» »

poškodovan gleženj

poškodovan gleženj

1
2
3

marsovcek ::

Po mojem bom res šla k zdravniku, samo ni mi jasno kaj bodo z mano naredili!


Najprej te pozdravijo & vzamejo kartico :D Pol pa malo zasliševanja, pregled stabilnosti sklepa, nato rentgen v dveh projekcijah, potem se bo pa videlo...

Dokler ne veš, ali imaš vezi zjahane, ali so dobre, ne pretiravat z obremenitvijo!

BigWhale ::

> In kako naj vem kdaj bo pozdravlajen?[:|] Kdaj ga lahko
> spet maksimalno obremenim?[:|]

Ja kako? Ja, rentgen si kup! Easy life with that! Pa ce te res zanima, ti se jaz lahko zrihtam kak zobni rentgen, zlo pocen, tist ma dost mejhno glavo pa lahk kar pod postlo spravis. Pa tud xray sensitive film ni tko zlo drag, pa se sama lahko doma slike razvijas!

WTF? Slabe izkusnje z zdravniki? 'Jest' sem mel tud slabe izkusnje z zdravniki, k je blo treba prvic rodit, pa drugic nismo doma rojeval pa z olfa nozem popkovine rezal.

Odsepaj v eno knjiznjico in si kako knjigo o anatomiji izposodi, pa si poglej kaj glezenj sploh je, da bos vsaj vedla kaj mas fentano. Sicer pa ze tak sport treniras, da ti osnove anatomije sploh ne bodo skodile. V bistvu, ce je kolikor toliko resen trener prisoten, bi te stvari moral ze sam po sebi razloziti...

(ne nisem bral vseh postov, ne vem a si ze bla vmes pri zdravniku ali ne... :P )

Freezy ::

BW izjemno zanimiv post:D :D Take rabimo

Alexius Heristalski ::

Mah, saj sem ji že jaz priporočil eno super knjigo, ampak je vse kot bob ob steno.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Looney ::

Si prepričan?
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Alexius Heristalski ::

Ja. Dokaži nasprotno! 8-)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

strictom ::

Ne hodit k zdravinku! Jaz mam zdaj gleženj zjeban in mi je rekla da bo čez en teden vredo!

Poškodoval sem si ga pa na nogometnem turnirju, ker sem malo pregrobo igral :8)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Looney ::

Šla bom, samo, če mi spet reče naj grem domov in naj čez en mesec pridem nazaj, če se bo poslabšalo, potem pa, če ne bom mela res vsaj zloma, ne bom več hodila okrog dohtarjev!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

strictom ::

Ne posluši teh papkov tu! Kaj ti pa lahko zdravnik reče kot pa da moraš počivati ali pa ti predpiše neka zdravila ki so oh in sploh?

Ne it:\
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Looney ::

No, ja. Probala bom vseeno. Nič ne bom s tem zgubila, ampak, kot sem povedala zgoraj......
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

marsovcek ::

@STRiCtom: Se hecaš, a ne? Ali misliš, da vsako trganje reši malo "močkanja po esihu"? :D

Looney ::

moč....kaj?:|
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

strictom ::

Z esiho močkat reši marsikaj ja! Sicer sem bil pa sarkastičen. Varjanta z esihu je pa še res najbolša ja.

Esih = Kis, vinegar, skisan mošt, razredčena ocetna kislina... :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Looney ::

Aha!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

iggy ::

Sem si poškodoval gležen na treningu košarke. Odsoten sem biv 2 meseca. Najprej sem počakal 3 dni in si mislil ah saj bo vendar ni bilo tako. Dohtar me je poslav na ponovno "ravnanje" gležnja, saj se mi je ta napačno zarastel.

Ena bolših vaj za okrepitev gležnjev je da uzameš dilo in si nasredini narediš iz železa tako ploščico, da ko postaviš na tla na njej loviš ravnotežje. Vaja je zelo dobra za gležnje in nasploh za telo saj pridobivaš tudi na koordinaciji in eksplozivnosti, ki pa je v košarki in kickboxu nikoli ni preveč ;)
Hey, you're fat!

Keki ::

Sam mam podobn problem...oziroma več problemov:
Lani sem si oziroma so mi pri igranju košarke natrgali vezi na gležnju. Kljub takojšnji zdravniški oskrbi še vedno nosim steznik za gleženj, bolečina pa je še vedno prisotna. Moj zaključek je da se poškodba gležnja ne more 100% sankcionirati.

