Forum » Zvok in slika » Sony DVi kamera
Sony DVi kamera
Dany ::
Problem imam z sony kamero. Na kablu USB mi jo spozna na FireWire pa ne. Wirefire sem kupil novo PCI kartico in zdravne priložen kabel. Znamka kartice je St LAB, čip pa ima od NEC. Kaj bi bilo narobe to da jo ne spozna a moraš kakšne driverje naložit ali kaj ? In kako sploh zgleda ko to priklopiš in ko prižgeš kamero?
5er--> ::
Pogelj, če imaš nameščene gonilnike pci kartice. Ko vklopiš vžgano napravo na FW Windows XP ponavadi spusti značilen zvok, v "Moj računalnik" pa se prikaže dodatna ikona, ki označuje kamero.
roscha ::
V kernelu je zelooo pametno imeti skompajlane naslednje zadeve:
ohci 1394 support
ohci 1394 video support
ohci DV I/O support
Obenem počekiraj še če obstaja /dev/raw1394. Če je vse kul samo še Kino ali Cinelerra ter gasa.
Aja za Win? Nop tam pa pojma nimam.
ohci 1394 support
ohci 1394 video support
ohci DV I/O support
Obenem počekiraj še če obstaja /dev/raw1394. Če je vse kul samo še Kino ali Cinelerra ter gasa.
Aja za Win? Nop tam pa pojma nimam.
roscha ::
Potem skompajlaš kernel in dodaš podporo za goraj napisano
eventuelno imaš že narejene module, ki se jih da samo naložit v obstoječ kernel.
Ampak ker vem da 99,9% NE sprašuješ za Linux, to zate potem ne velja.
Drugič napiši za kater OS se gre
eventuelno imaš že narejene module, ki se jih da samo naložit v obstoječ kernel.
Ampak ker vem da 99,9% NE sprašuješ za Linux, to zate potem ne velja.
Drugič napiši za kater OS se gre
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Ubuntu 10.04] Problem z zvočno kartico (mikrofon)Oddelek: Operacijski sistemi | 2170 (2071) | Icematxyz |
» | Feisty Fawn je tukaj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8065 (6279) | Matevžk |
» | Predolgo nalaganje kernelaOddelek: Operacijski sistemi | 1419 (1295) | BigWhale |
» | problemi z zvocno v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1566 (1509) | BigWhale |
» | Linux internet povezava problemOddelek: Operacijski sistemi | 2033 (1648) | dr.J |