Forum » Loža » 50ccm enduro in supermoto
50ccm enduro in supermoto
Microsoft ::
Pred priblizno 5 leti sem imel en tak motor. Po domace se mu rece sterjak. Tkrat se sicer nisem imel izpita za avto, pa je bila zadeva dokaj uporabna. Sploh poleti, ko se pri 40° drajsas naokol in kuris bencin. Itak sem si pa pol se dal MFa gor, da je motro sploh sel kam, pa se dere se dost.
Po kakem letu sem motor prodal, ker je prsu na vrsto avto. Tko sem se zadnjih pet let drajsal samo z avtom, motorja pa od trakrat menda nisem niti vozil.
No in danes sem bil na peciklu, pa mim mene svigne en tak motor. Bila je Yamaha 50 DT, rdece barve. Super zadevca. Ceprav je meni bolj vsec supermoto, reicmo takle, je ta tudi vredu. Naj naj od vseh pa mi je ze kar nekaj let Gilera GSM.
Zdej, ker je poletje, sem malo premisljeval, da bi si koncno omislil tak motor. Me pa zanima, ce ima kdo ze tak motor in kake izkusnje. Sploh glede zanesljivosti, pa tudi kolko motor sploh potegne potem, ko das ven blokado/e? Tko, ene 90 se spodobi za takle motor. Skratka, kaksne so izkusnje s taksnim motorjem, pa tudi kako mnenje bi bilo vredu.
by Miha
Po kakem letu sem motor prodal, ker je prsu na vrsto avto. Tko sem se zadnjih pet let drajsal samo z avtom, motorja pa od trakrat menda nisem niti vozil.
No in danes sem bil na peciklu, pa mim mene svigne en tak motor. Bila je Yamaha 50 DT, rdece barve. Super zadevca. Ceprav je meni bolj vsec supermoto, reicmo takle, je ta tudi vredu. Naj naj od vseh pa mi je ze kar nekaj let Gilera GSM.
Zdej, ker je poletje, sem malo premisljeval, da bi si koncno omislil tak motor. Me pa zanima, ce ima kdo ze tak motor in kake izkusnje. Sploh glede zanesljivosti, pa tudi kolko motor sploh potegne potem, ko das ven blokado/e? Tko, ene 90 se spodobi za takle motor. Skratka, kaksne so izkusnje s taksnim motorjem, pa tudi kako mnenje bi bilo vredu.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
- spremenil: Microsoft ()
BladE_ ::
Pomoje ni falu !!! Jst ti bom dau en lep nasvet --> kup si avtomatika!!! Dobis ga za male pare pa ce ga mal zrihtas leti prec 70++! Ce se pa kej sfuka pa sam mal doma pošrafufas pa dela naprej
LP
LP
Akcija - Reakcija
;-) ::
Hmm mi se velik prevozmo z mopedi...
atomatik je vredu, kot že rečeno greš v garažo, šraufaš, se pelaš spet šraufaš...pa še enostavn je.
-jaz si ga kupim zaj poleti enga.
drgač pa tole mata dva v šoli pa gre tak ok 100, pa mal pošravfa mehanik pa gre dost več....to bi jaz mel pa nimam izpita..pa mi je žal dnarja.
EDIT: aja nekaj sm pozabo... drgač pa sm najbol zagret za MINIMOTO, to je najboljša stvarca!!! K si čiz pr tleh pa se pelješ po 80,90...ti u glavo stopi...probaj pa boš vidu.
sm mel, menjal, dokupil, vse skupaj prodal prodal nekaj takega
atomatik je vredu, kot že rečeno greš v garažo, šraufaš, se pelaš spet šraufaš...pa še enostavn je.
-jaz si ga kupim zaj poleti enga.
drgač pa tole mata dva v šoli pa gre tak ok 100, pa mal pošravfa mehanik pa gre dost več....to bi jaz mel pa nimam izpita..pa mi je žal dnarja.
EDIT: aja nekaj sm pozabo... drgač pa sm najbol zagret za MINIMOTO, to je najboljša stvarca!!! K si čiz pr tleh pa se pelješ po 80,90...ti u glavo stopi...probaj pa boš vidu.
sm mel, menjal, dokupil, vse skupaj prodal prodal nekaj takega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Trololololo1 ::
Microsoft, ko si enkrat starejši od 20 let boš na 50 kubični enduri čudno izpadel. Bolje nardit izpit za do 24kw pa kupiš enga suzukija dr 125 pa se voziš napol zastonj.
