Forum » Omrežja in internet » Kje IP v windows XP
Kje IP v windows XP
toni16 ::
Imam vprašanje ki ga ne vem opredeliti v forumu. Doma mi je na računalniku šla matična plošča, ker je računalnik bil malo v letih sem ga odpisal ven pa vzel disk. Ta disk je bil prej sistemski in se sedaj ko sem ga dal v drug računalnik na njem vidijo vse zbirke in kazala.
Po moji malomarnosti sem založil pogodbe o kabelskem internetu in ne vem svojega ip-ja kaj šele dns serverje.
Kaj bi se mogoče lahko našle nastavitve kabelskega interneta na tem disku pod katero zbirko in kazalem? Če je to mogoče enako kot pri unixu bi se moralo ali ne?
Hvala za odgovore!!
Po moji malomarnosti sem založil pogodbe o kabelskem internetu in ne vem svojega ip-ja kaj šele dns serverje.
Kaj bi se mogoče lahko našle nastavitve kabelskega interneta na tem disku pod katero zbirko in kazalem? Če je to mogoče enako kot pri unixu bi se moralo ali ne?
Hvala za odgovore!!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Reso ::
Svoj kabelski ip vidiš naprimer na http://www.lawrencegoetz.com/programs/i... . seveda moraš stran obiskati z svojo kabelsko povezavo do interneta. Za DNS pa naprimer uporabi 193.2.1.66 .
Black_ICE ::
Ne rabiš nič nastavljati, tam samo označiš: samodejno pridobi IP naslov in samodejno pridobi naslov DNS strežnika.
amigo_no1 ::
Te podatke lahko najdeš na ISP-jevem (tistemu ,ki ga uporabljaš za dostop do interneta) home pejžu
;-) ::
kabelski net = plug&play
pravtako T2..., volja pa se mal nastavla;z drugimi pa še nisem imel opravka.
pa kake ip-je bluziš, ti sam prklopiš na mrešno ali usb (po želji). pa že lahk googlaš
pravtako T2..., volja pa se mal nastavla;z drugimi pa še nisem imel opravka.
pa kake ip-je bluziš, ti sam prklopiš na mrešno ali usb (po želji). pa že lahk googlaš
TyKee ::
Pri vecini kablskih sistemov od Triere, je potrebno vnesti IP naslove ročno!
Mislim da v Celju (za druge ne vem), pa se IP pridobi od DHCPja; ne bom pa trdil ker nisem prepričan.
Mislim da v Celju (za druge ne vem), pa se IP pridobi od DHCPja; ne bom pa trdil ker nisem prepričan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()
;-) ::
... v MB se ip določi od DHCP, pravtako v Slov.Bistrci in na Polskavi...
to vem, kr tam sem že delal z tem...drgač pa nevem
to vem, kr tam sem že delal z tem...drgač pa nevem
prometej ::
če prav razumem tvoj problem.. se nemoreš povezat na internet.
Verjetno je mac address tisto kar želiš.
Nekateri operaterji blokirajo dostop do interneta na mac address. In v kolikor nimaš več iste mrežne kartice se neboš mogel povezati na internet(razen če neboš softwersko spremenil mac addressa mrežni kartici oz. poklical operaterja ter ga obvestil o spremembi mac addressa)
Verjetno je mac address tisto kar želiš.
Nekateri operaterji blokirajo dostop do interneta na mac address. In v kolikor nimaš več iste mrežne kartice se neboš mogel povezati na internet(razen če neboš softwersko spremenil mac addressa mrežni kartici oz. poklical operaterja ter ga obvestil o spremembi mac addressa)
gregaster ::
jaz mam v mb pri trieri internet pa je potrebno ip in dns ročno vnest. internet dela tudi če maš drugo mrežno kartico (pri trieri nimajo na mac zaklenjeno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gregaster ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52138 (23888) | simone |
» | router- interneta niOddelek: Omrežja in internet | 2381 (1993) | ultimated4 |
» | Kako priklopit brezžični router?Oddelek: Omrežja in internet | 16937 (16182) | Tilen |
» | 2 računalnika, povezava preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2095 (2021) | llamma |
» | nov komp in takoj problemi s povezavoOddelek: Omrežja in internet | 910 (857) | Spartak |