Forum » Elektrotehnika in elektronika » Na kaj priključiti prenosnik???
Na kaj priključiti prenosnik???
astrisk ::
Kupujem star prenosnik, za katerega rabim napajalnik. Po oglasih ga ni in sedaj ugotavljam na kaj bi se ga še dalo priključit.
Podatki (Macintosh PowerBook 5300cs/100):
-maximalna moč: 45 W
-amperi: 1.88
-(BTU per Hr:153.9) – za ta podatek nevem kaj pomeni
-napetost:100-240 V
-frekvenca:50-60 Hz
-vrsta baterije: PB5300 NiMH (Nickel metal hydride battery)
-(Soft Power:yes) – to mi tudi ni čisto jasno
Bi mi znal kdo kaj pomagat, kje bi lahko dobil napajalnik oz. na kaj vse bi ga lahko priključil???
Podatki (Macintosh PowerBook 5300cs/100):
-maximalna moč: 45 W
-amperi: 1.88
-(BTU per Hr:153.9) – za ta podatek nevem kaj pomeni
-napetost:100-240 V
-frekvenca:50-60 Hz
-vrsta baterije: PB5300 NiMH (Nickel metal hydride battery)
-(Soft Power:yes) – to mi tudi ni čisto jasno
Bi mi znal kdo kaj pomagat, kje bi lahko dobil napajalnik oz. na kaj vse bi ga lahko priključil???
BluPhenix ::
NE razumem na kaj drugega bi ga ti priklopil kot na napajalnik? Na limono z dvema elektrodama?
Seveda rabiš napajalnik, lahko tudi laboratorijskega, ampak dvomom, da bi ga rad nosil s seboj. NAjbolje da stakneš kje originalnega.
Seveda rabiš napajalnik, lahko tudi laboratorijskega, ampak dvomom, da bi ga rad nosil s seboj. NAjbolje da stakneš kje originalnega.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Ko sem prodajalca spraševal, kje naj po njegove dobim napajalnik, mi je odgovoril:
... polnilec bi se dalo verjetno dobiti na bolhi, drugače pa sem jaz računalnik prižgal tako da sem ga nafilal z polnilcem za baterijsko "pormašino" vendar se fila malo dlje ker je polnilec premajhne napetosti in voltaže bom sedaj priklopil zadevo jo slikal in vam pokazal sliko...
... polnilec bi se dalo verjetno dobiti na bolhi, drugače pa sem jaz računalnik prižgal tako da sem ga nafilal z polnilcem za baterijsko "pormašino" vendar se fila malo dlje ker je polnilec premajhne napetosti in voltaže bom sedaj priklopil zadevo jo slikal in vam pokazal sliko...
Ima kdo kakšno idejo, kako bi še lahko polnil? Bi vzel kak polnilec za kakšno drugo napravo in nekako zvezal z baterijo???
Kolega ima spajkalnik, vse pripomočke in narejeno elektro. Sem mu pa enkrat prinesel star telefon, da bi ga nafilal, ker je bila konc baterija, samo da prepišem cifre, ki so bile gor. Ko sem naslednjič prišel je ostala sam še neka ploščica od tel. Zato sem se odločil da se bom za laptopa prej pozanimal...
int47 ::
BTU: koliko toplote odda naprava.
V trgovinah (npr. Merkurju) sem videl univerzalne napajalnike za prenosnike.
V trgovinah (npr. Merkurju) sem videl univerzalne napajalnike za prenosnike.
VolkD ::
PB5300/190 je baterija tipa NiMH. Njena napetost je 14.4V, kapaciteta pa 18000 mAh.
Tem parametrom mora biti prilagojen polnilec za to baterijo.
Tem parametrom mora biti prilagojen polnilec za to baterijo.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
stromar ::
astrisk: Rabiš napajalnik 24V vsaj 1,9A.
Poglej če imaš slučajno že kakšnega doma, npr od kakšnega printerja
Najverjetneje bi šlo tudi s tem klik, če bi naredil nekaj lukenj v ohišje napajalnika, za boljše hlajenje- Če v prenosniku med delovanjem ne bi bilo baterije, pa bi bil sigurno dovolj, brez vrtanja lukenj.
Lp
Poglej če imaš slučajno že kakšnega doma, npr od kakšnega printerja
Najverjetneje bi šlo tudi s tem klik, če bi naredil nekaj lukenj v ohišje napajalnika, za boljše hlajenje- Če v prenosniku med delovanjem ne bi bilo baterije, pa bi bil sigurno dovolj, brez vrtanja lukenj.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stromar ()
kondezator ::
Priklučiti bi ga bilo potrebno na univerzalni napajalnik ki ga dobiš v vsaki tehnični prodajalni.
