Forum » Pomoč in nasveti » CRC (Cyclic redundancy check)
CRC (Cyclic redundancy check)
Primoz1979 ::
Zivjo!
Mam en problem pri kopiranju vsebine dvd-ja (cd-ja) na disk. Med samim kopiranjem mi po parih minutah napise data error CRC ( cyclic redundancy check) oz nekaj podobnega. Zdi se mi da je problem da pecem dvd-je ( cd-je ) s preveliko hitrostjo vendar nisem preprican. Ce ma kdo kaksno idejo....Thanx:)
lp. primoz
Mam en problem pri kopiranju vsebine dvd-ja (cd-ja) na disk. Med samim kopiranjem mi po parih minutah napise data error CRC ( cyclic redundancy check) oz nekaj podobnega. Zdi se mi da je problem da pecem dvd-je ( cd-je ) s preveliko hitrostjo vendar nisem preprican. Ce ma kdo kaksno idejo....Thanx:)
lp. primoz
lp, primoz
Vikking ::
Nekvaliteten plošček, pokvarjen ISO če si le-tega pekel gor, prevelika hitrost peke (dvomim).
Izi ::
Najbolj verjetno je, da si kupoval nekvalitetne plošče.
DVD-je sploh ne moreš peči z preveliko hitrostjo, ker je na sami plošči zapisano do kakšne hitrosti pečenje podpira in pekač ne more peči hitreje kot plošča dovoli, tudi, če ti pekač omogoča hitrejše pečenje.
Je pa tako, da se napake najprej ponavadi pojavijo na koncu plošče, kjer so podatki bolj zgoščeni. Zato je bolje, da če hočeš zaneslivost ne pečeš čisto do konca plošče ampak samo nekje do tričetrtine.
Najprej moraš najti primerne plošče za tvoj pekač.
Vsako ploščo, ki si jo zapekel preveri z programčkom za testiranje kvalitete zapisa.
Mislim, da z Verbatim ploščki ne moreš zgrešiti.
Pa tudi kasneje je potrebno nekako enkrat na leto preveriti vsako ploščo, če je še vredu berljiva in če ni, narediti novo kopijo.
DVD-je sploh ne moreš peči z preveliko hitrostjo, ker je na sami plošči zapisano do kakšne hitrosti pečenje podpira in pekač ne more peči hitreje kot plošča dovoli, tudi, če ti pekač omogoča hitrejše pečenje.
Je pa tako, da se napake najprej ponavadi pojavijo na koncu plošče, kjer so podatki bolj zgoščeni. Zato je bolje, da če hočeš zaneslivost ne pečeš čisto do konca plošče ampak samo nekje do tričetrtine.
Najprej moraš najti primerne plošče za tvoj pekač.
Vsako ploščo, ki si jo zapekel preveri z programčkom za testiranje kvalitete zapisa.
Mislim, da z Verbatim ploščki ne moreš zgrešiti.
Pa tudi kasneje je potrebno nekako enkrat na leto preveriti vsako ploščo, če je še vredu berljiva in če ni, narediti novo kopijo.
muzičar ::
No ampak v večini primerov je pa to tako kot se serviserji izražajo - Defekt - sepravi okvarjen pogon. Probaj še s kakim drugim ploščkom drugače ga pa nesi nazaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 ultimate 64 iso v bootable DVDOddelek: Operacijski sistemi | 1262 (1027) | harigast |
» | kako speči in hraniti dvd, da bo berljiv vsaj nekaj let?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2635 (1902) | T0RN4D0 |
» | 300 GB holografski CDOddelek: Novice / Diski | 4617 (2953) | driver_x |
» | problem z DVD pekačemOddelek: Pomoč in nasveti | 1480 (1367) | Bakfark |
» | Peka CD-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1372 (1171) | BaRtMaN |