» »

Toshiba ali HP v MediaMarkt

Toshiba ali HP v MediaMarkt

Blazs ::

Zanima me koliko imajo ti prenosniki v MediaMarktu garancije?
Gotovo imajo vsi nemsko tipkovnico. Ali je precej motece to. Pa nemske windowse?

billy ::

Tipkovnica je verjetno zadnja stvar, ki bi človeka motila. Edino če si eden tistih ki gledajo na tipkovnico ko tipkajo?..ampak potem vejrento ne rabiš laptopa :)

windowse pa vržeš na novo gor, kein problem.

Zaradi črk mi je vseen, k sem vidu da tam k so naši šumniki so tam umlauti. Bolj me bi me motili tisti znaki:oglati oklepaj, apostrof, zaviti oklepaj,... No ampak bi ze potrpel. Bolj me zanima garancija?

Aja zanima me pa za ta model. TOSHIBA SATELLITE M70-217 0106CZ MEK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazs ()

Tisti znaki zgoraj so skoraj enaki slovenskim, angleška ima recimo od 5 naprej drugače, nemška pa je do 0 enaka, ali do ? .. v glavnem po tistih znakih je nemška bolj podobna slovenski. Lahko te bo edino motilo, da boš imel namesto ctrl, shift, home delete nemške čačke...ampak nove toshibe imajo recimo pri nemških tipkovnicah samo njihove "U"je nemško, ostalo pa angleško.

Garancija je takšna kot je..nosit moraš v avstrijo, če se ti kaj pokvari.

Aja..koliko pa stane ta Toshiba? pa kakšno konfiguracijo ima?

Prozessortyp: Intel Pentium M 740, Prozessorleistung: 1,73 GHz, Festplattenkapazität: 100 GB, Arbeitsspeicher: 1024 MB DDR-2-RAM, pa ati X600 graficno. Je pa 1099€.
Sem se pa pozanimal pri nasem uvozniku kako je zaradi garancije ce jo kupim v avstriji pa so rekl da jo lahko uveljavljem v sloveniji in da to velja za vse modele.
Mene zanima samo kolk casa velja garancija pri tem modelu k nikjer ne zasledim na internetni strani.

Zanimivo, pri katerem uvozniku si se pa to pozanimal, ker namreš Toshiba v sloveniji nima uradnega serviserja za prenosnike, samo za likalnike in medicinske stroje.

Garancija je pri Toshibi ponavadi 2 leti...preveri pri mediamarktu?

To sem se pozanimal pri Inei.

berta ::

@billy: Uradni uvoznik in serviser TOSHIBA prenosnikov za SLO je INEA, tolk da so tvoj einformacije mal napačne.

prijam ::

jaz sem pred kratkim nabavil prenosnika v avstriji, glede tipkovnice me sploh ne moti, dav sem slovensko nastavitec....na to kaj pise na tipkah se pa ne obracam kaj prevec. ce te pa to posebno moti se pa tud dajo dobit v i nalepke.

glede garancije.jaz sem nabavil hp-ja in v sloveniji ni garancije za pavilion modele, ampak se ne sekiram kaj prevec....do celovca mam ca 1,5 ure , do ljubljane pa ca 1 uro.garancije mam pa 2 leti

No...zanimivo potem da na uradni Toshibini strani ni napisan noben servis za laptopa v Slo...edino za medicinske aparature je:

http://www.toshiba-europe.com/eu/contac...

Jay sem poklical tja in vprasal. In so mi rekl da velja tudi pri nas. Lahko pa tudi ti poklices in se prepricas.

Climber ::

Tud jest kupujem prenosnik.
Pa bi bil vesel kakšnega linka treh al pa štirih prenosnikov tm do 230 jurjev.
Tud jest bi najraje X2 za okrog 230 jurjev.

Pa še en vprašanje, a bodo windows Vista na prenosniku delal samo na Athlon 64 in X2 procu, al tud na Pentium M 740....
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

Blazs, sem tudi sam slišal, da so rekli ljudje da velja garancija..potem pa drugi spet da ne.

