» »

Videonadzor v slačilnicah Emporiuma

1 2 3
4
»

BBB ::

Tear_DROP,

če te prav razumem, si ti ekshibicionist in je voaer tvoja bodoča tašča, ki te je večkrat opazovala, kako si pred bankomati predstavljal svojo doktorsko disertacijo (po tvojem podpisu sodeč). Ne mi rečt, da ti je ona zrihtala svojo hčerko, da te lahko "nadzoruje" ne le pred bankomati pač pa še kje drugje. Sem vsaj za kanček blizu resnici?

Eni se sekiramo zaradi nadzora (že ko mi šef gleda na monitor, kaj počnem, me začne dekoncentirat in me resno vrže iz delovnega ritma, tudi če ne reče niti besede). No, eni si pa celo popestrite življenje ko vas "nadzorujejo" oz. jih "nadzorujete". Tear DROP, daj povej, kako da te to ne moti in da ti je celo po godu. To bi še razmel, če bi se na naš planet vsak teden pripeljala barka s čudnimi izbeglicami z drugega planeta. Me prav zanima, kakšne vzgoje si bil deležen, da imaš tako drugačen psihološki profil.

jlpktnst ::

Ena reč - izi - trdil si da varnostniki ne gledajo posnetka, malo nižje pa napišeš da so varnostniki ugotovili da kamera snema kabine. Kako je to možno?

Pa če pustim take oslarije - je bilo vprašanje dovolj jasno - kaj pridobimo z videonadzorom? Varnost. Ne sicer veliko samo so pa možne druge vrste nadzora ki nam nudijo še več varnosti. Pa želimo varnost? Imam občutek da je vedno več ljudi toliko apatičnih da jim je čisto vseeno. Tudi za varnost se bojo strinjali če nekdo reče da je varnost dobra.

Pa lahko temu sploh še rečeš življenje, poplni avtomatizem, gibanje samo v točno začrtanih normah ki bodo nedvomno vse ožje kot se bo nadzor razvijal? Je to tvoje življenje če nimaš več svobode ker si želel varnost? Kaj je bolje, življenje 200 let avtomatično. Kruha in iger v procesu, ali 35 let, smrt zaradi padca s pečine (po tem ko si prehodil pol sveta)?

Imam občutek da prvi pojem življenja vedno bolj prevladuje. Ljudstvo je apatično povsod po svetu. Vsi opažajo da se požre vedno več drog. Človeštvo pojma nima kaj bi s seboj. Pa ko je vse tako preprosto :D

Video nadzor je samo robna manifestacija... tu sploh nima veze da se nekdo naslaja nad ljudmi v kabinah. Gre za to da je zakon ki prepovedoje tako početje in so človekove pravice ki se kršijo. In je dejstvo da s tem ne povečajo varnosti niti približno za toliko kot zmanjšajo zasebnost. Kdo je kriv? Vsi. Emporium ker ne ve kaj delajo ljudje ki jih plačuje. Varnostna služba ker se ne drži zakonov, prav tako pa varnostniki. Varnostnikom manjše kazni. Varnostno službo pa emporium pa 20% letnega dobička ali kaj podobnega. Ali pa bi jim kar prepovedal poslovanje dokler se ne uredijo zadeve in ne dokažejo (kot vsi vemo kako dolgo traja birokratsko sranje). Tako bi vsaj firme izučilo kaj se ne dela. In kaj dobijo... 1 miljon? doubleyou - ti - ef

Ma mogoče mal pretiravam ker me razjezi mlačnost glede tega.

Ljudje naj se ne bi bali lastne države. Mi se je res ne bojimo, vendar ves ta nadzor... ali se je ne bomo začeli bat? Kot sem rekel, če bo množica res lačno strmela in topo opazovala bo do nadzirane države prišlo. Upam pa da ne.

jype ::

Where once you had the freedom to object, think, and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillence coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who's to blame? Well certainly there are those more responsible than others, and they will be held accountable, but again truth be told, if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror. I know why you did it. I know you were afraid. Who wouldn't be? War, terror, disease. There were a myriad of problems which conspired to corrupt your reason and rob you of your common sense. Fear got the best of you.

