Forum » Operacijski sistemi » Win2k3 software raid
Win2k3 software raid
Rogue ::
Za foro sem naredil eno primerjavo kar se tiče hitrosti softverskega raida. Za kakšno resno uporabo to najbrž ni, je pa uporabno vržti swap file in temp zadeve na stripped particijo, če že imaš dva diska. Napišite vaše izkušnje s to zadevo (stabilnost, etc.).
Iz Sandre:
disk 1: 120GB ATA100, 8MB
disk 2: 160GB ATA100, 8MB
Oba diska sta na ločenih IDE kanalih, brez prisotnega secondary/slave pogona.
Sicer bi blo najboljš, če bi bili vse particije enako velike, ampak se mi ne da ubadat s tem, zanimalo me je okvirno.
Iz Sandre:
disk 1: 120GB ATA100, 8MB
disk 2: 160GB ATA100, 8MB
Oba diska sta na ločenih IDE kanalih, brez prisotnega secondary/slave pogona.
Sicer bi blo najboljš, če bi bili vse particije enako velike, ampak se mi ne da ubadat s tem, zanimalo me je okvirno.
- spremenil: Rogue ()
~Speed ::
Ja za hitrost je stirpanje kul, ma glede zanesljivosti in dosegljivosti podatkov pa niti ne najbolj.
RAID 0 ni glih dobra izbira, imho.
Če se že spuščaš v RAID konfiguracije, in vztrajaš pri stirpu, potem si zrihtej vsaj RAID 0+1 (stripa in zrcali).
:)
RAID 0 ni glih dobra izbira, imho.
Če se že spuščaš v RAID konfiguracije, in vztrajaš pri stirpu, potem si zrihtej vsaj RAID 0+1 (stripa in zrcali).
:)
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk za video montažoOddelek: Kaj kupiti | 1254 (1049) | jeb |
» | Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?Oddelek: Kaj kupiti | 2560 (1686) | Grimlord |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10668 (7853) | Keyser Soze |
» | WD 200GB 7200 ATA100 8MBOddelek: Kaj kupiti | 1455 (1126) | boštjan |
» | Nakup HD za RAID 0Oddelek: Kaj kupiti | 2493 (2067) | Leo |