Mah to bi se potem "vsi" vozli, poleg tega se bo pri nas pisalo 2076 ko bomo imeli tako, kot recimo v nemciji, ko z izpitom za avto dobis zraven se izpit za 125ko. Se bom verejtno prej preselil, kot pa da ta "novost" pride h nam.
by Miha
by Miha
To, da z izpitom za avto dobiš še zraven za motor(moped je čisto druga zgodba), sem ZELO proti. 125ccm motorji so nekateri že ZELO poskočni. Predstavljaj si pol kekce, ki bodo vozili cagive mito. Motor s končno 200km/h pa pospeške do 100km/h tk, da gate trga. Še več bi bilo nesreč in s5 bi vsi imeli veliko za povedat čez motoriste.
Cas sterke sem dal skos. Za zajebancijo bi se se peljal, drgace pa ne. K zdej bi to imel motor bolj za kruzink, pa tak da je dost zanesljiv. Se mi je recimo zgodilo, da se je del prestavnih vilc odtrgal, ko sem se peljal cez lezeci policaj. Itak je potem cel menjalnik enih parkrat zablokiral, tudi na kriziscu, ker je tist delcek prisel med zobnike.
Poleg tega je ta motor za enega, jst bi pa bil bolj vesel, da se lahko dva normalno peljeta, ane.
by Miha
Poleg tega je ta motor za enega, jst bi pa bil bolj vesel, da se lahko dva normalno peljeta, ane.
by Miha
Bolje, da nabaviš kakega skuterja. Res, da majo glas kot sesalec, sam gredo pa kr vredu, če daš blokade vn pa si tk zmagu. Gilere runner full vsi hvalijo.
;-) ::
"Poleg tega je ta motor za enega, jst bi pa bil bolj vesel, da se lahko dva normalno peljeta, ane."
minimoto je nalašč zate
minimoto je nalašč zate
Sem antisesalc, tko da mi te motorji sploh ne sedejo. Vredu, runner je cist lep, samo men so endura/supermoto dosti lepsi. Sploh za drajsanje po travnikih, njivah, hribih, pride dosti bolj prav.
by Miha
by Miha
2 taktne motorje je treba vedno držat v visokih obratih in posledično več pijejo pa še olja gre vlk. Bolje nabavit kako 4 taktno 125, ki bo čisto zadovoljila tvoje potrebe. Poceni vzdrževanje pa malo bencina požre. Je pa res, da bo to premalo postalo po kakšnih 2-3 mescih. Kolk denarja pa bi ti kej dal?
Motor more bit dvotakten, da se kej kadi ven! Ne res, dvotaktnih 125 ne bi kupoval. Nimam izpita, drugi ga tudi nimajo, niti nimamo namen teh izpitov delat.
Pa tudi divjati nimam namena vsak dan cel dan. Vcasih te mogoce primer, da das malo gos pa to, samo vecinoma bi se drajsal po okolici, malo po hribih, malo po okoliskih krajih. Tak kruzink. Recimo, se na tale motor sem se spomnil.
by Miha
Pa tudi divjati nimam namena vsak dan cel dan. Vcasih te mogoce primer, da das malo gos pa to, samo vecinoma bi se drajsal po okolici, malo po hribih, malo po okoliskih krajih. Tak kruzink. Recimo, se na tale motor sem se spomnil.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
No za divjat 4 taktni 125 kubičlni res niso. So pa idealni motorji tudi za kakšno krajše potovanje v dvoje. Drugače pa je yamaha dt kar vredu motor. Te znajo pa kdaj tudi takšni motorji presenetit, ko bo treba kaj menjat. Pa z dvema na motorju boš z motorjem težko potegnu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trololololo1 ()
smilyxx ::
Če iščeš 50ccm motor si lahko kupis kaksno yamaho dt ali pa kaksno tzrko (cestni). Drgač pa kr pozabi da bos ti kej konkretno ril z 50 enduro. Pa računaj da so to dost veliki in težki motorji, tko da jst bi na tvojem mestu kupil kaksno 125 alpa 180 runnerco ki je registrirana pod 50ccm.