Oziroma, bolj po domace, vsi ste navadne p. Namesto da bi od svojih predstavnikov v parlamentu zahtevali, da se taka stacuna zapre, samo nekaj jamrate kako to ni tolk hudo in da je ubogo korporacijo nekako treba zascitit pred petty thieves.

perci ::

jype: Ti bi kar, da parlament štacune začne zapirat? :D

driver_x ::

@jype: imaš prav. Ljudje jim nosijo ogromno keša za itak preplačane cunje (zakaj iste stvari čez mejo stanejo manj?). In v zameno jih še zajebavajo in ponižujejo. Tisti, ki bodo še vedno zahajali v omenjeno trgovino se po moje ene čisto navadne OVCE oz. zombiji. Dokler se bo večina folka obnašala kakor zombiji, se bodo lahko tudi taki iz njih norčevali, jih snemali med preoblačenjem in na WC-jih. Kdo je torej kriv za tako početje? Ovce same! Verjetno je štacuna enako polna ovc kot pred razkritjem početja.

If you're looking for the guilty, you need only look into a mirror.

poweroff ::

Hja, govoriti da s(m)o ljudje zombiji je prepoceni. Problem je v tem, da nimamo možnosti izbire (če bi sploh hoteli izbirati, recimo).

Primer: ne želiš biti "nadzorovan" z mobilnim telefonom. Kaj storiti? Hja, lahko prenehaš uporabljati mobilni telefon.

Teoretično. V praksi pa to ne gre tako enostavno. Vem, ker sem bil tudi sam nekaj mesecev brez mobilnega telefona.
sudo poweroff

jype ::

perci> jype: Ti bi kar, da parlament štacune začne zapirat?

Ne. Jaz bi kar, da parlament sprejme zakon, da se odvzame obratovalno dovoljenje stacunam, ki z osebnimi podatki in nadzorom delajo kot svinja z mehom, ker je to pac ena najhujsih bedarij, ki jih stacuna lahko naredi zoper potrosnika. Meni se to zdi neupostevanje varnostnih standardov, ker lahko z zlorabo takih podatkov mocno ogrozis varnost posameznika.

Matthai> Primer: ne želiš biti "nadzorovan" z mobilnim telefonom. Kaj storiti? Hja, lahko prenehaš uporabljati mobilni telefon.

Ja, imas pa se eno moznost: lahko prisilis zakonodajalca, da z zakonom prepove izvajanje taksnega nadzora in redno izvaja tak zakon z inspekcijskimi pregledi in da potem tudi pravosodje izrece ustrezno kazen, ki mora biti tako ucinkovita, da si se enega kiksa noben mobilni operater ne bo vec zmogel privosciti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

driver_x ::

Vsak ima možnost izbire. Če se ti zdi sledenje mobitelu prevelik poseg v zasebnost, ga imej zaprtega in ga vključi samo kadar ga potrebuješ. jaz se vičinoma gibljem znotraj nekaj celic, zato me ne moti. Se mi pa zdi, da primer z mobitelom le ni primerljiv s kamerami v garderobah (brez vednosti strank). To, da se je varnostni sistem zlorabljalo za zadovoljevanje izrojenih spolnih potreb nekaj debilnih tipov, bi moralo biti strožje sankcionirano. Pred nekaj leti sem bral o podobnem primeru, ko je imel nek hotel, restavracija ali nekaj podobnega nameščene kamere za ogledali v kopalnicah. Nisem siguren, vendar se mi zdi, da je bilo to v Ameriki. Ko so tipa (lastnika) razkrinkali, je tako najebal da je bilo veselje. Seveda so pa pravice potrošnikov pri nas zadnje, kar koga zanima. Za kar smo pa večinoma krivi kar sami. Živim v bližini trgovine z živili, ki ima stalno na policah polno artiklov, katerim je pretekel rok uporabe. In kaj delamo potrošniki (ovce)? Pospraviš pol police jogurtov, da dobiš enega, ki je še uporaben. Prava pot bi bila, da bi trgovino vsakič prijavil inšpekciji. Potem bi mogoče tudi zaštekali logiko: da so trgovine tam zaradi nas in ne mi zaradi njih.
Naše obnašanje me vse bolj spominja na zombije iz Dawn of the dead. Nekaj bluzimo okoili, ne razmišljamo, pustimo da nas jebejo na vsakem koraku, ...

