» »

Piflar

Piflar

1
2
»

Ikarus ::

Lol.

Ampak beli štumfi so res grdi. Amen

Ampak samo to.

:)

BC3 ::

ja, pa zeleni puliji so tut grdi. čžš

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BC3 ()

whatson ::

Ok, pač beli štrumfi se lih ne držijo standardov "moderne družbe"...
Ampak kdo "piše" te standarde? Ovce... da

Tolk sem zmanipuliran, da že mene beli štumfi motijo...
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

undefined ::

Tist, ki nosi rumene mikice, je čefur™! :P

Mercier ::

Uf, človk gre na zasluženo sobotnje pifce, pride nazaj in kaj tule bere?!?


Matr, js bom moru nehat pit! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

pozorhudmaček ::

Sam nosim bele štumfe pa me boli en k... kaj si mislite o men.

Sicer smo pa malo zavili iz debat(ste zavili iz debate).Aha,piflanje.Kwa,naj rečem.Sam se nisem še nobene stvari napiflal,zato ne vem kako je to.Lahko pa me razsvetlite.Primer:Vzamem knjigo,zveščič,skripto,ali karkoli drugega kar nam dajejo naši "dobri" učitelji pod roke in:Preberem enkrat(nič ne razumem),preberem drugič(nekoliko bolj se mi svita),preberem tretjič(zdaj mi je šele skor pa skor jas,zakwa se gre in preberem 4x,5x,...za splošno znanje in za boljšo oceno.To zame ni piflarija.Je zgolj učenje.Zgolj razumevanje,prebranega.Tisto kar napišem je povedano iz mojih lastnih besed in misli.Vendar povem bisto.Tko kot v knjigi.Namreč bistvo.In verjamite,da je večina mojih stavkov podobna unim iz knjige.Noh,jst piflanja že dolg cajta nisem doživel,zato tisti ki se tak način učite me prosim razsvetlite.Pomojem to zgleda nekaj takega:In tako je Napoleoin Bonaparte,in tako je Napoleon Bonaparte,in tako je Napoleon Bonaparte,...Torej ulčenje za vrsticami in dobesedno.Popravte me če se motm.Tako se namreč uči nekaj mojih sošolcev.

MadMicka ::

Piflanje rox! Brez piflanja ni znanja, ni napredka.
Tuki kao neki delite na une k se piflajo (aberverzniki) in na tiste (vas), ki z ne vem kakšno logiko razutrajo levo desno in se zgolj z logiko vsega naučijo. Mislm kakšna bedarija...

Piflanje - memoriziranje je osnova, šele potem ko imaš neko osnovo, lahko začneš uporabljati logiko, povezovati dejstva, sklepati na nova, etc..

Drži pa, da se izraz piflar uporablja predvsem v OŠ (tm so piflajri kr vsi k so odlični :) ), precej manj v SŠ in skoraj nič na faxu. Če pa pol delaš še kak magiserij al pa doktorat, tm pa te besede noben več ne uporablja....

... zgleda da so kle sami otroc >:D

Thrivial ::

Bele nogavice bodo prisle v modo tudi k nam.

Dve leti nazaj sem bil v Parizu. Smejali smo se trapastim Parizanom ker so nosili tako smesne cevlje...take kot jih sedaj nosi 3/4 fashion wannabe mladcev in mladenk. 8-)

MadMicka: aja?

1. Uporablja se predvsem v OS? Vsi ki so odlicni so piflarji?
S tem je tako: vecina gimnazijcev je bila v OS odlicna in vecina je zelo zelo redko odprla knjige in zvezke. Meni je zadostovala ena ura(2, ce je bila tezja snov) ucenja pred kontrolno za tisto 4 ali 5. Nekaterim tudi manj. Nikakor pa se nisem ucil vec kot en dan pred testom.
V SS je snovi obcutno vec in raznolikost predmetov te prisili, da se nekatere stvari enostavno napiflas ker nimas casa za razumevanje.
Na pravni fakulteti se torej ni treba cisto nic piflati tistih debelih bukel? Prosim te...

