» »

Resničnost 126.

Resničnost 126.

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.05 vas vabimo k ogledu oddaje Resnična resničnost, še vedno edine prave računalniške oddaje na sončni strani alp, v deželi raznolikosti.

Tokrat bomo predstavili kaj se je dogajalo v Mariboru na regionalnem tekmovanju ImagineCup, razložili kako nam lahko koristijo elektronski nosovi in se mimogrede povprašali še kakšne karierne možnosti imajo mladi v računalništvu. Seveda ne bomo spregledali bližajoče se vojne za internet med bivšim in novim lubljencem new yorkše borze, pa ugotavljali kaj se dogaja na računalniško-glasbenem področju. Med drugim so nekateri kanadski glasbeniki zavpili "Ne v mojem imenu" kot odgovor založbam, ki tožarijo glasbene fane in zahtevajo DRM povsod.

Pobrskali bomo po straneh namenjenih potovanjem in pregledali stanje večjedrnih prenosnikov, Gašper pa se bo topil ob misli, da je tudi Linux lahko lep (vsaj zanj).

Na slikah: dual-core Sergej in vojna jabolk.

82 komentarjev

«
1
2

iNN ::

Zgodni ste mi z tole novico :D aja drgac pa komi cakam ;)
==

opeter ::

Super bo, čestitke! :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

lordgreg ::

jaz pa, po pravici povedano, ne morem verjeti, da se ena izmed slovenskih TV postaj ne zmiga in malce več truda vloži v kakšno računalniško oddajo, ki bi bila na sporedu vsaj 1x tedensko 1 uro.

RR je sramota, če vsaj koliko-toliko redno prebirate računalniške novice po internetu (minimalno 2-3krat dnevno) oz. ste sami dovolj seznanjeni s kakšno izmed strok v računalništvu.

tisti predstavniki stare šole na TV Slovenija očitno ne vedo, koliko bi pridobili s takšno oddajo.

žalostno...

minmax ::

lordgreg: tole boš moral pa malce bolj utemeljit, naredit eno analizo prednosti in slabosti predloga.

kaj točno bi pridobili? koliko je teh ljudi, ki po tvoje gledajo internet računalniške novice 2-3x dnevno, ki naj bi jim morala biti oddaja po tvoje namenjena? kaj s tem, da bi delali oddajo za te ljudi izgubimo?

ne smemo si privoščit delat stvari na pamet, zato bo treba imet podatke (ki jih ni tezko dobit - npr, stevilo naročnikov računalniških mesečnikov in kupcev v trafikah) in jih zanalizirat.

z veseljem bom prebral tako analizo...

pagat34 ::

@minmax - lordgreg je dal idejo, ti si jo razširil, evo, izpelji raziskavo, očitno te žuli ter objavi rezultate 8-O bo še hec :\
se pa strinjam, da nov dizajn oddaje ne pomeni tudi preskoka v kvaliteti :(
kritike določenih nastopačev pa se vzdržim :D
_________________________________________
Zaradi stranskih učinkov se izogibaj M$ izdelkov!

Soniux ::

Komaj cakam. Me kar jezi da se v Sloveniji ne ulaga mal vec truda v produciranje inteligentih oddaj. Drgac vas vedno gledam.

Cofko Cof ::

Se strinjam z lordgregom, večino kar povejo v RR preberem že mnogo prej. Verjetno so ciljna publika RR ljudje, ki ne spremljajo dogajanja na računalniški sceni dveno. Lahko pa bi naredili eno oddajo tudi za ta take, ki ga. Za vzor bi si lahko vzel oddajo kot so bli včasih The screensavers, na Tech-TV. To sem res z užitkom pogledal.
Ars longa,vita brevis.

bbb1 ::

Odkar je moj stric gledal RR misli, da je linux le ena izmed igric, namenjenih najmljašim. :D
Dobra promocija ni kej :)

PrimozR ::

