» »

Smokeping

Smokeping

Saintek ::

Rad bi si usposobil smokeping ampak mi nikakor ne uspe, navodila ki so na internetu sem prebral gor in dol ter nazaj in mi ni uspelo. Zato bi prosil če kdo to ve naštimat, da bi mi zelo podrobno napisal kako to uredit, recimo po korakih 1,2,3..
Hvala za odgovore

MTm2H37rqt7B ::

Odvisno od stribucije.

Za debian/ubuntu ti lahko povem postopek:

Apt-get install smokeping (instalira vse potrebno za instalacijo)

racunam da imas ze zalaufan apache server

gres na url naslov http://domena/cgi-bin/smokeping.cgi

In bi ti moglo pokazat, za nastavljanje mas v /etc/smokeping/config vse potrebno...

imam fedoro core 5 če to kaj pomaga

MTm2H37rqt7B ::

Ce si ga instaliral pojdi samo na tisti url k sm ga napisal.

Uspel sem usposobit smokeping zdaj pa ko dam recimo da pinga 4 hoste so rezultati napačni oziroma v vsakem grafu za svoj host se vidi packetloss kar napeljuje na to da če imam nastavljeno pinganje večih hostov se pingi en drugega "pobijejo" Poznam strani ki pingajo več sto hostov, le kako imajo to nastavljeno da so rezultati realni. Bral sem nastavitve "prob" in se igral z številkami za nastavitve, ki vplivajo na nastavitev kako fping pinga posamezni host. Naj mi nekdo prosim razloži ali pokaže kako ima to sam nastavljeno, da bi lahko pingal vsaj kakšnih 10 hostov.

dëych ::

Da ne odpiram nove teme...Na eni virtualni masini imam nameščen smokeping in pinga en target, ki je na istem LANu:

Smokeping

Smokeping

1. Lahko kdo pove kaj pomeni tisti črno/sivi obarvan del na grafu?
2. A je lahko RTT večji/napačen, ker stvar laufa na virtualni mašini (debian/virtualbox zadnja verzija)?

Hvala.LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4360 361 362 363 )

Oddelek: Omrežja in internet
181212749936 (1530) ales74
»

SIX

212880 (537) starfotr
»

Prekinjanje internetne povezave

71234 (1137) ||pSyCh0|
»

Backup solucija (linux based) za network