2. Piflanje ni nikakrsna osnova za razumevanje. Piflanje je mogoce stranski ucinek nerazumevanja. Ce nekaj razumes(si talent) se ti ni treba piflati. Tipicen primer so naravoslovne znanosti in jeziki. Ce si po naravi dober naravoslovec se ne bos nikoli napiflal vseh formul na pamet, ker bos razumel snov in znal izpeljati in sklepati.
To da je piflanje osnova za razumevanje je zgolj poceni izgovor, za tiste ki ne razumejo snovi...

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Elemen_T ::

Thrivial: Lepo povedano 8-)

Kar se pa tebe tiče MadMicka,
Jest že delim piflarje in tiste, ki se snov zares učijo z razumevanjem. Med slednje spadam tudi jest. Ampak nikoli, nikoli pa nisem rekel, da sem pri tem uspešen. Zaradi hotenja po razumavanju me to tudi velikokrat nese, ker stvari ne morem obdelat.

Tloramus ::

MICKA! MICKA! MICKA! Preziram te...skorej. Bi te prezirov če se nebi trudil ostati miren in se obnašati razumno. PIFLARKA! Kukr sm že reku:
zgodovina se sliš piflarsko - pa ni! Ti dam primer:
pred enmu mescm smo pisal zgodovino(1. sv. vojno). Čas, ki sem ga porabil za učenje od takrat, ko sem zvedel, da pišemo, pa do kontrolke(približno 14dni) ne presega 30min. Guess kolk sm dobu! Da o fiziki, kemiji, matematiki ipd. sploh ne govorim. NERAZUMNA PIFLARKA! ;((!
Ok, ok, sej sm že mirn. Vdih, izdih, vdih...:(.

Hearya!:|
Expirience is what you get, if you don't get what you want!

Thomas ::

Vedno, kadar dobiš nov podatek - se ga napiflaš. Zgolj memoriraš.

Potem ga pa počasi asimiliraš, prilagodiš dosedanjemu znanju. Če je tega znanja okrog tega dovolj - zelo hitro.

Če te asimilacije ni bilo - ga pozabiš. Lahko ga navsezadnje asimiliraš le kot "Piše da ..... ". Ampak potem moraš imeti pač tako strukturo znanja, ki tretira bolj citate.

Človeški možgani tako delujejo.

Pa če se katerikoli "antipiflar" postavi na glavo.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Iceman:
Zokni. Tako pač je. NIč novega nisem povedal, ljudje tako mislijo. Svojega mnenja sploh nisem povedal.Označil si me za rasista. Zato, ker sem rekel, da to počno čapci. Ti si rekel, da sem rekel čefur, ampak jaz tega nisem rekel. Če bi ljudje vedeli, kaj pomeni beseda čefur, bi se zavedali, da smo vsi čefurji. Ampak pač ne vejo.
Rekel sem čapac:
Človek, ki je, ali pa se trudi postati čim bolj podoben dilerjem. Narodnost ali rasa NI važna. Okol hodi z briljantino, v črnih čevljih in s sabo nosi nož ter ne spoštuje fizične integritete drugih ljudi. Nima osnov kulturnega obnašanja.
Oh ja, jaz sem zelo rasistično usmerjena oseba. Pol pa drugim očitate, da govorijo bedarije.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

pozorhudmaček ::

Thomas-Lepo povedano.Vendar je postopek med memoriziranjem in asimiliranjem(kar naj bi pomenilo shranjevanje in predstavljanje),odločilna poteza,ki loči učenje in razumevanje pred piflanjem.Namreč piflar si bo samo memoriziral(shranjeval)podatke,medtem ko bo postopek dojemanje(asimilacije) preskočil,oz.bo dojel bistveno pozneje.Taki ljudje porabijo bistveno več časa za učenje.