Druga poškodba pa je nastala pri telovadbi in sicer:

"Gospod profesoooooor, lejte kak bom zabil!" ker je bilo to na začetku telovadbe in mišica na levi meči ni bila segreta niti milimetra. Ker pri svojih slabih 185cm rabim kar precej moči da se odrinem dovolj visoko mi je ob odrivu naredilo hrsssssssk (sumim na nategjeno ali natrgano mišico). ker še nisem obiskal fiziatrinje ne morem podati 100% diagnoze. Bolečina se pojavi ob vsakem zabijanju, v hujših primerih poskusu zabijanja. Zatorej menim da bo tudi ta deformacija ostala z mano kar nekaj časa.

Poškodbe so pri športu (posebej vrhunskem) tako pogoste kot gobani po dežju, prav tako so zelo trdovratne. Če imate klubskega trenerja je najbolje da obiščeš njega drugače pa obišči specialista.
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/

Alexius Heristalski ::

Moj zaključek je da se poškodba gležnja ne more 100% sankcionirati.

Sanirati (po domače pozdraviti), ne sankcionirati. :)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

LapD ::

Normalno, da se zadeva ne more spraviti v prvotno stanje. Isto je če nateguješ elastiko se ščasoma ne bo vrnila v začetno dolžino. To se zgodi pri vsakem zvinu gležnja, zato lahko hitreje pride do ponovnega. Košarkaši, ki se enkrat navadijo na gležnarje ne bodo nikoli več igrali brez njih, ker bi si zvili gleženj že med hojo. Zato je pozdraviti take stvari čim prej in ne odlašati ter s tem razširiti poškodbo ;) Ni se mi dalo cele teme brat, mogoče je to že kje napisano ampak je pa resnica :)

iggy ::

Jap resnica je da ima polovica mojih soigralcev gležnar in ko ga enkrat daš gor ne moreš več brez njega. Najbolje pri košarki je, da si daš gor dvojne oz. tudi trojne nogavice. Prvo nogavico, ki naj bo malce večja si jo zavihaj dol do gležnja drugo pa daj preprosto čez. Da o zategnjenih čevlih za košarko ne govorim.
Hey, you're fat!

Keki ::

Lol kaj sem napisal sankcionirati? :D nenamerno :D sanirati sem mislo :D
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/

Looney ::

No, pri zdravnici sem bila! Rezultat pričakovan! S tem dodatkom, da me je ko sem ji povedala za kaj se gre dejansko vprašala kaj naj ona naredi glede tega!!!:\ Je enostavno rekla, da nima kaj narediti in da se take poškodbe zdravijo nekje eno leto! Potem mi je za piko na i rekla, naj, ko naslednjič narobe stopim dva tedna ne treniram in se naj nasplošno izogibam kakršni koli telesni aktivnosti!!!;(( Se pravi, da po njenih navodilih jaz nekje dve leti ne bi smela trenirati (prevečkrat nrobe stopim!)!!!! Naj omenim, da je gleženj komaj ošinila!!:\

Aja, Keki... sama sem si na podoben način nategnila mišico... mine po dveh mesecih...;)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

gzibret ::

Zamenjaj osebno zdravnico.
Vse je za neki dobr!

Looney ::

Pa misliš, da bom kaj na boljšem?:|
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

miko 55 ::

ja če maš tako dohtarco, da če maš zajamraš prec kej napiše se splača:) :) :) . sploh za razne preiskave

Hammer123 ::

Si šla k osebnemu zdravniku ali k fizioterapevtu?

iggy ::

Looney če te boli poizkusi še z plavanjem. Zelo dobro nasplošno za vse telo in tudi gležnom bo dobro delo. Sicer pa kot sem že rekel. Reč fotru naj ti naredi dilo za lovit ravnotežje gor. Preizkušeno pomaga če imaš zvit gleženj ali pa si ga hočeš okrepit.
Hey, you're fat!

BigWhale ::

Lahko gres k bioenergetiku, bo s kako palcko nad tvojo nogo pomahal, pa bo prec nehal bolet!

Al nevem, kaj bi rada? Dohtarja k ti bo reku, da je vseen ce te boli, sam mal zobe stisn pa bo. Mogoce clo dohtarja, k bo reku, da te bo cez dva dni nehal bolet?

