Forum » Pomoč in nasveti » [win xp] softwarska blokada CD/DVD vratc
[win xp] softwarska blokada CD/DVD vratc
alum ::
Zdravo,
zanima me, če je mogoče kako softwarsko blokirati vrata optične enote, v smislu preprečiti otrokom odpiranje le-te. Torej nekakšen enable/disable.
Lep pozdrav.
zanima me, če je mogoče kako softwarsko blokirati vrata optične enote, v smislu preprečiti otrokom odpiranje le-te. Torej nekakšen enable/disable.
Lep pozdrav.
Super. To je to, kar sem iskal. User friendly in brez odvečne navlake. Bi te vprašal le, kako deluje ta program, oz. kako onemogoči enoto (če že ni priložene izvorne kode ;> ).
Lp.
Lp.
Quikee ::
source
V bistvu pogonu samo posljes standardno komando, da zaklene/odklene tray. =) Ta source se vsebuje malo kode, ko sem se spilal z integriranjem v tray, samo nisem nikoli do konca napisal. Vsebuje tudi framework, za komuniciranje s pogonoml samo je se trenutno grdo napisan ampak deluje.
V bistvu pogonu samo posljes standardno komando, da zaklene/odklene tray. =) Ta source se vsebuje malo kode, ko sem se spilal z integriranjem v tray, samo nisem nikoli do konca napisal. Vsebuje tudi framework, za komuniciranje s pogonoml samo je se trenutno grdo napisan ampak deluje.
No zdaj sem našel eno pomanjkljivost programa. In sicer blokada več ne deluje po ponovnem zagonu.
Rekel si, da obstajajo tudi drugi programi. Poznaš mogoče ime kakega. Nujno bi potreboval blokado tudi po ponovnem zagonu.
Rekel si, da obstajajo tudi drugi programi. Poznaš mogoče ime kakega. Nujno bi potreboval blokado tudi po ponovnem zagonu.
jan01 ::
Saj ti je dal source, pa malo predelaj(odstraniš grafični del) pa v registr dodaš recimo v HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\run dodaš progerm, ki ga hočeš, da se izvede, pa še parametre,.... Lahko ga daš tudi kot servis.... možnosti je veliko..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()
Quikee ::
Ce hoces lahko implementiram command line switch, ki bo zaklenik/odklenil vse pogone in se nato terminiral. Potem samo naredis bliznjico v startup pa mas mir. Mislim, da bi mi bootanje v Windows dlje casa vzelo kot implementacija. =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odklepanje mobitelov.. (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 40958 (19078) | Jazzie |
» | XXX is not a valid 32win applicationOddelek: Pomoč in nasveti | 1893 (1621) | nokia6310 |
» | Spysheriff? - wallpaper problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2001 (1701) | cryptozaver |
» | Kako zablokirati CD playerOddelek: Pomoč in nasveti | 1266 (1006) | jan01 |
» | Nero 6.x in zmrzovanje pri 99%?Oddelek: Programska oprema | 1738 (1157) | bastadu |