Fora je, da je RR namenjen običajnim kekcem (oprostite izrazu :), in ne zagrizenim računalničarjem (pa naj bodo to ljubitelji bolj trdih oz bolj mehkih delov :D ), saj ti lahko dobijo informacije tudi kje drugje in na kakšen drug način. eden od primerov bi bil Slo-Tech.

antonija ::

Ce pogledas prakticni vidik: Ce bi hotu narest oddajo kjer bi zainteresirana javnost (torej tisti ki berejo novice cel dan na netu) izvedela novosti (torej preden preberejo) iz sveta racunalnistva, bi nekako moral uvesti jutranji dnevnik samo za racunalnistvo, ker do vecera itak vsak 1337 h4x0r pozna detalje od vsega kar se je tisti dan zgodilo.

Zato je prav da je oddaja namenjena siroki publiki n00bov, saj je to verjetno za njih edini nacin da pridejo do takih informacij (za druge nacine nimajo volje/casa).

Ce je pa ta oddaja ucinkovita pri svojem namenu (dostava informacij n00bom) je pa drugo vprasanje (na katerega ne bom odgovoril ker ne gledam oddaje).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

madmitch ::

Po tem receptu, ki ga nekateri zagovarjate, bi morali zamenjati Natalijo, Polesa in Katarinco ter njihove oddaje zamenjati z oddajami za ozek krog profesionalnoh in hard amaterskih glasbenikov.
To nekako ne gre, oddaja je poljudna, namenjena najširšemu občestvu in taka mora tudi ostati. Vsi ostali friki pa itak izve(j)mo dosti prej. Zakaj potem vse računalniške revije sploh še obstajajo? Saj itak vse prej izveš na netu, testi so tudi na netu... Pa se vendarle prodajajo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Cofko Cof ::

Zamenjat jih ni treba, jih je pa treba dopolnjevat. Tako kot npr. Brane Rončel dopolnjuje navedene voditelje. Nima velikega kroga gledalcev, vendar pa tisti, ki so v teh vodah uživajo ob gledanju njegove oddaje. Tako bi lahko naredili tudi podobno oddajo za računalništvo, zelo specifično in namenjeno le nekaterim.
Ars longa,vita brevis.

PrimozR ::

Premajhna ciljna publika? Ne vem, pač, razmišljanje :)

Luka Percic ::

S to oddajo ni nič narobe, le še eno bi potrebovali.

roli ::

Odaja bi morala biti:
a.) Dolga 1 uro ALI:
b.) Na sporedu 1x tedensko
Ali pa oboje skupaj.

Skenslajte ven trike in nasvete,prav tako internet kotiček.Namesto trikov in nasvetov predstavite kako programsko opremo za grafiko,antivirus programe....Linux kotiček naj govori o linuxu (novice,predstavitev distribucij...),v strojnem kotičku (ki je mimogrede edino zanimv poleg novic) predstavite tudi kak določen model (primer: kot ste imeli sony PSP).Pred tem pa lahko predstavite tehnologijo na kateri deluje in povejte kaj o teh napravah na splošno.... Namesto interneta pa dajte rubriko,ki bi govorila o postavitvi domačega omrežja... ali o grafiki (naučimo se photoshop:D ).....Ker vsak 10 letni otrok zna v wordu narisat krog:D .Pa še kaj bi se našlo.
http://www.r00li.com

PrimozR ::

Andrej 10 letni otrok ja, 40 letni foter pa ne vsak (mojedva komp ugasneta tko, da kael izštekata, drugače ne znata). Sicer se pa strinjam, da bi se vse skupaj malo razširilo. Pa v igrah bi se lahko predstavilo tudi kake simulacije (letalske, dirkaške in podobno), saj jih precej pogrešam, sploh slednje :)

Cofko Cof ::

Premajhna ciljna publika? Ne vem, pač, razmišljanje :)


Men se zdi, da je ljudi, ki se resno ukvarjajo z računalniki kar precej. Samo poglej okoli sebe, vidiš več blazno resnih privržencev jazza ali računaliških geekov? Samo retorično vprašanje :D
Ars longa,vita brevis.

