Forum » Loža » CAM programiranje
CAM programiranje
Loki ::
zanima me, kje se pri CAM programiranju da dobiti ustrezne podajalne, rezalne (in se ena je) hitrosti za dolocen stroj?
oz. raje bi dobil nekake splosne za navadne in VHO, ce se da.
zanima me me predvsem za 3osno frezanje. program je CATIA, ce je kaj pomembno.
oz. raje bi dobil nekake splosne za navadne in VHO, ce se da.
zanima me me predvsem za 3osno frezanje. program je CATIA, ce je kaj pomembno.
I left my wallet in El Segundo
STASI ::
V strojni kodi ponavadi sreminjam take nastavitve. Saj stroj pretvori tvoj program v strojno kodo.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: STASI ()
domeski ::
izracuna se jih, ali ti jih ponudi ze CAM program, ali CNC stroj ali pa se bolje pogledas na kaksno stran proizvajalcev orodij in najdes za doloceno orodje rezalne parametre.
Sandvik Coromant
Iscar
Sandvik Coromant
Iscar
Loki ::
kako se jih izracuna? to je slucajno tisto glede na zivljensko dobo rezilnega orodja, npr. 60, 120, 240 min frezanja?
nekaj takega smo delali par let nazaj v srednji soli.
nekaj takega smo delali par let nazaj v srednji soli.
I left my wallet in El Segundo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
domeski ::
Ma ja z zivljensko dobo pa s Taylorjevo vrsto pa ...., samo ti tega ne rabis ker so ze drugi naredili namesto tebe.
Ploscic iz karbidne trdine imas en miljon od enga maljona proizvajalcev tako za obdelavo v trdo, mehko,nerjavecega jekla,litin..., parametri (tako kot oblika, koti, 'material') se zato razlikujejo.
Ce imas frezalo iz karbidne trdine oz. izmenljivih ploscic, ti ze proizvajalec poda parametre(na skatlici od ploscic pise,v katalogih, spletnih straneh katerih link sem dal v prejsnjem postu):
za kaksno rezalnoi hitrost Vc[m/min] so, za kaksen pomik Fn[mm/vrt] , za katero globino rezanja Ap[mm]. Vsi ti parametri so podani za doloceno obmocje.
Iz tega potem samo se izracunas obrate frezala: n= Vc x 1000/pi x Dc. Ce imas pomik podan v Fz[mm/zob], ga samo pomnozis s stevilom zob frezala in dobis pomik Fn[mm/vrt.](ce se prav spomnim), podajanje je potem F= Fn x st. vrtljajev =[ mm/min].
Ce imas frezala iz hitroreznega jekla moras dobiti te podatke za hitrorezno jeklo,priblizne podatke najdes v strojnotehnoloskem prirocniku, tocne pa od proizvajalca za doloceno frezalo, parametri pa so mnogo manjsi od karbidnih trdin.
Ploscic iz karbidne trdine imas en miljon od enga maljona proizvajalcev tako za obdelavo v trdo, mehko,nerjavecega jekla,litin..., parametri (tako kot oblika, koti, 'material') se zato razlikujejo.
Ce imas frezalo iz karbidne trdine oz. izmenljivih ploscic, ti ze proizvajalec poda parametre(na skatlici od ploscic pise,v katalogih, spletnih straneh katerih link sem dal v prejsnjem postu):
za kaksno rezalnoi hitrost Vc[m/min] so, za kaksen pomik Fn[mm/vrt] , za katero globino rezanja Ap[mm]. Vsi ti parametri so podani za doloceno obmocje.
Iz tega potem samo se izracunas obrate frezala: n= Vc x 1000/pi x Dc. Ce imas pomik podan v Fz[mm/zob], ga samo pomnozis s stevilom zob frezala in dobis pomik Fn[mm/vrt.](ce se prav spomnim), podajanje je potem F= Fn x st. vrtljajev =[ mm/min].
Ce imas frezala iz hitroreznega jekla moras dobiti te podatke za hitrorezno jeklo,priblizne podatke najdes v strojnotehnoloskem prirocniku, tocne pa od proizvajalca za doloceno frezalo, parametri pa so mnogo manjsi od karbidnih trdin.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Vrtanje v železo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15252 (12994) | dzinks63 |
» | Bentgate (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 73233 (66237) | Barbarpapa2 |
» | Staro rabljeno vs novo oljeOddelek: Na cesti | 5737 (4796) | bluefish |
» | B&M vodni bloki (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7607 (5248) | Smorny |
» | kdo izdeluje že tele blokeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2285 (1796) | Cwetto |