Tear_DR0P ::

ej BW - dekle ma arogantno osebno zdravnico, lahko bi dobla vsaj kakšno mazilo, lahko bi ji rekla nej si gre kupit povoje in si povije gleženj, ne pa da jo nažene z bednim nasvetom, ki ga lahko dobi tudi od bioenergetika

menjaj osebno zdravnico, pa preden se pri naslednji prijaviš povej v čem je težava - sam imam osebno zdravnico, ki se bolniku posveti, ne pa da te odpiše - res je da ima največjo gužvo v celjskem ZD, sam ko prideš na vrsto, dobiš nek konkreten rezultat

mene je tud pozim mal bolel v kolenu, pa bi mi lahko rekla eh kaj ti naj jaz - sam mi ni. Je lepo vprašala, če sem zdravljenje pripravljen plačat sam in mi je povedala da zadeve ZZZS ne krije, razen če gre za nezmožnost opravljanja dela ali življenje - ko sem rekel karkoli, sam daneha bolet, mi je povedala kje kupim in dala recept(morš met zdravo srce, da lahko jemlješ zdravilo)
sm pa do dohtrce prišu tako, da sm staro poslal v kurac in tej povedu, kaj si želim, da se prepišem k njej
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

iggy ::

TEAR_drop: Huh v resnici navaden dohtar res nima pojma zakaj bi se šlo, vendar njegova dolžnost je, da ti da usaj napotnico za naprej in ti raloži kako in kaj. Za nasvete je po mojih izkušnjah še najbolj vprašati fizioterapevte, ki se po možnosti preživljajo v kakšnem športnem klubu.

btw: Če bi povil gleženj si lahko narediš še večjo škodo kot je če je povoj premočan, saj se mišičje,sklep in vez "navadi" in tako si lahko zvijež gleženj mimogrede.
Hey, you're fat!

Looney ::

To pa res! Jaz sem imela na začetku, ko sem se poškodovala bandažo za gleženj ene tri tedne, pol si pa sploh nisem upala stopit na nogo, ker je bila čisto nestabilna!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Binji ::

športni fizioterapevt. Ta bo najbolj vedu.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BigWhale ::

Zdravniki so toliko arognatni kot jim pustis, da so. Imajo velik ego in prav je, da ga imajo. Huh. Ne bi jaz rad videl zdravnika, ki se ne more odlocit kaj mi bo predpisal in ki ne bo preprican sam vase, da je to kar mi je predpisal prav. ;>

Tezko je ugovarjat nekomu, ki 'ima toliko znanja'. Zato sem pa rekel, osnove anatomije in se kaj... ;)

Looney ::

Ja, no sej sem dobro vedela kaj bo. To mi namreč naredi vsakič! Ošini in reče naj pridem čez kak mesec nazaj, če ne bo bolš. Resnično ne mislim več hodit k njej zaradi takih stvari. Zaradi zapestja se eno leto hodila in niso ugotovili nič.:\ ;(
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Double_J ::

Ja kaj pa to treniraš... če bi recmo plavanje bi mela gležnje pa zapestja v nadpovprečnem stanju.:\

Looney ::

Kickbox, samo nisem razen tega zvitega gležnja na treningu staknila nobene druge poškodbe. Pa še to je bila čisto moja krivda...narobe stopila...:8) In se mi zdi, da bi glede na to, da ves čas nekaj skačemo morala imeti dokaj dobro utrjene gležnje...
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

iggy ::

Od skakanja ni nujno da se ti utrdi gleženj. Po teji teoriji v košarki nebi bilo zvinov.
Hey, you're fat!

Looney ::

Ja, samo v košarki je večinoma tek, pri nas je pa veliko udarcev z nogami, kar pomeni, da je ogromno sukanja gležnja (krožni/stranski udarci, padci, izmikanje)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

VidKo ::

Tvoja osebna zdravnica je mazač. Povej ji, da se ukvarjaš s kickboxingom in da ti naj da napotnico za specialista (najboljše za Valdoltro), ker splošni zdravnik ni pravi naslov za to. In ne smeš se ji pustit odpravit.

Če si resen športnik, ne morš s poškodovanim gležnjem na treninge hodit. Misli malo s svojo glavo.

Lp, VidKo

Tear_DR0P ::

iggy maš prav, res te mora najprej k specialistu poslat - no ne za vsako figo, sam je dobro - tudi jaz sem bil že dve lti nazaj pri specialistu, kjer so ugotovil poškodbo hrustanca v kolenih, zato je sedaj vedela kako nadaljevat z zdravljenjem
sam včasih je kaka čist majhna bolečina lahko hudo sranje, sm že dva mesca hodu okrg s počeno petno kostjo, pol sm pa na sistematskem pregledu potarnal, da me malo pika v peti in so me na rentgen poslal, pa je blo veselje
sam ne veš, dohtar mora znat ugotovit a je kej narobe s teboj, če pa skoz trdi, da sam jamraš, tebe pa boli, pa menji dokler še lahko kak klep premikaš
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

iggy ::

Looney - ubistvu je pri košarki en sam skakanje in tek ;) najhuje je če komu priletiš direkt na nogo. Takrat le bog ti lahko pomaga :)



Tear_drop - Sem že igral z počeno kostjo v roki. Zelo zanimivo se mi je zdelo da me ni skoraj nič bolelo le če sem dobil močnejšo podajo je malce "špiknilo". Zdravnik ni mogel verjeti.

