar sem jim izredno hvaležen (malo sarkazma).



Z župnikom se ne da dogovoriti.

Doman ::

Ravno včeraj sem govoril z kolegom, ki je od Zvonika oddaljen manj kot 30m!
Cerkev je ob vznožju hriba, oni pa imajo hišo na hribu - tik ob zvoniku. Vprašal sem ga kako lahko spi, pa je rekel, da že 10 let spijo v kletnih prostorih.:\ Aja, župnik je rekel le to, da jih bog nima rad.

smilyxx ::

Humm... če je temu tako si bom jst minaret postavu pa začel vabit vernike k molitvi...
Save water.
drink beer.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Črnuče - zvonjenje cerkve (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10214901 (12946) Miha 333
»

Viška cerkev -- hrup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6412512 (10176) joze67

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47184190 (74657) Gandalfar
»

Nova anketa: kaj vas zjutraj zbudi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
7114686 (11891) jype

Cerkev - zvonenje - vsiljevanje vere (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9117582 (16950) Ziga Dolhar

Več podobnih tem