@jype: podpišem se pod citat V-ja.

tomaz 06 ::

Saj nadzor je proti krajam potreben, sam kar je prevec je prevec. Kamera v slačilnici je sigurno nekaj neprimernega in neokusnega, moral bi odvzet dovoljenje tem trgovcem. Saj ne mislijo da se taksne stvari ne kaznujejo.

poweroff ::

Ja, imas pa se eno moznost: lahko prisilis zakonodajalca, da z zakonom prepove izvajanje taksnega nadzora in redno izvaja tak zakon z inspekcijskimi pregledi in da potem tudi pravosodje izrece ustrezno kazen, ki mora biti tako ucinkovita, da si se enega kiksa noben mobilni operater ne bo vec zmogel privosciti.
Točno tako. Samo za to pa rabimo nekaj, kar je filozofinja Hannah Arendt imenovala aktivno državljanstvo.
sudo poweroff

antonija ::

Ce te motijo kamere v garderobi te MORA motitit tudi sledenje mobitelom. Tokaj ne gre za dostojanstvo ali mrejenej dolzine tica (oz. obsega josk), ampak za krsitev zakona o varovanju osebnih podatkov (al pa zakona o nadzoru, enga zakona uglavnem). In zato stacuna (ki ima verjetno miljonski mesecni promet) dobi 1MSIT kazni. Nej men policaji vsakoc ko peljem 200 po avtocesti dajo jurja kazni pa je zmenjeno.

Uglavnem tkole gre: Tako kot so posnetki iz kamere osebni podatki, tako je lokacija tvojega (mojega) mobitela osebni podatek, tako je barva moje zobne scetke (recimo) osebni podatek, moj PIN, moj pass za mail, moj username na TB,...
Osebne podatke je pa treba varovat v skladu z zakonom. Ja, zakonom.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Manu ::

Namen videokamer v trgovinah je preprečevanje oz. odkrivanje tatvin. Kakšne ma to veze z varnostjo? Kakšna je razlika med tatvino in varnostjo? Ker ko govorimo o varnosti potem ponavadi mislimo na varovanje posameznika pred morilcem, pretepačem, posiljevalcem, kradljivcem... Ampak v primeru videonadzora in varnostnikov v trgovini gre samo in izključno za tatvine, ki oškodujejo lastnika trgovine pred dobičkom. Zato so varnostniki plačani. Gre samo za denar - zmanjšanje izgub trgovine in za nič drugega. To je primarno delo varnostnikov v trgovinah.

Ker pa varnostnik obrača kamere z namenom (tako bi moralo biti) odkrivanja tatvin v trgovini, tudi če bi se zgodilo kaj takega kot npr. prihod sumljivih oseb, je vprašanje, če bi si lahko z kamerami kaj pomagali, ker so bile obrnjene čisto v druge smeri in niso sledile tem osebam, ampak kradljivcem (to mislim v primeru, če bi prišli policisti z namenom iskanja določene sumljive osebe in bi zahtevali videoposnetke od varnostnikov). Razen seveda, če bi bila kamera obrnjena ves čas v eno in isto smer, kjer je najbolj prometna pot. Ampak, ker so kamere vrtljive in se jih nenehno uporablja so videoposnetki v večini primerov neuporabni.

Pozabite na upravičenost videonadzora zaradi "varnosti", ker če se ti bo kaj zgodilo v trgovini (npr. da ti kdo ukrade denarnico) ti vrtljivi videoposnetki ne bodo mogli kaj pomagati (zelo majhna verjetnost), ker namen kamer je preprečevanje tatvin v korist trgovine.

Snemanje kabin je protizakonito in v tem primeru je jasno, da so vedeli kaj snemajo, ampak nihče ni nič naredil. Govorjenje odgovornih oseb (z lepimi besedami) je samo izgovarjanje in vlačenje iz dreka in nič drugega. Če se že gre za odkrivanje tatvin v kabinah se to lahko dela na veliko drugih načinov, ki direktno ne snemajo v kabine. Opazuje se oseba, ki gre v kabino z določenim številom oblačil in se jo čaka dokler ne pride ven ter primerja število oblačil, ki jih ima zdaj v roki. Malo opazovanja, mentalnega dela in izurjena pozornost (če se opazuje preko kamere). Tako in tako kakor sem sam zasledil je prepovedano iti v kabino ne da bi se prej obrnil na prodajalca, ki si zapomni število oblačil, ki jih imaš s sabo. Rešitev je ogromno.