100 ljudi, 100 čudi.
Hey, you're fat!

Looney ::

Sem ji povedala kaj treniram in ji tudi pojasnila, da prekinitev treningov za vsako ko narobe stopim pač ni mogoča, pa je samo zavila z očmi in rekla, da se bo v tem primeru pač dlje zdravil!:\
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Looney ::

Ja, iggy, tudi pri nas ni prijetno, če komu na nogo priletiš, samo smo že toliko natrenirani, da znamo potem pravilno pasti, tako, da je pri takih zadevah malo poškodb!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

ZafDAm ::

mene pa zanima če kdo ve če grem lahka po 11 dneh od poškodbe na bicikl za en popoldne.
en tedn sm hodu z berglam zdej pa že 2 dneva brez sicer me še boli k stopim sam sm šel v fitnes probat mal bicikl furat pa me takrat gležn ni nč bolel.
kaj pravte? A grem lahka?

BigWhale ::

> Sem ji povedala kaj treniram in ji tudi pojasnila, da
> prekinitev treningov za vsako ko narobe stopim pač ni
> mogoča, pa je samo zavila z očmi in rekla, da se bo v
> tem primeru pač dlje zdravil![:\\]

ARGH! Butni se z glavo ob steno! Kaj pa naj ti rece? Glej, tvoj glezenj je razturjen. Pozdravil se se ni in vsakic, ko ga preobremenis si jasno, da, podaljsas cas zdravljenja.

A to se ti ne zdi logicno? Tudi specialist ti ne bo noben nic drugace povedal. Mogoce bo lahko rehabilitacijo kaj skrajsal, gleznja ti pa vsekakor ne bo drugega naredil...

SkIDiver ::

Jz vem za en dobr recept. Vsaj bratranc pravi, da je učinkovit.

Namreč, ko si je zvil gleženj je namesto ledenih obkladkov v posodo nalil fino vročo vodo in notr vtaknu nogo. Sicer pravi, da so bolečine nepopisne in se z lahkoto šteje zvezde kar mu čisto vrjamem vendar se je gleženj izredno hitro pozdravil.
Led povzroča slabši pretok krvi oz zadrževanje le te na mestu zvina ker se žile krčijo zato pride do zatekline zato boli. Vroča voda pa naj bi pomagala, da se pretok poveča, ker toplota pač žile razširi. Tako se praktično menda vidi malenkost otekline in bolečina hitro izgine in izvin je hitreje saniran vendar so pa zato bolečine nepopisno čudovite, ko namočiš nogo v vročo vodo.
Toliko o receptu po besedah bratranca. Recept je dobil od refleksoterapevta, ki ga sicer obiskujeva oba vendar jz takega nasveta ne potrebujem, ker imam na mojo srečo "čudne" gležnje in si jih ne morem zvit:) Kolk drži ne vem, ker mi samemu ni blo treba nikol probat. Mu pa vsekakor vrjamem in vem, da se ni zlagal.

Keki ::

Teoretično je to super :D Upam da nebom rabo več probat, če pa, bom pa vsekakor.

Looney

Kaj borite na parketu al v ringu?

Ker v časih ko sem še sam treniral karate sem ob poškodbah veliko lažje treniral v ringu (oz podobnih podlagah)
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/

Looney ::

Borbe imamo na parterju... se pravi na takih blazinah:


...kar ni preveč fajn za gležnje.:(
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Keki ::

Uja teh pa se spomnim... zlo neprijetno kr se prav oprime gležnja
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/

Looney ::

Ja, za padce so zelo fajn, so pa zelo nestabilne v neprimernih trenutkih, pa še, če so vlažne grozno drsijo!:(
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Daedalus ::

Pusiji... mi smo meli treninge/borbe vedno na parketu:P
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolniška: Kaj lahko počnem?

Oddelek: Loža
238550 (7687) St235
»

Bolečine takoj nad gležnjem!?

Oddelek: Loža
186041 (5480) mojca
»

Urgenca ali prostori za izgubljanje časa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7524712 (22875) Invictus
»

zdravljenje zvina gležnja

Oddelek: Loža
4624020 (16203) Xserces
»

Poškodbe... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518177 (6959) ;-)

Več podobnih tem