PrimozR ::

Hm... Težko vprašanje, resno. Za sošolce ne vem kolk jim je kej všeč jazz, geeka sva pa jest pa še en sošolc, je bil baje ful dobr v ETju in CODu sam on v glavnem špila in se ne zanima za same kompe tko fejst.

simnov ::

jaz tako dela rtv če bi bilo tole na pop tv ali a kanalu bi bilo dosti boljše

LedStorm+++ ::

Njak bolje na je vse na Lajbah TV... Resnična Virtualnost :D >:D .
Pingvin :-)

minmax ::

pagat34: to sem že naredil. bolj pedagoško se mi zdi, da ga pospremim na pot razumevanja s tem, da sam računa in sklepa, kot pa da mu vržem ven podatke na mizo.

Mimogrede, da malo pomagam ... podatke o tiskanih medijih se dobi tule:
http://www.soz.si/projekti_soz/pregledn...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: minmax ()

Nejc Pintar ::

Oddaja je čist kul. Bi pa sedla še ena bolj hardcore.

@LedStorm: kaj?
@x800xt: Odvisno kaj šteješ pod pojem kvalitete.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

m0LN4r ::

Meni je oddaja tudi dokaj všeč, ampak moram dodati, da so informacije, ki jih predstavljajo posplošene. Torej vse kaj predstavijo je sam reklama za dobro promocijo. Vsaj malo strokovnosti in vsaj malo bolj podrobneje bi lahko predstavljali stvari.

Glede raziskave in tega, da bi oddaja morala trajati več kot eno uro ali pa večkrat na teden. Ker oddaja zavzema toliko področij, da ne more predstaviti niti približno vseh novic v tem hitro razvijajočem se svetu. In tako nastane med dvema oddajama en zeeelooo velik prazen prostor.

In lahko bi uvedli kaki modding kotiček, kjer bi najprej začeli z n00b stvarmi in nato vedno bolj komplicirane zadeve. Žal slovenija tega ne podpira dovolj. Dokazat bi jim trebalo z raziskavo !
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

mrTwelveTrees ::

tega ne morem več gledat ... ker je oddaja pravi ....... pa brez zamere , sem moral 5x poslat mail na rtvslo da so me zbrisal iz mail liste ;((
vsakič delate tak halo da bo ta oddaja na sporedu... sploh ne razumem čemu... :\

Zgodovina sprememb…

Fizikalko ::

Agreed.

balocom ::

sergeja sm zamudu, ostalo razen vesne je pa do zdej še kr>:D dobro, unga froca za linux pa naj mau skulirajo:\ (obnašanje mam v misli).

EDIT: Vesna zgin stran>:D :D Cela odaja je bla dobra (unga dela z sergejem pa nism gledov)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: balocom ()

nsane ::

Eh...don't like it...

Poldi112 ::

Sergio je bil neobrit. Pa pravi da naj bi imel laptop vsaj 4 usb porte. Moj ibm ima samo enega in to je redko premalo.

Pa malo me je motilo spreminjanje kota, ko glavni (minimax?) zelo pogosto spreminja pogled iz naravnost na levo in nazaj.

Sicer pa pohvale. Dobra oddaja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Fizikalko ::

Jaz mam 3 porte, pa mi jih primanjkuje.

Lion25 ::

ok

kot prvo, ta oddaja je na zacetku bila daljsa, boljs specificna in predvsem vsaki teden... in kaj se je zgodilo? ja valda je bilo premalo zanimanja in so je skoraj skenslali


kot drugo... oddaja sux na veliko... ma dejte no, get real... prispevki so res full laicni... ok si recem, zato da se zadovolji cim sirsi spekter... torej to spregledamo....

voditelji so res v kurcu! ampa res... ta glavni voditelj je se kolkr tolkr... ampak uni za linux.... islim halo??? enega stavka ne zna povedat normalno... prispevki za linux so pa totalno povrsni in neuporabni!!! groza

danes sem gledal malo bolj ta prispevek za igree... sicer ne igram iger (razen res obcasno AOM) bi bili daljsi prispevki o igrah dokaj zanimivi...

