» »

Triera G2

Triera G2

Ma$terM|nd ::

Imam trierin g2 paket BETA TF( 4096/512). Najprej sem mel stari modem Thomson TCM390, ki je na g1 brez problema delal cca 2,5 leti. Bojda je podpiral vse nove zadeve zato ga nisem menjal. Prešel sem na g2 in modem crkne po dveh tednih. Pokličem servis, dečki pridejo že takoj naslednji dan. Ugotovijo da je modem hin in mi dajo drugega, novejšega (Thomson TCM420). Vse dela ok kak mesec in ista finta kot pri prvem modemu se ponovi. Utripa ena lučka, kao da ne najde povezave do interneta in lahko se lepo po domače j.bem. Zdaj al sem jaz bedak, al pa ga na trieri konkretno ser.jo (najbrž druga možnost). Slučajno kdo ve v čem je problem, da ne bom servisa klical vsak mesec?

Dr Evil ::

Verjetno je linija kriva.Boš moral servis poklicat.

Type-R ::

novi modemi ThomsomTCM420 kaj smo jih dobili vsi uporabniki ko smo zamenjali paket na G2 so za en kurac. vsem mojim prijatlom ko imajo ta modem linije sfali skoraj vsak dan, ali pa malo ruknes v modem pa ze utripajo lučke, zgleda da tisti konektor kaj pride kabelska zraven neka jebe, ker malo zmigas tisti konektor pa ze ni vec neta. pa to vsem dela tak.

Cokolesnik ::

Mislim, da ne gre preveč posploševati. Tudi jaz imam Thomsona 420, ki deluje brez problemov in mesec dni nazaj sem sam napravil komplet inštalacijo lan/catv/tel. kablov po bajti, zato sem modem kar nekajkrat izpostavil fizičnemu priključevanju/izključevanju. Ne bom pa zanikal, da je lahko določena serija katerihkoli tehničnih izdelkov pomanjkljiva.

V vsakem primeru bi jaz napravil tole: F konektor odvil iz navoja na modemu, F konektor odvil tudi iz samega kabla, kabel na sveže odrezal, previdno povil ozemljitev in ločil od sredine, čvrsto pritrdil (navil na kabel) nazaj F konektor in vse skupaj spet privil na modemski navoj. Če teh zadev ne poznaš, ob stiku s serviserjem povej, da se pri koaksialnem kablu izgublja kontakt in da naj mojstri zadevo napravijo temeljito oz. čvrsto oz. bolj NATANČNO kot prej.

V preteklosti sem njihovo malomarnost oz. vidno pomanjkanje časa/volje/natančnosti kar nekajkrat zaznal. In še... Včasih so F konektorji nepravilnega premera glede na debelino kabla in potem kabel ne sedi trdno v F konektorju.

Svetoval bi tudi, da morebitne presežke koaksialnega kabla lepo poviješ s kakšnim izolir trakom/plastično vezico, ker je relativno trd in težak, kar ob večjih fizičnih pritiskih še povečuje možnost izpadanja končnega dela kabla iz konektorjev na catv napravah.

V forumu imamo sicer za Triero posebno temo - klik
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Type-R ::

Cokolesnik hvala za nasvet, bom poskusil.

ko pa sem imel prejšnji modem Motorola SB5100E pa ni blo nobenega problema, modem si lahko sukal v vse smeri pa ni niti 1x zmankalo neta zaradi tega, pri totem novem pa ga samo zmigas pa ze zmanka. mogoče je res kaj z serijo modemov ali pa je kriv kabel samo nevem ce je na prejsnjem vse delalo vredu.

Soprano ::

Kolega je imel isti problem na novem Thomsonu 420 - slab stik konektorja. Modem so mu zamenjali in zdaj dela ok.

LoveHate ::

Lep pozdrav!

Imam G2 paket 8/1.

Ce je modem priklopljen direktno na racunalnik zadeva deluje tako kot mora (8/1).
Problem nastane ko dam vmes doma narejen router, kateri je prej deloval tako kot treba.
Problem je ta, da imam DL samo 5MB, UL je taksen kot mora biti 1MB.

Mislim sem da je problem v mreznih karticah, ker sta 10MB na ISA vodilu.
Probam drug racunalnik s 100MB karticama in zadeva se vedno ne deluje tako kot treba.

Uporabljam Coyote Linux distribucijo. Nato sem probal se IP Cop Distribucijo in stvar se vedno ista, kot da bi imel 5/1 paket.


Nato probam se z Level One routerjem in stvar deluje recimo s 6/1 maximalno 6.5/1

Ima kdo kaksno idejo zakaj taksne izgube?


Najlepsa hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4358 359 360 361 )

Oddelek: Omrežja in internet
180092606798 (6753) yoco
»

Podaljšanje in razdelitev kabla za kabelsko TV

Oddelek: Omrežja in internet
2111560 (10961) ...:TOMI:...
»

UPC Telemach

Oddelek: Omrežja in internet
132836 (2516) hanibal
»

prekinitev kooksialnega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
71212 (889) Dr_M
»

Selitev kabelskega interneta (Telemach) v drugo sobo!

Oddelek: Omrežja in internet
51367 (1185) steelcat22

Več podobnih tem