G3GANT1C ::

BTW, heleno blagne ljudje poslušajo(no way, jaz nikakor ne, spravlja me v slabost), pa je rasistka(Nihče ne ljubi kot slovenec(rasističen komad, nekje sem ga ponesreč slišal,tri ure sem porabu da sem ga izkozlal iz sebe)). Morali bi jo kaznovati. Rasizem je kaznivo dejanje, kaznuje se z (nevemnatančnokoliko) zaporom.
LINČAJMO JO!>:D
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Matek ::

JA, evo mene, ki me imajo nekateri za piflarja. Predvsem tisti, ki me ne poznajo v privatnem lajfu.
Imam skor same 5-ke, pa še tistih par štirk, ki sem jih dobil, je zaradi ekscentričnosti učiteljev (učiteljica SLovenščine točkuje spis, učiteljica nemščine pa je bosanka, ki mi skoraj povozila fotra, stara pri matematiki ma modrcdolpadelfobijo, tak da nonštop miga z rameni, profesor za fiziko se je KAO iz pule do Celja paljal brez kuplunge pa še druge zgodbice obstajajo, za njegovo hišo je polno fosilov polmetrskih leščurjev, and so on ). Veliko tudi razlagam stuff in se po domače bunim. In TO folk moti, vsaj moje sošolce, npr. ko enemu hočem razložit da se moti, samo reče daj nehj filozofirat. Primitivno. Aja, zadnjič smo nekaj računali pri tehniki porabo dizlov, pa je profesor napisal na tablo eno enačbo, vsi so računali, pol sem pa jaz reku, da je fomula narobe, pa so vsi rekli da je prav. No potem je učitl preveru in reku da se je zmotu, jaz sem se jim pa režal v faco.. Piflar sem zato, ker preživim dosti časaza računalnikom. Pa še nekaj. Večkrat so mi rekli piflar, ker ne kadim za razliko od skoraj celega klasa. Bedno.

Drugače pa v veliko pogledih sploh nisem piflar, recimo, ko je zunaj toplo, grem vsak večer brez izjeme za kake 3 urce nabijat fuzbal, na žurkah ponavadi rolam musko, oblečen sem skor vedno v DC-jke in predolge in preširoke hlače. V laseh je vedno gel, ki jih drži pokonci. Učim se kako urco-dve dan pred testom, drugače pa nikoli. Pa tudi na logiki sem bil 7. in 14. na državnem, letos pa nisem vadu tolko, pa sem bil nekje 40, no ja, kr dobro.

Aja, kako lahko ugotovite, da človek ni tapravi piflar? Punce šlata. (še en razlog meni v prid )

BTW, imam enega sošolca, obsedenega z učenjem. Sicer kar OK razume snov, se pa uči dobesedno cel dan pred testom in me vsakih 10 min kliče. Kolko nalog sma že rešla po telefonu. Enkrat je pisal edini 5 zgodovino, pol je pa izjavu "se je splačalo tistih 8 ur"
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

OldSkul ::

Ja jaz imam tud vse skoraj 5 une štirke pa vse zarad učiteljev ki so mal prbiti v glavo.Radi imajo samo tiste učence ki imajo pet nas pa tudi mene čeprav sem dober učenec pa jebejo v glavo!, pa me ne zajebavajo s piflarjem.V bistvu zato ker nimam takih značilnosti kot piflar!Učim se mal, pa v bisvu sem dost za računalom in vem o tem največ v našem klasu in največ od 8 razredov.Mislim v naši šoli je računalnik večini pojem ki ga sploh ne poznajo.>:D

Tloramus ::

Opravičujem se zaradi mojih egoističnih izpadov:O. Sorry Micka.

Expirience is what you get, if you don't get what you want!

Kaboom ::

aaaaaaaaaaaaaa, moj stari nosi bele zokne, mu morem it pokazat ta topic da ga rešim življenjske zablode, oh joj kakšen kaos bo nastal...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Thomas ::

pozorhudmaček

Ja razumem, kaj si rekel. Ampak jest mislim, da če neka zadeva pride v dolgoročni spomin, se MORA asimilirati - tako ali drugače. Samo pomnenje je v bistvu asimilacija v memplex.

p.s.

Si kr hud ja! :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BC3 ::

Če bi ljudje vedeli, kaj pomeni beseda čefur, bi se zavedali, da smo vsi čefurji.

pa je rasistka(Nihče ne ljubi kot slovenec(rasističen komad, nekje sem ga ponesreč slišal...


haha:P:P
a zdj so še vici zravn?
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

pozorhudmaček ::

Thomas-Matr znaš pa ti človeka dobr obrnt,ker kakor koli sem ti hotel dati nasprotno sem se zapletel v mrežo neznank.Ali pa tudi ne.

