» »

2 računalnika, povezava preko routerja

2 računalnika, povezava preko routerja

llamma ::

Zdravo!

Torej, po pregledu tem nisem našel nič, kar bi mi pomagalo, zato sem odprl novo temo.
Mi lahko kdo zaupa točne nastavitve ali karkoli pomaga pri sledeči zadevi?
Imam TpLink router WR642G. Preko utp kabla sem ga povezal z modemom(wan vhod na ruterju). Poleg tega imam na ruterju že 4i druge vhode, št. 1 sem povezal direktno z računalnikom.
Težava se pojavi že tukaj. Vpisal sem namreč vse nastavitve (static IP, prepisal vse od ponudnika), zadeva se ne poveže. Modem daje znak, da je priklopljen, normalno je povezan, internet se ne odpre. Kaj moram še narediti? :) Zadeva me ubija:D Ko pridem mimo te težave, moram priklopit gor še usb mrežno kartico, ki je na drugem koncu stanovanja, v drugem računalniku. Spet komplikacije:S.
Torej, lepo prosim za kakšen nasvet, kaj konkretno vpisati v nastavitve ruterja pod Network(predvidevam), kjer so WAN, LAN in MAC Clone nastavitve...

Hvala in lep pozdrav, Jan

OmegaBlue ::

Lažje bi bilo če bi povedal katerega ponudnika imaš.

Načeloma tako na hitro. Priklopiš modem v WAN port na routerju PC vštekaš v 1-4 porte na LAN delu routerja. NAstavitve od ponudnika prepišeš v router na mašini pa dobiš nastavitve samodejno (če nisi izklopil DHCP). MAC clone uporabiš samo v primeru, ko imaš kabelskega ponudnika interneta(pa še to ne pri vseh). V MAC clone vpišeš MAC naslov računalnika, ki je bil priklopljen na modem predno si vklopil router.

Za wireless pa najprej brez zaščite/enkripcije, ko se ti poveže pa dvigni na vsaj WPA in nek spodoben (daljši od 10 znakov) ključ.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

imagodei ::

Podatke od ponudnika si seveda vpisal v Router, ja?
- Hoc est qui sumus -

OmegaBlue ::

to bi bilo super ja :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

uuu... hvala za hitre odzive

moj ponudnik je p&rom, lokalni kabelski ponudnik, IP imam določen od njega(84.itd, je statičen), submask je itak 255.255.255.0, gateway pa spet določen. Sem jih vpisal v ruter, sej zadeva je videt normalno, sam možno, da moram pol res kakšn mac naslov notr dodat?

Kabelski ponudniki ponavadi vežejo dostop na MAC naslov od PC-ja. Ga moraš klonirat na router.
- Hoc est qui sumus -

Nastavitve zgledajo tkole:

LAN
MAC Address:
00-21-27-DA-76-E4
IP Address:
192.168.1.100
Subnet Mask:
255.255.255.0
Wireless
Wireless Radio: Enabled
Name (SSID): TP-LINK
Channel: 6
Mode: 108Mbps (Static)
MAC Address: 00-21-27-DA-76-E4
IP Address: 192.168.1.100
WAN
MAC Address: 00-21-27-DA-76-E5
IP Address: 84.xx.xx.xxx Static IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 84.xx.xx.x
DNS Server: 0.0.0.0 , 0.0.0.0

take so nastavitve zaenkrat... ko sem šel iskat mac address sem našel tudi dva dns srežnika, ki sta pomojem tut statična, ampak najbrž jih ni potrebno pisat v ruter nastavitve?

Vpiši DNS serverja v router, vklopi DHCP na njem in na računalniku izberi, da naj kartica avtomatično pridobi nastavitve. Potem poročaj.
- Hoc est qui sumus -

bom probu, ampak zdej ko se povežem tko kot prej, mi noče odpret od ruterja nastavitev,... napaka v omrežju... par sekund dela, potem pa neha... bom še mal probavu, drugače je pa okno dost blizu:)

edit: ni varijante, da sploh pridem v nastavitve... ne poveže se nikamor.. je kakšna možnost, da kej spremenim v nadzorni plošči(nastavitve tam so nastavljene na avtomatsko)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: llamma ()

noup, zadeva me ne spusti noter :) resetiral sem ga že, enako... ne poveže me v nastavitve pa gotovo:)

zadeva uspela in to ponesreči:D zdej se bom pa spravu na drugmu računalniku usb mrežno kartico usposablat :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z internetom/modemom/ruterjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
10750 (659) jest10
»

Kako priklopit brezžični router?

Oddelek: Omrežja in internet
1116935 (16180) Tilen
»

ne dela mreža preko crossover kabla

Oddelek: Pomoč in nasveti
171679 (1522) Invictus
»

sagem F@st 3344 in "Charon II DB peripherals demo"

71581 (1409) microera
»

Web server inštalacija recimo IIS preko modema ruterčka in firewalla brez domene

61550 (1497) StratOS

Več podobnih tem