» »

Bios samodejno spreminja frekvenco procesorja ob zagonu

Bios samodejno spreminja frekvenco procesorja ob zagonu

pa3ot ::

Problem je sledeč:

Na plošči ECS SIS 648FX-A2 je procesor Celeron 2600 (26x100 - kaj več podatkov ne vem, ker zadeva ni moja, papirjev pa ni) napajalnik je 400 W, RAMA je pa 1x512.

V biosu je v meniju FREQUENCY/VOLTAGE nastavljeno takole:
Auto detect DIMM/PCI clock: Enabled
Spread spectrum: Disabled
Clock control by: Auto
nato so navedene nastavitve (obarvano modro), ki se jih v tej opciji ne da spreminjati.
x Async AGP/PCI/SRC Clk: Disabled
x CPU Frequency: 100
x CPU/DRAM Ratio: 1:1
DRAM Frequency: 100

Slednje sem spremenil tako, da je bilo:
x Async AGP/PCI/SRC Clk: 33/66/100
x CPU Frequency: 100
x CPU/DRAM Ratio: 1:2
DRAM Frequency: 200

Vse lepo in prav... Računalnik je normalno delal pri vseh nastavitvah. Poskusil sem tudi z "Load Fail-Safe Defaults" in "Load Optimized Defaults", vendar se dogaja tole:

ko računalnik ugasnem in ga čez nekaj sekund ponovno prižgem, mi na prvi maski, pod verzijo biosa napiše tole:
Main processor: Intel(R) Xeon™ CPU 2.60GHZ (100x26.0)
Memory testing.......OK
CPU Brand Name: Intel(R) Xeon™ CPU 3.46GHZ
pod IDE kanali pa:
Warning! CPU has been changed.
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!

Napisano-storjeno, vendar pa se po SAVE-u računalnik ne zažene ponovno. Potrebno ga je ugasniti (z držanjem ON/OFF gumba 4 sekunde). Potem pa zadeva včasih normalno deluje, včasih pa ponovi zgoraj opisano.

Pognanih je bilo več testov od Prime95 do memtest86, raznih PC dohtarjev, vendar - nobenih napak.

Aja, nekajkrat je javil, da je zaznal HT procesor in da je Hyper Threading na Disabled ter da ga to moti. To je dodal pri opozorilu CPU has been changed.

Drgač je blo pa s to kišto vse narobe že od samega začetka - sama se je ugašala čist randomly in je bla zarad tega ene 5x na servisu (Big Bang>PCX...ja). Baje so zamenal vse živo: od napajalnika do plate (baje) Zdej se ugaša ne več, počne pa opisano.

Zdej me pa zanima, če je slučajn že kdo imel takšne probleme oz. kaj mi je storiti? Naj flešam BIOS al je možno, da je baterija (ugibam) bl slaba pa zato CMOS-u nagaja?

Hvala za kakršenkol komentar

pa3ot:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

q 6600 go overclocking

Oddelek: Navijanje
81293 (1155) _geek_
»

I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )

6813700 (11498) MonkeyHead
»

navijanje q6600

353350 (2530) domix
»

Problem z novim bios-om!

161230 (1053) Tic
»

Asus A7S333 -> voltaža