Jah,praw imaš.Namreč za dolgoročni spomin je asimilacija potrebna,vendar se mi zdi da ne niti NUJNA.Ker z nenehnim ponavljanjem lahko dosežeš memorizacijo tudi brez asimilacije.Recimo da ponavljaš en stavek dovolj dolgo.Koliko dolgo ti bo ta stavek zvenel tako dolgo v ušesih kolikor dalj ga boš ponavljal+asimilacija stavka.Če boš znal stavek povezat,najdet smiselno celoto,ga povezovat na različna področja,vse to je odvisno kako dolgo si boš stavek zapomnil.Namreč tukaj ti dajem prav:uspešna asimilacija je potrebna za dolgoročen spomin.Vendar če zdaj dojemanje in povezovanje izključimo in pridemo samo do lastnoročnega spomina.Namreč kako si si ti zapomnil abecedo,kako si si zapomnil črke,kako si se naučil govorit.Tukaj ni povezovanja,tukaj ni dojemanja,saj začnemo dosebedno iz NIČ.

pozorhudmaček ::

In tukaj govorimo o piflanju.Verjetno(ah kaj verjetno-sigurno)ga je že vsak izmed nas doživel.Namreč vsi znamo brati pisati in govoriti.Torej za piflanje le ni potrebna asimulacija,kot si Thomas prej rekel.

Thrivial ::

No, saj...

Ne zdi se mi vredno se kaj dodajati za mackom.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Thomas ::

pozorhudmaček

Otroci se naučijo pisati črko A z asociiranjem na Antena, Avto, ....

Koncept črke same na podlagi črkovanja .. še prej zlogovanja.

Nič ni kr u luftu. Vse je obešeno na nekaj hardwired koceptov. Ugodja - neugadja, ki pride z nami že na svet.

Se reče, ko se piflamo, dobimo recimo kilobit date, ki jo potem referenciramo na že asimilirano dato - in nam ostane morda še kakih 100 bitov pointerjev.

Asimilirali smo.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

McWolf ::

Men gre ta shit tko na živce ko majo usi neki proti belim štumfom. Pa ko vas jebe, ne noste jih če se vam to zdi poniževalno, ne pa zajebavat ljudi ki jih pač nosjo, zadrž zase tako bedarijo k so si jo zmislil 100% nek otroc k so začel zajebavat enga k ga niso maral v družbi. Po moje je tole o belih štumfih sam nek izmišljen vzrok da ponižaš in se znebiš tistga k ga nočeš u družbi.:\:\
Go tell it on the mountains!

JurijTurnsek ::

pr nas takim pravijo čefurji....tk da jih jst že tud dolg več ne nosim....sm itak je to blo bol otročje zajebavanje ko kaj druzga...
http://www.slatnaskejta.com

DarkHand ::

tako bom rekel ... hodim na gimazija jesenice in tam te besede ne slisim nikoli kajti vsak mora nekaj casa presedeti pred knjigami ce misli imeti pozitivne ocene tako pac je

DarkHand ::

tako bom rekel ... hodim na gimazija jesenice in tam te besede ne slisim nikoli kajti vsak mora nekaj casa presedeti pred knjigami ce misli imeti pozitivne ocene tako pac je ce je pa nekdo boljsi od nekoga drugega pa ne pomeni da se celi dan uci lahko da se nic ne recem ampak se vedno ni nujno kajti ljudje smo razlicno inteligencni nekdo si prej zapomne kot nekdo drug
tako da se nekdo lahko uci 1 uro nekdo drug pa za isto kolicino snovi potrebuje mogoce tudi 3 ure
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali ste zadovoljni s srednjo šolo na katero ste se vpisali ali obžalujete svojo odloč (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649815 (1302) AtaŠtumf
»

Študija: potrpljenje je božja mast

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
359143 (7495) ravior
»

Kere nogavice?

Oddelek: Loža
453252 (2639) Mr.G.
»

Zakaj so pametnjakoviči nepriljubljeni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
784567 (4567) leinad
»

Waldorfska osnovna šola...

Oddelek: Šola
377574 (6842) DoloresJane

Več podobnih tem