To kar se dogaja v Emporiumu je skrajno neodgovorno.

In ja varnostniki so slabo plačani. In niso vsi slabi (čeprav so med njimi tudi kakšni kreteni). Odvisno od kolektiva in varnostne službe kako ima stvari organizirane.

TekO ::

In zdaj se bodo našle fotografije vaše punce/žene, ko je probavala nove kopalke/modrce/tangice... Boste tisti ki nimate proti tem kameram zadovoljni s tem?

Ali pa ko so si ga varsnostniki drkal na to^^

Mislm bolano totalno.
Ideas are bulletproof.

antonija ::

Pocas morte nehat mesat krscansko motalnost in upostevanje zakonov. Vojerizem, ekshiibiconizem, samozadovoljevanje, vse sexualni fetisi in sexualne prakse nasploh nimajo _cisto_nic_ s to zadevo.
Ce bi se kdo rad samozadovoljeval ob sliki moje punce/mame/babice/mrtve prababice/brata/mene/... si jih zarad mene lahko mirno zrihta. Mene ne moti.

Ce pa jaz nekomu (fizicni in/ali pravni osebi) zaupam osebne podatke za katere je potem ta oseba zakonsko odgovorna, potem pa pricakujem da se zakon spostuje (nekako tako kot pricakujem da me pri zeleni luci ne bo zbil noben avto na prehodu za pesce). Sej vem da vcasih pride do napak (vsi smo samo ljudje) in da vsake tolk cajta koga zbije avto na prehodu za pesce pri zeleni luci (za pesce), ampak nobenga pa ne zbija avto na prehodu za pesce od lanskega novembra do en teden nazaj.

Ce se je pa kaksen varnostnik bolje pocutil zaradi slike mene/moje punce/... dobro zanj. Upam de je bil potem doma manj siten in scerno zivi do konca svojih dni.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

poweroff ::

No ja, tele zgodbice o samozadovoljevanju so zelo verjetno izmišljene. Zakaj? Ker verjetno noben varnostnik tega ne bo priznal svojim kolegom oz. samozadovoljevanje verjetno ni potekalo skupinsko. Tako da nehajte bluzit o tem.

Tudi bluzenje o varnostnikih... oni so pač kakršni so. Problem so podjetja, ki morajo skrbeti za spoštovanje zakonodaje in ustrezno izobraževanje varnostnikov. Če je kdo čudak naj ga urihtajo ali pa odpustijo. Saj pri policiji je tudi tako - če je en policaj zelo nasilen ne bo dolgo policaj. Ali pa ga bodo uštimali oz. dali delati tja, kjer ne bo kvaril ugleda policije. To je sistemski problem. Ne problem nekaj "zblojenih" posameznikov.
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

heh BBB, moje doktorske dizertacije vsekakor nisem opravljal na bankomatu :D
sem proti video nadzoru na vsakem koraku, ker ne pomaga dejanj prerpečiti, pomaga samo v nekaterih primerih kaznovati stroilce, ko se jih naknadno odkrije
kar pa se tiče voajerizma - zelo uživam v opazovanju ljudi (čeprav sem sposoben počet tud kej drugega, če je nujno, pa tud če se soseda slači - se rahlo kontroliram kdaj špegam in zato tud kake dobre šanse spustim) in poskušam samo malo provokativno vplivat na ljudi - nisem edini voajer daleč naokrog in sem ziher da je tudi med varnostniki kakšen, in ti so si z veseljem ogledal posnetke mladih deklin, ki so pomerjale kopalke ali pa samo kakšne kavbojke - nič ni lepšega kot v orsayu (v bistvu tudi kje drugje) špegat v kabine
eksihibicionizem je pa tko - dejansko je samo hecno naključje da je mati moje sedanje drage zaposlena na nadzoru bankomatov - seks na bankomatu je bil pa šport, ki smo ga najstniki (mater je že dolg od takrat) včasih prakticiral - smo mel vsaj dober izgovor za samo 5 minut :D - pa še adrenalin je pomagal k užitkom, poleg tega je pozimi toplo, če seveda poiščeš bankomat v preddverju banke - sam kolikor danes vem, se te posnetke pregleda smo v primeru napak ali težav, tak da nas očitno nikol niso vidl :)
škoda pa da nisem vedu za kamere v emporiumu

