» »

Izginotje podatkov

Izginotje podatkov

seattle ::

Prvic se srecujem s tem problemom, zato rabim pomoc.

Ko sm danes prizgal racunalnik, je bil v bistvu moj profil "resetiran", se pravi postavljen na default. Kot da bi ravnokar nalozil Windowse na novo. Najvecji problem je, ker mi ne pokaze vec podatkov, ki sem jih mel pod My Documents - vsebina je identicna kot ob prvem zagonu. Disk je pa se zmeraj 80% zaseden, se pravi podatki so se vsi gor, samo Windowsi mi jih ne pokazejo.
Tud vsebina Program Files-ov je ista, ter ostalega. Vsi profili (admin, all users) so pa kot ob prvem zagonu .
Ker je z diskom vse ok, komp dela BP, mislim da je problem v winsih in v profilih....se pravi, kompletni My Documents od mojega glavnega profila so zginili, nadomestili so jih default folderji kot ob prvi namestitvi. Imam WinXp sp2, navaden ata disk WD 120 gb.

Je ze mel kdo podobne probleme ou. ma kaksno idejo, kjej e problem oz, kako nej dobim podatke nazaj?
Go Sonics!
  • spremenil: seattle ()

boss-tech ::

dokument & settings - to mapo poglej- tam maš fajle accountov
sam zaka ti je vse na default vrgl pa mi ni jasn- se je kdo špilal z računi?

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Vsak profil naredi svojo mapo "My Documents", ki je na drugem mestu na disku.
Čese ti je naredil nov profil potem moraš stare dokumente imeti v mapi "My Documets" od starega profila.
Na disku moraš iskati tukaj:
C:\Documents and Settings\***tvoje ime***\My Documents
***tvoje ime*** je ime tvojega prejšnjega izginulega profila.

Se pravi tvoje dokumete moraš iskati v mapi "Documents and Settings" in njenih podmapah.
Če uporabljaš Windows Explorer potem moraš najprej omogočiti prikazovanje skritih map in datotek in verjetno tudi omogočiti prikazovanje sistemskih datotek, drugače jih ne boš našel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Vse to sem ze izlocil...sem tudi edini uporabnik, tako da se noben 100% ni igral.
V bistvu vse stima, My Documents folderji so tko kot bi mogli biti, ampak glavni je prazen. Disk je poln, podatki so gor, ampak Windowsi tega ne pokazejo.

Nasel sem podoben primer:
I'm afraid I have bad news... They are gone. The My Documents folder has been overwritten. You son's profile was probably the first administrator created on the system, therefore the SID was the administrator's, and his folder has been overwritten.
That happened to me a long time ago... and I learned the hard way.

Pri men je v bistvu identicno - moj profil je bil prvi, seveda administratorski. Kaj predstavlja SID? Mi pa ni jasno, kako lahko do tega prihaja na tak nacin?

EDIT:
Lahko kdo priporoca Data restoration software, s katerim ma dobre izkusnje?
Go Sonics!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seattle ()

Izi ::

SID je Security Identifier. To je identifikacijska številka v registru za vsak account, ki pa je za Administratorja vedno enaka.
In pri gospodu, ki ga omenjaš z tem problemom, je naredil reinstall Windows čez že obstoječo instalacijo. Vsi stari ne administratorski accounti so mu ostali nedotaknjeni razen glavnega Administratorskega mu je prepisalo, ker je dobil isti SID kot ga je imel prej.
Tukaj ni nič čudnega. Tip je delal reinstall in izgubil Administratorske dokumente.
Pri tebi naj bi bilo drugače kot praviš.
Da bi se Administratorski account prepisal na novo sam od sebe je pomoje nemogoče.
Nekaj si moral narediti. Reinstal, Repair ali kaj podobnega.
Obstaja možnost, da so se ti nekako "zbrisale oz. "pokvarile" datoteke profila in je pač Windows moral narediti nov profil, ampak sigurno je vprašal kakšen profil naredi. In če si ti naredil nov Administratorski profil z istim imenom se ti je vse skupaj prepisalo čez stari profil.
Torej si sam kriv. Narediti bi moral drugačen profil, da nebi prepisalo starega.

Ampak če pustimo vse to ob strani.
Nobene bistvbene škode nebi bilo, če bi imel narejen backup od dveh najpomembnejših map.
In sicer "My Documents" in "Favorites".
Za v bodoče vedno delaj backup "My Documents" in "Favorites". Po možnosti na drug disk ali pa na ploščo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Hvala za pomoc!
Ja, skoz bolj se mi zdi, da se mi je nekako prepisal Admin profil, tako kot pravis. Kako je do tega prislo pa nimam pojma, profilov se tud dotikal nisem :)

Bistvo, ki ga iz tega potegnem: nikoli ne imej pomembnih stvari v My Documentsih. Ker ce bi imel vse zadeve v enem levem folderju na c:, bi bili v tem primeru se zmeraj tam.
Go Sonics!

Dead_Eye ::

Ma na c:, oz. tam kjer je OS naložen sploh ne imet nič, razen samega os-a in mogoče programov... vse ostalo na druge particije/diske...

My documents se pa ne splača uporabljat, kaj je tako težko naredit eno mapo na d:/sedem in imet tam vse?
The one and only

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Folder redirection, Win7 in offline files

Oddelek: Operacijski sistemi
261795 (1429) Blisk
»

kako prestaviti uporabniške profile (Documents and Settings) na drug disk

91671 (1386) sidd
»

napaka pri logiranju

Oddelek: Pomoč in nasveti
81075 (992) Ziga Dolhar
»

Pomoč pri nastavitvah NTbackup.exe v win xp

Oddelek: Programska oprema
291678 (1407) XWY
»

Kako v Win2k premakniti mapo Documents and Settings?

61914 (1880) Mercier

Več podobnih tem