» »

Kaj storiti z računalniško učilnico

Kaj storiti z računalniško učilnico

urbybaby ::

Malce brainstormiga: kaj storiti če imaš opremljeno računalniško učilnico (17 računalnikov, projektor, printer ipd... ) in bi rad poleg standardnih vsebin (windows, office,... ) ponudil še kaj drugega. Seveda lan - party odpade.

In seveda komu bi to ponujal.

Pyr0Beast ::

Izobraževanje, php, filmi, cad modeling
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

urbybaby ::

Pod filmi misliš verjetno obdelava videa?

Trubadur ::

Renderfarm:D
Berite Thomasa!

Tody ::

Komu ? Izobraževalnim ustanovam, Kaj ? Kar jih zanima, če se hočjo Mayo naučit se bodo pač to... froce učiš linuxa in MS-a. Na vse naložiš F@H... Odvisno kaj si ti mislil..

asgard2.0 ::

Formatiraš vse mašine in pol jovo na novo. Lahko pa naložiš linux pa gor torrentflux pa mal vlečeš dol ilegalo :D Al pa če prpeleš svojo bejbo v učilnico in zmečeš mašine na tla. Kolko delovnega prostora maš potem :D
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

Zgodovina sprememb…

urbybaby ::

OK, tale tema glih ni bila mišljena za take ideje (asgard2.0), ampak vendarle, vsaka ideja je dobrodošla tud če je "drugačna". V bistvu je stvar čist preprosta, mene sam zanima kaj z tako učilnico počet ko se konkretno en projekt (sofinanciran iz evropskega keša) konča in je potem potrebno vso to stvar spravit v promet in zaslužit nekaj $$$.

Itak da je nešteto takih učilmic in prostorov, sam mene zanimajo ideje, ki jih imate, pa si jih niste upali na glas povedat:D .

Vesel pa bi bil kakšnih konstruktivnih predlogov. Obstaja tudi kar precejšnja možnost, da bo predlog sprejet. In mogoče lahko tisti, ki bo predlagal kakšno pametno varianto od tega tudi nekaj zaslužil (beri: išče se oseba sposobna predavati!).

Elemen_T ::

Veliko pričakuješ od nas!

jest že vem, da kakšne dobre ideje ne bom nikoli napisal na enem javnem forumu; je še preveč časa in slej ko prej pride priložnost ko tako idejo unovčiš. V tem primeru bi jo nenkrat unovčil jest :-)

tako ti lahko le predlagam, da furaj čimbolj zanimive in predvsem inovativne delavnice, tečaje, projekcije in podobno; ostalo pride sproti. Če zastavljene projekte furaš na neki ravni in je program vedno bolj kvaliteten in tudi v vedno večjem obsegu, pa sploh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

Trubadur ::

Zakaj pa lan party odpade? :) Daš v najem kakšnemu klanu ob petkih zvečer, takrat ko najbrž noben ne potrebuje učilnice oz. je frej

Kakršnikoli programerski seminarji, delavnice Linuxa, par računalnikov porabiš za serverje :), mini kino, daš v najem kakšni firmi, prodaš vse skupaj :D
Berite Thomasa!

Tody ::

ja narediš kulturne lan party-e. Pač folku čez vikend, rečeš najemnina toliko in toliko na dan in to je to :D Odvisno sicer kaker računalnike imaš oz kake grafe majo notr.

G-man ::

Nadaljevalno učenje rabe računalnika je verjetno še najboljša stvar. Kolikor sem jaz opazil se pri teh računalniških tečajih v glavnem uči kako uporabljati MS-ove produkte, ne pa programe na splošno (in zaradi tega dobimo panične tajnice ker "izginjajo" gumbi ali kaj podobnega)

Linux all the way. Windows - borba proti virusom, nepridipravom in itd.. Učiti univerzalnost uporabniškega vmesnika. Izdelava spletnih vsebin, filmov,... (iger?)

P.S. kaj se gre slučajno za projekt izobraževanja, ki ga je imel TŠC?

Nejc Pintar ::

Kje pa se nahaja ta učilnica?

Tečaji programiranja bi bili imo kewl
Lahko je biti prvi, če si edini!

iso2000 ::

Tečaj digitalne fotografije in posledično obdelava izdelkov. Na to lahko potem navežeš vse od programov za obdelavo fotografij - recimo Gimp pa vse do pošiljanja slik po mailu in ali ustvarjanje spletne galerije, dodajanje slik v forume itd itd...
Osnove izdelave spletnih strani - html, css...
Programiranje
Lahko narediš tudi hardversko delavnico - vgradnja grafične kartice, dodajanje rama, menjava diska - samo verjetno bi bilo to malo težje izvedljivo glede na to, da obstaja vedno možnost kakšne katastrofe...
Potem recimo postavitev sistema z nule - to pride tudi komu prav. Pa mogoče osnove varnosti - antivirusi, firewall-i, osove mrež, priklop računalnika v mrežo, sharing podatkov...
Dobro bi bilo pri vsem skupaj dajati poudarek odprtokodnim rešitvam, da ljudje spoznajo še kaj drugega kot word in excel.
Potem imaš zanimive zadeve kot so recimo izdelava mp3-jev s cd-jev ali pa mogoče digitalizacija vinilke. Ma možnosti je toliko, da glava boli!

LP

opeter ::

Recimo iso2000 je dal res dobre predloge. Če nič pametnega ne veš počet, lahko namestiš progrma Seti@Home.
Ali pa recimo pametno bi bilo vprašati kako ljudsko univerzo, če rabijo prostor/računalnike, ali kak drugi zavod. Denar se ti potem res lahko hitro nabere.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

para! ::

Če že na začetku tako zelo vehementno skenslaš lan partyje ti priporočam, da organizacijo vsega skupaj prepustiš nekomu drugemu. Ti očitno nisi za to ;)

lp
Death before dishonor!

Beralios ::

Kakšne so pa mašine v tej učilnici?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delavnica znanj

Oddelek: Loža
131410 (502) Telendos
»

Poletje v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
175063 (4130) 69charger

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138865 (26828) Primoz
»

Slo Tech dobrodelna akcija (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776452 (4565) moonjah

Več podobnih tem