Forum » Omrežja in internet » Internet, LAN, "pokvarjen" IP naslov
Internet, LAN, "pokvarjen" IP naslov
neres ::
Torej imam internetno povezavo v študentskem domu. WinXP Home.
Praktično vsakič ko vklopim računalnik (mrežni kabel je vedno priključen) dobim nek napačen IP z manj številkami. Če grem na jeziček Podpora (Support) in pritisnem "Popravi" (Repair, Restore, ...) dobim moj pravi IP in vse dela kot bi moralo.
To se ne dogaja samo meni.
Na enem Win2k pa tega jezička Podpora sploh ni (a je to normalno za Win2k?) ampak tam se to da rešit tako da daš "Disable" in potem "Enable" pri LAN omrežni povezavi.
A se da to rešit na posameznih računalnikih al je kaj narobe z ruterjem?
Praktično vsakič ko vklopim računalnik (mrežni kabel je vedno priključen) dobim nek napačen IP z manj številkami. Če grem na jeziček Podpora (Support) in pritisnem "Popravi" (Repair, Restore, ...) dobim moj pravi IP in vse dela kot bi moralo.
To se ne dogaja samo meni.
Na enem Win2k pa tega jezička Podpora sploh ni (a je to normalno za Win2k?) ampak tam se to da rešit tako da daš "Disable" in potem "Enable" pri LAN omrežni povezavi.
A se da to rešit na posameznih računalnikih al je kaj narobe z ruterjem?
OmegaBlue ::
Lahko bolje definiraš dobim nek napačen IP z manj številkami? Kakšen IP z manj številkami? Imate en skupni router, posebej v sobi, dobivate IP preko DHCP?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Hmm, tistega "napačnega" IPja ti ne morem povedat, ker trenutno nisem v št. domu. Je pa približno nekaj takega (prepisal iz spodnjega linka): 10.0.40.235. Tisti "pravi" IP pa ima xxx.xxx.xxx al nekaj takega, v glavnem več številk, predvsem pred prvo piko so 3 številke in ne dve.
Imamo skupni ruter za cel blok. Tukaj so navodila za vzpostavitev omrežja.
IP se nam določi avtomatsko, je pa, vsaj pri meni, vedno enak.
Imamo skupni ruter za cel blok. Tukaj so navodila za vzpostavitev omrežja.
IP se nam določi avtomatsko, je pa, vsaj pri meni, vedno enak.
Čisto možno je, da je kak biser priklopil dodatni DHCP na mrežo, to bi lahko videl če malo spremljaš promet na mreži, sploh če se to ne dogaja samo tebi.
bastadu: hvala, to deluje! Sicer sem upal, da bi delovalo tudi z "avtomatskim" IPjem, ampak ok.
OmegaBlue: kako bi to lahko videl? sicer pa kar se mreže tiče moram povedat da dostikrat dela slabo, npr. ne moreš prit do drugih uporabnikov (do sharanih fajlov namreč). Ali pa se sploh ne vidi vseh skupin, npr. kdaj lahko vidim samo mojo skupino (Workgroup), vseh pa je ene 5, 6.
S tem da je kdo prikopil dodatni DHCP misliš da hoče kdo imet več računalnikov (za več ljudi) preko enega priključka?
OmegaBlue: kako bi to lahko videl? sicer pa kar se mreže tiče moram povedat da dostikrat dela slabo, npr. ne moreš prit do drugih uporabnikov (do sharanih fajlov namreč). Ali pa se sploh ne vidi vseh skupin, npr. kdaj lahko vidim samo mojo skupino (Workgroup), vseh pa je ene 5, 6.
S tem da je kdo prikopil dodatni DHCP misliš da hoče kdo imet več računalnikov (za več ljudi) preko enega priključka?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
Zalaufaš kak packet sniffer in spremljaš requeste. Glede shara so pa windows mašine obupne, to se da najlažje rešit s kakšnim WINS strežnikom, ker tisti voting windows mašin je poden od podna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V domačem omrežju neznani računalniki (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5320 (4381) | Brane22 |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3568 (2715) | astras |
» | i3 vood 142(T-2 oprema)Oddelek: Omrežja in internet | 2910 (2200) | omarich |
» | Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5025 (4253) | Microsoft |
» | Telemach kabelski internet - cudna tezavaOddelek: Omrežja in internet | 3251 (3004) | poga |