skratka, da povzamem... boljsi voditelji, boljsi prispevki, boljsa raficna podoba, bolj aktualne novice etc, etc.... lepo b bilo ja, da bi kaksna komercialna televizija naredila svojo oddajo

Fizikalko ::

Meni je ravno studio ena redkih kul stvri. Sergio je zadovoljil, minmax bi se končno lahko bolj sprostil, ostalo pa je podn, še posebej Linux kotiček, kjer te tipson tretira kot debila. Aja, punčka me pa ne moti. Je prou luštna po svoje.

Byla ::

ha, a zdej boste pa se graficno podobo kritiziral al kaj! Phef! :'(
www.thirdframestudios.com

opeter ::

Da še jaz malo izpolnim mnenje ostalih... Sergio je bil res neobrit (sicer sem sam trenutno tudi :D ), no ne glede na to, Linux-boy je zelo-bad ;(, ampak res! Njega bi trebalo zamenjat, ali pa ne vem. Minmax je v redu. Punca je prav luštna, po svoje opravlja nalogo zadovoljujoče. Recimo, da so triki še nekako na mestu (posebej za tiste, ki so od Office-a odvisni, kot drogeraši od heroina). Ampak ostalo...OMG! :'(
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Microsoft ::

Bom jst MS Slo in Pop-TV skupi spravil, da bodo po tejle resnicni zenski naredil nov realiti show, kjer bodo MS sysadmini pucali viruse iz masin, zraven bodo pa jezni uporabniki, ko se jim pojavljajo reklame ter spam. Virtual reality comedy show.>:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

geniuus ::

unga iz linux kotička skenslite, ker tretira gledalce kot 3 letne otroke, sam se pa obnaša ko 5letni
sergej? ah jej no comment
glavni voditelj? mislm da je blo neki novic dobesedno takih kot so na slo-techu, ah jej

no torej, oddaja bi mogla bit bolj zanimiva, voditelji bi se mogl bolj pripravt, da se jim ne bi toooolk zapletal
vrtenje na stolu no way

strojni kotiček: pokažeš stroj! ne voditelja in neki na mizi pred voditeljem - tko kot recimo avto oddaja -- pokažeš detajle, če poveš da ma laptop kamero jo pokažeš, pokažeš kakšn je mac os x....

linux: če se že ne spoznajo vsi na linux, to ne pomen da so debili, razložiš malo bolj na izi, glede na to da je to program, bi mogl več kazat sliko zaslona in ne tolk voditelja, sej kar je pokazu je blo zanimiu

internet kotiček: ženska sej si lepa, ampak spet more bit več poudarka na samih straneh...

potem bi lahko pokazal različne programe, tko k so že rekl nardil kšno malo šolo fotošopa... vodič za nakup računalnika/komponent, kakšne uporabne stvari...

pa dejte skenslat že menjavanje kadrou pri glavnem voditelju, ker zgleda ko debil ko more vsake 2 sekundi obračat glavo

drgač pa pohvala z virtualni studio, sam bolj kot samo ozadje so pomembni voditelji, tema, slike opreme...

klemen22 ::

Mene pa Sergio mal spominja na Tonya Soprana v tisti mafijski srajci style.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

kilergas ::

Oddaja je potrata casa gledanja pred tv in zavzemanje prostora ob reklamnih poredih.:D

Sergio ::

Klemen: Nisem toliko poraščen po prsih. ;-)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Pegaz ::

Oddaja je dobra. Kar tako naprej. :)

strictom ::

Lahko bi se bolj spuščali v določene stvari. Naprimer kako narediti termometer z majhnim LCD zaslončkom al pa kaj podobnega. Ker ste vedno sam govorili tiste novice ki si jih lahko normalen človek ki se malo bolj zanima za računalnike, pogleda na internetu. Na Slo-Techu, slashdotu, tomshardware, anandtechu al pa tem podobnim stranem.

