» »

Surround MP3 na računalniškem ozvočenju

Surround MP3 na računalniškem ozvočenju

Buldožer ::

Zanima me, kako lahko na računalniškem ozvočenju 5.1 predvajam glazbo(s CD-ja in mp3-je). Probaval sem že z plugini za Winamp, pa mi ni nč uspelo.

Hvala za odgovore!

No prosim, gotovo obstaja kaka rešitev!
Več glav več ve. No, ni nujno!

tiranus2 ::

no kakor jaz wem usaj meni deluje surround če mp3 z mp3 sx converter mp3-ju spremenim format v mp3 surround in predvajam prek winamp-a...ne spremeni pa vseh mp3 glasb.upam da sem pomagal

NeMeTko ::

Sicer nisem ekspert, ampak kakor jaz to razumem, je Dolby Surround na nek način zakodiran v zvočnem zapisu.
Torej moraš imeti mp3, ki že ima integriran Surround. Če imaš zgolj klasični stereo mp3, se moraš potem poslužiti nekih tehnik (npr. mp3 sx), da nekako sfejkaš surround 'feeling'.
Koliko je to posrečeno ali ne, ti bo moral povedati nekdo, ki to tehniko uporablja.

Osebno se mi zdi, da je vprašljivo, če se ti splača predelovati navadne mp3 datoteke.

Drugo bi bilo, če bi imel že CD v Surround tehniki posnet in bi to želel ohraniti v mp3 formatu. Za to bi potem potrebovam ustrezen WAV ripper, ki ohrani vse kanale in jih z ustreznim mp3 encoderjem (Frauenhofer?) konvertirati v mp3 surround datoteko.

Od leta 2006 se sicer bolj mal spomnem glede tega, ampak mislim, da mi je potem zadevo uspelo rešit z predvajanjem levega oz. desnega kanala na vseh "levih" oz. "desnih" zvočnikih preko nekega mikserja. Trenutna zvočna kartica mi take zadeve podpira že tovarniško. Hvala za trud. Bolje pozno kot nikoli. :D
Več glav več ve. No, ni nujno!

NeMeTko ::

Saj se mi je zdelo, da v resnici želiš samo to ...

Ampak roko na srce - tako popačiš stereo sound! (Imaš pa več ropota, to je pa res)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spc Music Format (Moj kodek) razlike v zvoku.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
607661 (4967) dukenukem
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

3511346 (5154) Sarimner
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537896 (6651) gumby
»

AC3 -> MP3 problem

281655 (1448) log2
»

domači kino ali hi-fi sistem??

Oddelek: Kaj kupiti
141539 (1260) Malecky

Več podobnih tem