» »

kako prestaviti uporabniške profile (Documents and Settings) na drug disk

kako prestaviti uporabniške profile (Documents and Settings) na drug disk

pblaz ::

Zdravo!
Torej, kakor že piše v naslovu, gre pa namreč za Windows 2000.

DMouse ::

Recimo da bi rad premaknil dokumente uporabnika User1 na disk d. Narediš novega uporabnika User2 (Administrator), logout, login z User2, skopiraš C:\Documents and Settings\User1 na D:\Documents and Settings\User1. Greš v register: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\[User1 SID] <-- pač probaš razne direktorije dokler ne najdeš pravega
Popraviš StringValue "ProfileImagePath", se odlogiraš in logiraš z User1, ter zbrišeš User2 :)

Tako jest naredim na XP, na 2k bi po vsej logiki moralo tut delat.

pblaz ::

sicer sem misli, dat zadevo tja, da ni treba nastavljat za vsakega userja posebej, ampak vseeno hvala, ker sem s tvojo pomočjo potem odkril tudi tisto kar sem hotel.

sidd ::

kako pa narediš recimo, da ko formatiraš, da ostanejo podatki tako kot so, in ti ne sporoči potem, da mape ni mogoče odpreti ali podobno..? se mi je to zgodilo v win xp sp1, tako da zdaj ne uporabljam funkcije my documents več.

ToniT ::

@sidd1 Potem prevzameš lastništvo nad mapo (take ownership), do katere ne moreš dostopati in si nastaviš pravice dostopa.

sidd ::

aha, thnx. bom sprobal, tak bom formatiral v kratkem..menjava winsew 0:)
sporočim če bo ratalo!

pirat ::

@ DMouse

Oj, probal po tvojih navodilih, pa očitno nisem talent. Rešil me je šele Nortonov GoBack....:8)

Me pa zanima nekaj naslednjih stvari:

1.
Ustvaril sem novega userja, mu dodelil admin pravice in se logiral z njim. Ko sem potem kopiral izbrane podmape Documents and settings od userjev sem opazil, da pri nobenem izmed njih ni prekopiral datoteke NTUSER.DAT - pravi, da je v uporabi. Kako naj na novo lokacijo preselim tudi to datoteko?

2.
Kot administrator sem v regeditu spremenil pot do uporabniških profilov. Kasneje sem opazil, da so pri običajnih userjih nove poti ostale shranjenene (torej da je na začetku poti namesto %system drive%\Documents and Settings\... bilo navedeno E:\Documents and settings....., pri profilih, ki pa so imeli administratorske pravice, pa se spremenjena pot ni shranila.

3.
Je še kakšna druga pot, kako celotno mapo Documents and settings preseliti na drugo lokacijo (pri meni konkretno na drugo particijo - iz C: bi jo rad spravil na E:) kakšen tweak, namenski program, ipd....?

hvala in lp

DMouse ::

Paziti moraš na to, da uporabnik, ki ga kopiraš, ni prijavljen v sistem, ravno zato je treba ustvariti novega, starega pa začasno odjavit (logoff in ne switch!!). Če še vedno ne dela, nimam pametne razlage zakaj ne...

pirat ::

sem celo napravil restart, ne zgolj logoff (samo switch niti ne morem, ker imam nastavljeno obvezno prijavo s Ctrl+Alt+Delete)

sem pa na enem tujem forumu dobil info, da naj poskusim s programom 'linkd utility', ki naj bi ga našel v Windows Server 2003 Resource kit....

Profile naj bi sicer še vedno ročno skopiral (vendar v safe mode, bom poskusil tudi to, če bo tako šlo kopirat Ntuser.dat datoteke), potem pa naj bi pognal tisti linkd program, ki naj bi poskrbel za to, da bodo Windowsi od takrat dalje vedeli, da je Documents and Settings sedaj drugje.

Bom poskusil zvečer......
seveda pa thx za ostale info....

lp

sidd ::

aha, torej pol ko si premakneš tole mapo na nesistemski disk, po formatu spet samo poti na novo nastaviš in je vse po starem če sem prav razumel ane? no, men še tud ni ratalo tegale izvest.. bom še probal0:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows register

Oddelek: Operacijski sistemi
91457 (1339) Rok Nemec
»

winXP -> ne shrani mi nastavitev

Oddelek: Operacijski sistemi
8709 (630) danielka84
»

NTFS dostop

Oddelek: Operacijski sistemi
462246 (1749) ToniT
»

win Xp - problem z userji

Oddelek: Operacijski sistemi
7999 (864) miha
»

user account

Oddelek: Pomoč in nasveti
141271 (1053) centio

Več podobnih tem