Novice iz sveta računalništva so za revije (kjer piše veliko bolj podrobno kot pa v pol-urni oddaji) in ne za TV.

Čist tko moje mnenje.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

christooss ::

Moja sestrična je prov vesela da je oddaja narejena za idiote (tako se je ona dobesedno izrazila), kar tudi ona je. In tudi se mi zdi da je oddaja za take narejena.

Tud jst včasih izvem nekaj novega
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Oxford ::

Tule na Slo-techu se začnejo vsakič, ko se odpre tema pred naslednjo oddajo, kresati mnenja o RR. Vedno se najdejo ljudje, ki je ne sprejemajo takšne kot je - namenjena je namreč širšim množicam, ki so precej povprečno računalniško pismene. Njeni ustvarjalci pa morajo neprestano trobiti eno in isto v svojo obrambo.

Prav gotovo je oddaja dolgčas za nekoga, ki mu je računalniški kotiček doma svetišče. Tipkovnica in miška pa sta nadomestilo za dekle, ki je nima. :\
Za marsikoga je oddaja praktično edini stik z informacijami s področja računalništva - če ne štejemo Worda v katerem v službi piše osnovne dopise.

Mislim, da sem že enkrat svetoval samooklicanim računalniškim "gurujem", naj se pofočkajo pri Minimax-u in ga "razsvetlijo" s svojimi idejami. Če bodo uporabne, jih bo prav gotovo upošteval.

NoUse4AName ::

Oprostite ampak prispevek o imagine cupu je bil katastrofa. To da vas je najbolj navdušila grška ekipa je čisti bullshit. Vas je res? Ali je bila fora v tem, ker so imeli oni prvo predstavitev vam pa se ni dalo tam bit? Ker to kar so imeli je bil en velik NIČ.

Vsaj omenili bi lahko slovensko ekipo, če že ne zaradi drugega zato ker so ZMAGALI. Že drugo leto zapored je na regionalnem tekmovanju zmagala mariborska ekipa. Ali vam gre v nos ker so mariborčani ali kaj?

BigWhale ::

Ce bi v oddaji bili stokrat bolj tehnicni in bolj orientirani na precej ozji del populacije, je jaz ne bi gledal. Zakaj bi pa jo? Bom zvedel kaj novega? 14 dni stare 'novice'? Mi bodo dajali trike in nasvete za pisanje kernel modulov? Bodo tiste 'ze na pol pametne' ucili TCP/IP stacka, kaj je to spoofing in za kaj je SYN flag? In pa razliko med potjo IP paketa skozi iptables v Linux kernelu in skozi Windows TCP/IP stack?

V bistvu me v oddaji spet ne bi nic novega naucili. Tudi ce bi bila oddaja enkrat na dan, takoj po dnevniku. Prime time! Cel kernel bi lahko razdelali. In kaj potem? Bi si kdo kaj zapomnil? Prvo oddajo bi gledal cel slo-tech, drugo oddajo samo se kaka cetrtina, tretjo bi pa gledali trije in se delali, da razumejo o cem se govori.

Geez, kernel internals se studira v postli z bukvo v rokah ali ob racunalniku kjer pridno prevajas in poganjas module... :)

R33D3M33R ::

Oddaja se mi je zdela kar zanimiva. Ne spremljam več tako pogosto računalniške scene pa je ravno pravšnja zame, čeprav...
Všeč mi je bil prispevek o imagine cupu, ampak če je to res, kar pravi NoUse4AName, se mi pa zdi butasto, da tega niste omenili.
Zanimiv mi je bil tudi linux kotiček - nisem vedel, da obstajajo 3D vmesniki tudi na linuxu in seveda prispevek o igrah.
Seveda bi lahko celotno oddajo naredili bolj detajlno, da bi bila bolj za zahtevne računalničarje, ampak zagotovo bi jo tisti, ki najbolj bemtijo čeznjo, najbolj gledali, ane? :\
Tisti lahko dobijo svoje informacije na Slo-Techu, meni je pa dovolj, če si ogledam tako oddajo :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