Azrael ::
Univerzalna čuda, namenjena za vse živo resno odsvetujem:
1. polariteta se lahko obrača po želji -> dober način za uničenje elektronskih gizmov
2. napetosti iz njih niso stabilizirane -> se en način za težave
3. pogosto prenapihnjeni podatki o zmogljivosti
4. v mehanskem in tudi el. smislu pogosto zelo nekvalitetno izdelani
Kupovati nekaj na blef je metanje denarja skozi okno, namreč obstaja velika verjetnost, da boš stvari pokvaril ali, da vsaj ne bo delovalo. Tudi v primeru nakupa polnilca za današnje notesnike, ki imajo okoli 19V in zmorejo približno 3A toka.
Za tisti notesnik poskusi izvedeti kakšno izhodno napetost je imel originalni polnilec. Seveda pa še preglej tudi, kakšen je sploh konektor za priklop polnilca. Če ima res samo 2 kontakta, potem bo stvar enostavna, ko zveš pravilno polariteto in zahtevano napetost (ostale podatke že imaš).
Če ima konektor več kontaktov in posledično polnilec daje od sebe več napetosti boš res
prisiljen narediti pravi polnilec za NIMh akumulator oz. kupiti kje originalni polnilec za ta notesnik, kar je boljša varianta , manj boš mučil akumulator.
1. polariteta se lahko obrača po želji -> dober način za uničenje elektronskih gizmov
2. napetosti iz njih niso stabilizirane -> se en način za težave
3. pogosto prenapihnjeni podatki o zmogljivosti
4. v mehanskem in tudi el. smislu pogosto zelo nekvalitetno izdelani
Kupovati nekaj na blef je metanje denarja skozi okno, namreč obstaja velika verjetnost, da boš stvari pokvaril ali, da vsaj ne bo delovalo. Tudi v primeru nakupa polnilca za današnje notesnike, ki imajo okoli 19V in zmorejo približno 3A toka.
Za tisti notesnik poskusi izvedeti kakšno izhodno napetost je imel originalni polnilec. Seveda pa še preglej tudi, kakšen je sploh konektor za priklop polnilca. Če ima res samo 2 kontakta, potem bo stvar enostavna, ko zveš pravilno polariteto in zahtevano napetost (ostale podatke že imaš).
Če ima konektor več kontaktov in posledično polnilec daje od sebe več napetosti boš res
prisiljen narediti pravi polnilec za NIMh akumulator oz. kupiti kje originalni polnilec za ta notesnik, kar je boljša varianta , manj boš mučil akumulator.
Nekoč je bil Slo-tech.
Hvala vsem za odgovore! Že nekaj več vem, pa še vedno ne vem kaj ukrent... Se bom moral še malo poglobit v to stvar. Drugače je laptop res star in poceni tako da na dolgi rok me toliko ne zanima, samo da bo delal še kake par mesecev.
Zanima me, če ima kdo s tem kakšne izkušnje?
Se takoj kaj skuri, ko ga priklopim, ali samo ne bi delal?
Na kaj moram pazit?
Zanima me, če ima kdo s tem kakšne izkušnje?
Se takoj kaj skuri, ko ga priklopim, ali samo ne bi delal?
Na kaj moram pazit?
So pa dragi ! Prej sem gledal cene, pa sm mislil da so to neki boljši modeli, pa vidm da so vsi tok dragi. Pa hvala za info. Zdaj vsaj vem da se mi tega laptopa ne splača kupovat, čeprav je 5k, imel bi ga pa samo za pisanje, irc pa surfanje. Kupil bom laptopa v polni opremi , da se ne ukvarjam še z iskanjem napajalnikov, baterij in zmečem kup denarja za to.
stromar ::
Baterije od prenosnika se ne da kar s polnilcem polnit, ker ima noter neko elektroniko, za priključek pa kakšnih 5 kontaktov. Sploh pa če je prenosnik starejši od dveh let je baterija verjetno zanič
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 88227 (26933) | d0rK |
» | Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 67662 (42093) | McLuzo |
» | Polnilec za baterijeOddelek: Kaj kupiti | 2516 (2412) | JanK |
» | Kateri polnilnik za splošno rabo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1860 (1587) | sinko999 |
» | kapaciteta polnilnih baterijOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7440 (7052) | door_man |