Save water.
drink beer.
drink beer.
Ma s 50ccm motorjem se v dvoje ni dobro peljat, razen par skuterjev je še vredu. Pospeški so za po mestu dobri kam dlje pa raje ne preveč rinit. Če hočeš punco kam peljat, rajš vrži tistih 150 jurjev za izpit za malo težje motorje. Pri 18 dobiš že za 24kw se mi zdi. Pa pol nabaviš kaj s katerim boš lahko še kdaj do morja skočil pogledat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trololololo1 ()
michobx ::
kup si tomosovo 6tko, 42bat notr, lipnika gor, pa 18 bingov frgazr pol pa gasa....Res da je pol mal požrešn, sam gre pa tud prek 70km/h, pa še dva se nekako lahko vozita(montiraš tačke na zdnje amortizerje) Pa še peto brzino not, pa tribo manjšo daš odspredi, bolj vleče v breg....po možnosti pa še zadnje amortizerje zamenješ s tistimi od BTja!
In pol zgleda tko:
Na sliki je še brez 18 bingovga frgazerja, pride pa na stran k ni dost placa tm zravn
LOL
In pol zgleda tko:
Na sliki je še brez 18 bingovga frgazerja, pride pa na stran k ni dost placa tm zravn
LOL
Amd must be * Amd Athlon 2600 Barton@2277, Gigabyte GA 7vax,
Leadtek WinFast A400TDH(GF6800), 120+80GB Maxtor,
Ram 2*512 3200+1*256 3200, LC Power 550W --(ZRAČNO)
Leadtek WinFast A400TDH(GF6800), 120+80GB Maxtor,
Ram 2*512 3200+1*256 3200, LC Power 550W --(ZRAČNO)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: michobx ()
Na sterjaka in sorodne jajce ne grem vec. Pa tudi 125 ne pride v postev pod nobenim pogojem. Sem pa zdele gledal cenik, pa sa Gilera GSM in Yamaha DT 50 SM oba nekje 650kSIT. Skoda, ker sem mislil, da je majckeno manj vse skupaj. Pa nobenega rabljenega motorja ne najdem. Kake dve, tri lete stra in ohranjen.
by Miha
by Miha
Sadida ::
Imam Gilero RK. Moped je isti kot gilera GSM, razen koles in mašina od GSM je malce manj močna. Smo pa že primerjali s CTX-om (80cc) in je precej podobno, mogoče je CTX malo slabši. Če si kupiš še kit s kakšnimi 12 konji in primeren izpuh, potem pa brez problemov pustiš za sabo tudi e90 in kakšen 4T 125. Mislim pa da so te endure bolj zmoglivejše kot vsi original skuterji.
Če si kupiš še kit s kakšnimi 12 konji in primeren izpuh, potem pa brez problemov pustiš za sabo tudi e90 in kakšen 4T 125.
Pametno bi bilo tudi povedati, kakšna je kaj poraba bencina, ko prehitevate 4T 125-ke. Pri 125 je okol 4-5 litrov, ko se divja(4 t).
Pri originalu je poraba okoli 4 litre, pri kakšnem kiru pa 5-7 odvisno kakšen kit. Res da je poraba kar precej večja glede na 4T
Kako je pa z registracijo in prenosom, ce kupis rabljen motor?
by Miha
by Miha
Ok, to je cena. Samo, kako se pa ureja prenos?
by Miha
by Miha
Misliš prepis?
Ti ko boš kupil moped boš naredil prepis, rabiš prometno in dokumente motorja ter pogodbo
Ti ko boš kupil moped boš naredil prepis, rabiš prometno in dokumente motorja ter pogodbo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gilera Runner 50Oddelek: Loža | 4945 (692) | A. Smith |
» | Mini motoOddelek: Loža | 6114 (4236) | Janac |
» | Za avtomatika rabimo izpit? (moped mislim)Oddelek: Loža | 8600 (7885) | TekO |
» | Nakup motorja (cross)...???Oddelek: Loža | 9885 (9347) | ;-) |
» | kater moped ni treba registrirat?Oddelek: Loža | 6188 (5635) | pikachu004 |