smash ::

linux boy je katastrofa za oddajo

minmax ::

nouse: V prispevku so bili tako grki kot bosanci, na cupu smo pa imeli ekipo v ponedeljek do šestih zvečer... in ja, pomladni čas in alergije, nam se je zdelo najbolj zanimiv in največ za pokazat gledalcem kaj sodobne tehnologije omogočajo. To je pač naše glavno delo - odločat se kaj predstavit in česa ne - in nikoli ne morejo biti vsi zadovoljni...

Razlog zakaj nismo predstavili zmagovalne ekipe pa je banalno preprost. Oddaja je bila v celoti posneta pred razglasitvijo rezultatov! Če nam ob prihodnji podobni situaciji posodiš svojo kristalno kroglo... ti bomo neizmerno hvaležni!

Teorije zarote o tem kako ne maramo mariborčanov so pa v najboljšem primeru za v otroški vrtec, v najslabšem pa žaljenje novinarjev. A res še kdo misli, da je važno a si iz ljubljane ali spodnjega dupleka, če imaš kaj dobrega za pokazat? In, če teoretike zarote slučajno zanima, imamo z lanskoletnimi zmagovalci _z_vsakim_posebej_ posnet intervju, ki ga lahko najdejo na naši domači strani.

Če se želite pogovarjat o oddaji smo ustvarjalci tu in z veseljem prisluhnemo in kaj tudi spremenimo - ravno v tej oddaji smo par stvari, ki so nam jih gledalci preko emaila predlagali, implementiral. Vendar prosim ne lovskih teorij zarote trosit naokoli.

Looooooka ::

in potem lahko s preprostim klikom na lev gumb miske,se pravi naprave,ki jo drzim v rokah kliknemo.
Kot vidite linux podpira tudi klikanje...
Jap ta del oddaje bi blo treba mal spremenit.Zgleda kot da je linux tok zadi da more bit nad vsako stvarjo,ki jo novinci(osebe,ki gledajo oddajo in so verjetn ze clo win 95 kdaj vidl...) ze leta in leta brez vecjega pomisleka veselo uporablajo na winsih.
Verjetn je vas visji cilj prepricat folk da naj presalta na linux ampak...mene skor mine X-se zalaufat po teh navodilih.
Mogoce bi lahko 5 minut porabl za hmm dunno...kksno konkretno instalacijo ene leve distribucije in pol se kksn url do paketov za ta distro.
Nazadnje sm gledu predstavitev nekega vektorskega programa in ze prcakval da bo najmanj ne vem vse od macromedije portan na linux.Vidu sm sam navdusenje nad importiranjem pinginvcka v vektorsko obliko.

Drgac pa primerjanje RR-ja za ameriskimi oddajami verjetn ni na mestu...tm majo redno goste,ki predstavlajo svoje storitve in programe.
Sj ne recem da se ne bi najdu kksn programer,ki bi bil prpravlen svoj program pokazat na oddajo ampak tud nimamo recimo strani kot so google msn hotmail al pa karkol tazga da bi mel intervju na oddaji.

Tko, da ce je ciljna publika(ki 100% ni slo-tech...) zadovoljna pol lahko recemo da je oddaja ok.
Se pa clovk prasa zakaj se jo pol reklamira tle =)

BigWhale ::

> Ali vam gre v nos ker so mariborčani ali kaj?

Ti si sigurno stajerc! ;>

PS: minmax, kristalno kroglo ti naceloma lahko jaz posodim, samo ta teden je na poliranju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Late night show with Stephen Colbert (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
877944 (5427) Leaker49
»

(klavir) Razlaga ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
707083 (4498) svenica
»

Proslava ob dnevu državnosti. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111175 (9631) T-h-o-r
»

Kaj se je zgodilo Aprila 1994? Zgodila se je Rwanda...

Oddelek: Loža
262049 (1255) dusanr

Več podobnih tem