» »

audio balansiran/nebalansiran vhod

audio balansiran/nebalansiran vhod

mte ::

Poskušam sestaviti nekakšen predojačevalec za slušalke, ki mora imeti možnost priključiti balansiran mono vir in na istem kanalu (z ročnim preklopom) tudi nebalansiran mono ali stereo vir (uporabiti nameravam combo konektorje od neutrika). Razmišljal sem, da bi ročno preklapljal med mono/stereo, vendar me zanima, ali moram še kako poskrbeti glede bal/nebal stvari? Na primer, ali lahko priklopim nebalansiran signal v balansiran vhod na spodnji sliki (narisan je en kanal)? Zakaj je tam nebalansiran vhod ločen od balansiranega? V vsako mešalno mizo lahko daš ponavadi tako balansiran kot tudi nebalansiran signal, tako da me spodnja slika malo bega. Z raznimi poenostavitvami v idealne elemente sem prišel do sklepa, da bi moral na izhodu prvega op. oj. dobiti enak, samo invertiran signal kot na vhodu (koliko je to v praksi pomembno?), pa me zanima, če je to v praksi drugače?
Hvala,
lp matej
  • zavaroval slike: Azrael ()

BluPhenix ::

Ja slika je malo čudna, ampak po prvem preletu nekako deluje.

Če imaš balansiran signal, se na izhodu op.oj pojavlja razlika signalov na (+) in (-), torej deluje kot balansiran predojačevalnik. Ko pa daš noter nebalansiran signal, pin 2 kratko spoji s pinom 1, torej je tudi pin 2 na masi, torej je (+) sponka sedaj praktično na masi in deluje op.oj. kot navadni invertirajoči ojačevalnik.

Hm sem pa zdej videl tisto stikalo. V bistvu ker lahko zadeva deluje tako kot sem zgoraj opisal mi ni jasno, zakaj bi potreboval potem stikalo, za določanje tipa vhoda.

Sumljivo mi je edino, koliko ta princip balansiranja resno deluje, bo treba enkrat sprobat. Sicer pa bo verjetno kar delovalo, ker v kolikor na vhoda (+) in (-) ne prideta signala v protifazi, bo izhod op.oj. praktično 0 in motnja izničena. Na papirju torej zgleda da deluje kar fanj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

mte ::

pin 2 kratko spoji s pinom 1

a ni pin 2 plus in se s pinom 1 spoji pin 3?

BluPhenix ::

Ja, mozno, sem ze malo pozabil. V tem primeru pac obrnes na konektorju. Sej pravim bi bilo treba probat kako deluje.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UTP kabel

Oddelek: Omrežja in internet
164583 (4174) 111111111111
»

HDMI na VGA, in ne obratno!

Oddelek: Zvok in slika
4510881 (6044) 111111111111
»

Kateri kabel

Oddelek: Zvok in slika
193119 (2746) axee
»

odstranitev bruma

Oddelek: Pomoč in nasveti
131452 (1141) nokia6310
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
828398 (6913) TESKAn

Več podobnih tem