» »

Pršut?!?!

Pršut?!?!

spyker123 ::

Pozdravljeni,

letos premišljujem o nakupu pršuta s kostjo in me zanima, katerega naj kupim? Mora pa biti slovenski. Verjetno bom čakal na akcijo, ko bodo prodajali za pol cene, vendar dobiš samo tistega z rdečo etiketo. Je pršut s črno etiketo res toliko boljši, pač daljši čas zorenja?

hvala vsem za odgovore..

šernk ::

Odvisno kaj je tebi bolje. Sam ti svetujem od KRASa, ki je dlje sušen kot iz pršutarne lokev, ga bodo imeli najbrž decembra v merkatorju 8 kilsko nogo za cca 80-100€. Od pršutarne lokev bo pa v hoferju noga za cca 50 al 60€. Ni nič narobe z njim, le malce manj soljen in manj časa sušen.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

TOP ::

Seveda bo pršut sušen v Sloveniji sam prasec ne bo Slovenski ampak uvožen.:D

Phantomeye ::

jst sm tudi za kras, lokev ni to to...

urosz ::

S KRAS-ovim ne boš zgrešil. Jaz še nisem jedel slabega pršuta od KRAS-a.

spyker123 ::

Kraški pršut, ki ga režejo v tušu in šparu, ima rdečo etiketo? Baje je pršut s črno etiketo boljši, vendar ga nisem videl, da bi ga imeli narezanega..Je pa vprašanje, koliko dražji je in če se splača, ker je nekaj mesecev dlje zorjen..

Engineer_ ::

osebno mi je najboljši lokavski pršut.

Kateregakoli boš kupil pa seveda ne pozabi na teran! Pršut brez terana ne obstaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pršut

Oddelek: Loža
163047 (1474) fikus_
»

Ideje za vikend trail riding paket?

Oddelek: Šport
8781 (549) McAjvar
»

pršut

Oddelek: Loža
367413 (6516) dexterboy
»

"pokvarjeno" meso

Oddelek: Loža
165707 (4722) turist1
»

Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5913463 (4537) Gladi

Več podobnih tem