še neki - vsi varnostniki niso kr eni tepci, nekateri znajo tud kak videorekorder priključit kam in si določene posnetke shranit za domov
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Kako pa poteka snemanje na bankomatih? Ves čas, ali samo ko daš kartico notri? Kakšen kot pa zajamejo? Je stream ali shot?
sudo poweroff

joulf ::

Video nadzor v trgovini je namenjen preprečevanju, zmanjšanju, kraje s strani kupcev in prodajalcev. Kar je Manu lepo in pravilno napisal.

Pravilen video nadzor je sestavljen iz statičnih kamer, vrtljivih kamer (če obstaja varnostnik, ki upravlja s tem nadzorom) in snemalnimi enotami ( razni didgitalni video rekorderji).
Statične ali fiksne kamere so nameščene tako, da pokrivajo kar se da velik prostor pri neki minimalni prepoznavnosti ljudi. Pri prepoznavnosti niso mišljene poteze obraza in barva oči (kot se je malo nerodno izrazila Nataša Pirc M. z izrazom fish eyes) ampak, barva oblačil, spol, velikost, barva las, ipd.
Vrtljive kamere pa služijo, kot pomoč varnostnikom, da spremljajo sumljivo osebo ali dogajanje in v primeru kakršnih koli alarmov se le te usmerijo (zumirajo) na prej nastavljeno pozicijo (primer: vezava na alarmni sistem, elektronski sistem za začito izdelkov pred krajo, ipd).
Torej, če varnostnik na fiksni kameri opazi sumljivo dogajanje, ga lahko z vrtljivo kamero natančneje opazuje.


Manu: Pozabite na upravičenost videonadzora zaradi "varnosti", ker če se ti bo kaj zgodilo v trgovini (npr. da ti kdo ukrade denarnico) ti vrtljivi videoposnetki ne bodo mogli kaj pomagati (zelo majhna verjetnost), ker namen kamer je preprečevanje tatvin v korist trgovine.
Vrtljivi posnetki mogoče res ne. Posnetki fiksnih kamer pa. Razen, če so ti denarnico ukradli v slačilnici ali WC, kjer video nadzor ni dovoljen. :P

Po zakonu je dovoljeno uporabljanje posnetkov samo "pooblaščenim osebam", ki so določene s strani lastnika ali odgovorne osebe. Posnetki pa nikakor ne smejo priti v javnost.

To kar se je zgodilo v Emporiumu je protizakonito. Konec debate.

Dedata o tem kako nesposobni in perverzni so varnostniki je nepotrebna in nepreverjena.:D So samo ljudje z nažalost nizko izobrazbo in mizerno plačo.

Kar se tiče o uporabnosti in upravičenosti video nadzora, pa ima pač vsak svoje mnenje. Zakon pa je zakon. Kdo ga piše in kaj ta, ki ga piše sploh ve o tem je mogoče bolj pomembno.

nadaljevanje sledi, ko bom imel več časa in volje!!!
Jabolka mi je spremenila življenje!

BigWhale ::

Vse, ki nimate nicesar za skriti bi prosil, da mi posredujete stevlike vasih TRRjev, promet TRRja za leto ali dve nazaj, ce je pa to prevec mi pa lahko kar svoje osebno geslo zaupate in poveste kako naj se logiram v vas on-line banking system, da pogledam.

Lahko kar sem postate podatke, itak nimate nic za skrivat, tako da nima veze.

Daedalus ::

Torej jaz še vedno trdim, da so kabince v trgovinah predvsem zaradi zaščite večine pred enim posameznikom, ki se slači.

@Izi - a varnostnikom pol odrekaš zaščito pred slačujočim se posameznikom?

Definitivno napaka v logični enoti. In sploh ne trivialna...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

FrizzleFry ::

Super Sonic:

kamere naj bi bile pod stopnicami, če to pride ven bo cela štala..

pa naj bo! na dan z besedo;)
mislim, da se mora takšne grobe kršitelje prijaviti

poweroff ::

Pri krajah videoposnetki ne pomagajo vedno. Dokaz za to je sketchev post. Na faksu so mu ukradli računalnik, ima videoposnetek tatice in računalnika ni dobil nazaj.

