» »

Osvetlitev slike (video)

Osvetlitev slike (video)

Damjan Jagar ::

Včeraj sem s fotoaparatom posnel kratek spust. Snemanje se je začelo na soncu, kjer se je fotkič nastavil na primerno svetlost. In (pričakovano) posledično slika ob vstopu v gozd zelo potemni. Se da to še kaj rešit in osvetlit do prepoznavnosti?

Poizkušal sem v VirtualDub s filtrom Brightness/Contrast ampak mi ni uspelo dobiti dobrega rezultata. Naj uporabim kak drug filter? Ali naj pozabim na vse skupaj?

Posnetek se nahaja tukaj, je velik 37 MB, slika pa je problematična od 01:30 min naprej. Naj še omenim, da se mi je ob kompresiranju posnetka VirtualDub večkrat sesul, tako da je nestisnjen.
http://jagar.si

Sem poizkusil še z Adobre Premiere 6.0, pa nisem daleč prišel. Pri importu datoteke, mi vrže error (nekaj v smislu, da ne podpira datoteke oz. njene kompresije, čeprav mi ga še vedno ni ratalo stisniti).

Kakšen predlog? Se sploh da toliko osvetliti ali tratim čas?

baron21 ::

Živijo!
Iz temnega posnetka žal ne boš mogel narediti svetlega. Kar lahko narediš z katerim koli programom lahko brez obdelave vidiš na računalniku ali tv, samo spreminjaj svetlost in kontrast med predvajanjem.

Tudi iz slike narejene z mobitelom ne moreš napraviti plakata.

Sicer pa moram reči, zelo dober on board posnetek. Glede na okolico je bilo to snemano nekje v škofjeloških hribih, če boš kaj delal na Dolenjskem se oglasi na ZS, imam kamero za take priložnosti.

Srečno!
baron21

Spasky77 ::

@baron21: miles away, zasavje

Da bo svetel niti ne pričakujem, zanimalo me je samo, če se ga da toliko posvetliti, da se bo kaj razločilo. Problem je v fotoaparatu (Canon PS A70),ki nima auto while balance, ki bi se prilagajal med snemanjem. Kontrast in svetlost mi nista pomagala, upal sem na kakšno močnejšo funkcijo namenskih programov.

Lokacija je pa, kot je že Spasky omenil, v Zasavju in sicer iz Vrha mimo Družine proti Zagorju (takoj na začetku se v dolini vidi Sava, višje morda celo Kum). Nosilec jo je nekaj metrov po koncu posnetka skupil, saj ga je dobesedno razpolovilo. Ga bo doletelo nekaj popravkov, obljubljeno pa imam tudi homemade verzijo, ki bo prilagojena mojemu bajku in fotkiču (čeprav že gledam manjše kamere, ki se dobijo že za 15 kSIT).

Kakšno opremo pa ti uporabljaš, baron21? Imaš kaj fotk, videa?

Nekaj o mojem podvigu je spisanega na spodnjih linkih:
- Nosilec za fotoaparat I
- Nosilec za fotoaparat II

baron21 ::

Živijo!
Jaz snemam z DV kamero Canon, za on board posnetke pa uporabljam Sony Hi8 930. Montirano imam na stativu, ki ga prilepim ali privežem v avtu, sedaj pa sem naredil še enega za na ATV, vendar ga še nisem preizkusil. Canon A70 poznam, sem včasih imel A60.

Snemam največ na avtomobilskih dirkah, če te zanima ti pošljem brezplačen dvd, če imaš možnost za postavitev na server za brezplačen download se pa sploh priporočam. Jaz pač ne morem dati za dolvleko zaradi teh. možnosti. Lahko se srečava na KHD v Cerkljah v soboto ali nedeljo. Pošlji mail ali tel. št. na ZS.

Za obdelavo pa uporabljam kar Movie Maker ali Pinnacle, za določene stvari pa Virtualdub. Premiere sem preizkusil, vendar mi ni všeč.

Lep pozdrav!
baron21

Eschelon ::

Uporabi Izenačevalnik histograma za virtualdub 0:)

(lahko si pogledaš še okenski izenačevalnik hitrograma ... izenačuje še dele slike med sabo - in ne samo slike kot celote) 0:)
Vedeti, razumeti, znati.

Ne pomaga. :(

Pa ti obdelaš tak posnetek, ali je to samo predlog "na slepo"? Ker zgleda zanimiv filter, samo mojemu posnetku očitno ne bo nič pomagalo.

#000000 ::

Jesm mislim da je 99% možnosti, da se ta posnetek popravi (ne da se narest ne vem kaj) ampak vsaj malenkost bi se ga dalo posvetlit.

Uporabi kak Video composting software, recimo Apple SHAKE, ali Combustion ali pa Liquid

Načeloma se da narest svašta, in mislm da se da tudi v tvojem primeru najti rešitev, edina ovira je čas, čas=denar. V današnjem času je najpomembnejše zdravje, denar pa je na odličnem drugem mestu. :D

Preostane ti, ali se še enkrat zapelješ in posnameš, ali nadrilaš program za silo ter narediš sam, ali tretja ki jo ne bom spet ponovil.

btw. če se slučajno spomnim kako bolj simpl rešitev sporočim. LP

Eschelon ::

Imaš prav - prej predlagani izenačevalnik dela ekstremno slabo.
Tale je uporaben.
Doma je bil na tej strani.

Če ti s tem ne uspe, potem na pač nimaš dovolj informacije na posneku, da bi še kaj ven lahko spraskal.
:P

Primer (1 frame):
Vedeti, razumeti, znati.

Eschelon, hvala, sem že bližje. Sedaj se že prepozna kolo in drevesa, vendar imam še vedno problem. V odsekih, kjer je res pretemno, se mi sedaj prepletajo sivi (skoraj beli) in črni piksli, kar oko zazna kot zelo moteče kockice. Zdaj pa rabim nekaj, da bi zgladil. Na slepo sem poizkusil z filtroma 'field bob', 'field swap' in še nekaterimi.

Kaj pa zdaj?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolpa - kampiranje

Oddelek: Loža
2710545 (643) acookook
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412410 (9100) AtaStrumf
»

mobile agent

Oddelek: Mobilne tehnologije
5960 (901) Tovaris Stalin
»

Kateri UMTS telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
313248 (2540) PaJo
»

widcomm bluetooth & pošiljanje na telefon