Četudi mi nekdo reče kako je na zadeve vseeno verjamem rajši uradni toshiba strani kot pa njim :)

Climber, X2 verjetno za 230 ne bo možno dobiti, vsaj zdaj še ne.

Potem pa recimo, da je ni.
A ce se mi potem pokvari racunalnik, a ga morm nesti v Mediamarkt al k zastopniku za Toshibo v Avstriji? In ce, kje v Avstriji je ta zastopnik?

Na tistem naslovu katerega sem jaz dal izbereš avstrijo in vidiš kje je glavni servis.

No..kot prvo pa vpraši na INEA če ti lahko garantirajo da točno ta prenosnik, katerega mislisš kupit v MM, nudijo garancijo oni...servis verjamem da imajo, ampak servis je za plačat:)

Evo tale odgovor sem dobil od INEE:
Moje vprasanje:
"Zanima me kako je z garancijo v primeru, da kupim prenosnik Toshiba v tujini, natančneje v sosednji Avstriji. Ali v primeru okvare lahko koristim garancijo pri vas ali moram prenosnik odnesti v Avstrijo? Gre pa za model TOSHIBA SATELLITE M70-217.

Hvala za odgovor
"
Njihov odgovor:

"Pozdravljeni,

če ima prenosnik mednarodno garancijo, potem jo lahko koristite v našem servisu. Za dokazovanje garancije morate s seboj prinesti originalni račun."

A to ni dovolj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazs ()

mblazko ::

Pozdravljeni,
lahko vam zaupam mojo izkušnjo z naročanjem iz tujine.

Pred letom in pol sem v Nemčiji na Dell naročil prenosnik INSPIRON8600 (denar nakazal prijateljem v Nemčiji in oni so mu ga z UPS poslali domov). Takrat se z garancijo nisem preveč ubadal ker sem naredil sledeče:
- na njihovi uradni strani sem odkljukal garancijo in s tem privarčeval cca 250€
- ko sem računalnik dobil sem poklical zavarovalnega agenta in zavaroval za 20.000sit računalnik (zavarovalna vrednost računalnika sem dal 500.000, kot je bil takrat pri nas v slo). Za 20k sem dobil zavarovanje proti poškodbam in kraji. (moja logika: če ti crkne disk ti nihče ne more ugotovit ali ti je kar tako ali je računalnik pomotoma padel na tla.
-letos sem podaljšal zavarovanje (zavarovalna vrednost je nižja, zato je tudi plačilo manjše) cca 17k in sem še vedno daleč pod 250€.

Prednost ki jo vidim je ta, da imam zavarovan rač pred krajo (to je danes vse pogostejši pojav). Rač pa dela tako kot mora.

Kar se tiče tipkovnice pa me sploh ne moti. Če pa bi koga motila bi lahko nabavil novo (slovensko) ali pa nalepke nabil gor.

To je to.

Marko
DELL je pač DELL

to je tudi zelo dobra opcija ja..ampak potem ni več prenosnik kaj več cenejši kot pri nas?

razen pač če so kakšne akcije, ki jih pri nas sploh ni za dobit.

_marko ::

Poglej si cene Dellov Billy, razlike so GROMOZANSKE!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Dell pa IBM menda res ja...pri ostalih firmih pa "generalni" uvozniki že zgubljajo monopol in so cene že bolj evropske.

A kdo mogoce ve? Ali so cene na Mediamarktovi strani z davkom ali brez?

_marko ::

Z davkom, seveda.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

berta ::

Ja za prenosnike je stran na toshibini strani druga. In tam je INEA notr. Link

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše izkusnje z internet trgovino esvet ?

Oddelek: Kaj kupiti
365258 (1802) Brdavs95
»

prenosnik v tujini - garancija

Oddelek: Strojna oprema
183548 (1580) Formula 1
»

Toshiba Satellite L500-13T, ima kdo ? (strani: 1 2 3 )

10312464 (5330) lopov
»

Toshiba (prenosnik Satellite P200) zmeda

52379 (2238) davy1234
»

Kako bi se obnesu ta prenosnik?

382474 (1886) samo112

Več podobnih tem