Vprašanje je v koliko odstotkih sploh videonadzor pomaga pri borbi proti kriminalu. Ista fora kot izpiski GSM klicev. V današnjem Dnevniku berem, da je policija v lanskem letu pridobila ogromno izpiskov. Ampak hkrati pa statistike kažejo, da se je raziskanost kaznivih dejanj zmanjšala.

Dajmo torej nehat bluzit glede borbe proti kriminalu in poglejmo realne podatke in potem potegnimo racionalen sklep.
sudo poweroff

joulf ::

Tu pa se mora spremeniti zakonodaja in sodstvo. Kar je že stara lajna. :D
Jabolka mi je spremenila življenje!

Manu ::

Vrtljivi posnetki mogoče res ne. Posnetki fiksnih kamer pa. Razen, če so ti denarnico ukradli v slačilnici ali WC, kjer video nadzor ni dovoljen.


Itak pa v večjih trgovinah ni fiksnih kamer (mislim na trgovinski del, kjer se kupuje). Fiksne kamere so postavljene bolj v upravah teh trgovin za nadzor zaposlenih in obiskovalcev (mogoče tudi v skladiščih, ker zaposlen je potencialni tat; v recepcijah varnostnikov, ker varnostnik je potencialni kriminalec ...)

Jasno je, da gre za varovanje premoženja in ljudi, ki so lastniki tega premoženja. Vsi ostali, ko pridemo v trgovino nismo varovani, ampak nadzorovani in obravnavani kot potencialni kriminalci.

Kapitalizem skrbi samo zase. Kdaj pa kdaj se zgodi kaj pozitivnega za kupca (in to bolj zaradi osveščenosti nekaterih varnostnikov) in lastniki to potem obešajo na veliki zvon in izkoristijo, češ kako skrbimo za kupce.

Mislim pa, da se je treba vpraševati po bolj elementarnih vprašanjih: zakaj ljudje sploh kradejo? Ker videonadzor v trgovinah je primarno samo zaradi tega, ne?

In potem smo spet pri temah, kot socialna pravičnost, osveščanje, izobraževanje, enakost, človekovo dostojanstvo in deklaracija o človekovih pravicah (na papirju in v praksi).

joulf ::

Manu: V vseh trgovinah, kjer so vrtljive kamere je vsaj 5 do 10 krat toliko fiksnih! Informacija iz prve roke :D .
Cena vrtljive kamere je 5 do 7 krat večja kot cena profesionalne fiksne kamere.
Jabolka mi je spremenila življenje!

FrizzleFry ::

V Sportini in Hervisu so očitno bolj pridni

Trgovini Sportina v Ljubljani in Hervis v Mariboru ne izvajata videonadzora v garderobah

Ljubljana, 29. junij - Zaradi prejema anonimnih prijav sta državna nadzornika za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu danes opravila inšpekcijski nadzor nad izvajanjem videonadzora v trgovinah Hervis v Mariboru in Sportina na Čopovi ulici v Ljubljani. Oba inšpekcijska nadzora sta pokazala, da trgovini nista izvajali videonadzora v garderobah in zato nista kršili določb Zakona o varstvu osebnih podatkov. Obe anonimni prijavi sta se zato izkazali kot neutemeljeni.


http://www.ip-rs.si/

C_maniak ::

al so pa zelo odzivni ;)

Manu ::

Manu: V vseh trgovinah, kjer so vrtljive kamere je vsaj 5 do 10 krat toliko fiksnih! Informacija iz prve roke :D .
Cena vrtljive kamere je 5 do 7 krat večja kot cena profesionalne fiksne kamere.


Ja sej pravim, da so fiksne kamere postavljene bolj v upravah, hodnikih uprav, skladiščih, smetnjakih itd... tam, kjer ni kupcev.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon bo nudil pomerjanje oblek

Oddelek: Novice / Ostale najave
105080 (3082) mojster_joni
»

Spletni nakup novih adidask se konča z razočaranjem

Oddelek: Loža
162721 (1783) MoRp
»

Sodišče potrdilo izrek globe Emporiumu zaradi nezakonitega videonadzora (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
778806 (6175) poweroff
»

Videonadzor v slačilnicah Emporiuma (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
17723940 (17854) Manu

Več podobnih tem