» »

GA-K8NS + memory led ???

GA-K8NS + memory led ???

YiMMi ::

Konfiguracija:
GIGABYTE GA-K8NS
Athlon 3000 +
2 x 256 DDR
Gforce GT 6600

Zadeva je taka!Kista je spilala do vceraj vse ok! Nobene nestabilnosti nic ,Vceraj pa se je v casu ko je bla kista na stand by ,vse skupaj vsipalo...
Ni šlo niti resetirat ,ko sem ponovno vklopil in izklopil iz stroma je bla kista mrtva!
Do zdaj sem probal vse ,menjal rame.graficno .napajalnik pa nic ...
Vse kaj se zgodi ob priklopo na strom je da se zazenejo ventilatorji,zraven pa se je prizgana rumena lucka (memory led)
Probal sem tudi resetirat bios pa nic....
Je mel kdo z to plato taksen problem! Je mozno da je kar na lepem sla plata!:O
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Highlag ::

Memory led sveti ko imaš ram v reži. V navodilih piše, da rama ne smeš pulit ven, če sveti ram ledica.
Never trust a computer you can't throw out a window

Emmm!No meni sveti non-stop ...tud ko ram vzamem ven se lucka kar sveti!!
se pa ne spomnim ce je bla prej rumena lučka...to pa zaj nisem lih ziher!

;-) ::

mam isto plato pa mi včasih zašteka ko pržgem računalnik tam pri memory test še napiše pa napiše še kaki procesor je pol pa mrkne!

včasih pa se venti zaženejo pa začne ružit po disku ali pa po cd romu...

pa sem ga mel na servisu pa mi je rame menjal-pa ni nič boljše! mogoče se mu je ro zdela najlažja rešitev, ker mi to dela samo občasno...

zazo-x ::

EWEER, kaj ti tko probava zagnat cd-rom pa power led utripa včas pa zut sam una za disk lučka?
Pa ekran je pr tem črn? Se ti kdaj zgodi da k prtisneš knof se sploh ne pržge? Ponavad to po tem k ga na novo v štrom prklopš. Ker to se je men dogajal in je bil baje napajalc kriv, sam ga nism probu zamenat. Mam pa LC 550W pa sm nekje bral da je kao ena napaka na enih ker se noče pržgat tko da sm takrt pol plato izloču s seznama krivcev. Če se pa to tut teb dogaja pol gre pa spet nazaj gor :D .

Ne ..led gori cel cas nic ne utripa..cd rom pa sam nazacezku kao proba zagnat pol pa vse skupaj miruje ...LAUFAJO SAMO VENTE...Ekran je crn ja ..sploh ga ne morem zbudit ...Tud jaz sem bral to da bi kao lahko crknil samo ta kontroler za napajanje plate ostalo pa bi kao delalo..sam sem ze stestiral napajalec na drugi plati pa dela normalno ...tud na mojo sem ze priklopo drug napajalec...Za enkrat sem se odloco da o kr plata pomoje ...tak da rem v ponedeljek po novo plato pa omo vidli kaj bo ...upam samo da ni ki procesor sel...???

@zazo-x

točno tako kot si reko

včasih mi ga zažene, pa se ustavi v biosu.Včasih pa sploh ne zažene oz. ekran je črn, cd probava zagnat pa ni nič z tega itd.

pa ona lučka za rame skoz sveti ja.

tak 85% časa mi pa normalno zaganja računalnik....danes se ga že naprimer več ko 50x ugasno pa zagnal pa ni blo nič....včasih pa po cel dan noče palit0:) .

pa zanimivo je tud to da mi včasih (takrat ko normalno zažene) napiše na začetku:

-kaka plata je
-procesor
-pa clock frekvenco ...normalno pač...

mogoče se motim v vrstnem redu pač bistvo pa je da mi pa procesor včasih izpusti!!!!!
pomoje je plata kriva..

AMD Sempron 3100+ (64bit), 1Gb RAM, Ati radeon 9600 pro, mama plata-> gigabyte GA8NS.
napajalnik ATK 500W PIV (al nekaj takega)

Aha. Hen je tut na začetku vedno lepo delal (razn po tem k sm si sestavu računalnik, PRVIČ (ura je bla 2 zjutri) prtisnu na gumb in se ni nč zgodil, seveda sm skor znoru, vse še enkrt pregledu ni blo nč narobe vidt, počaku 10min pa se je pržgal), po tem mi je tko ene 4 mesce lepo delal.
Zdej mi pa k prtisnem knof nč ne nardi. Ga 50x zaporedno tut nč. Počakam 10min, prtisnem še enkrat in se čudežno pržge. Včasih pa tut po 10min isto kt smo gor napisal-neki zaganja.
Aja, pa tista led za rame tut men skos svet.

offtopic: kero plato kupt zdej za s754 :) gledu sm neki te mATX od asusa, asrocka pa te z gf6100 ker bi mel nf4 pa bi neki časa preždel na intergrirani dokler se ne nabere za novo grafo.

ps. a ni ta plata na sliki s939?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zazo-x ()

..
newem ne spoznam se na plate....
sem bolj začetnik, ker ne odpiram preveč pa štoram not.

na škatli mi piše GA-K8NS to sliko sm iskal pod to v googlu pa je ista k moja.

kaj je sploh s939

PS.: niam pojma barve so drgačne na oni sliki mogoče ja tale boljša

evo sm zaj odprl-točno taka je moja:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Nic!!!! Kista je sla na servis ...omo jutri vidli ce je plata riknila.....a ve kdo kak dolgo ma garancijo tota plata ...namrec vse sem zgubo od skatle do racunov??:(

nevem.

jaz sm unmu dal listek v trgovini kaj naj vkišto zmeče pa mi je sestavo, pa dal 2leti garancije na vse skupaj.

jeggy72 ::

Gigabyte plate imajo 3 leta garancije.

Se opravičujem ker odpiram staro temo, ampak zdej sem ugotovu neki - se mi zdi.
Na plati je še ATX 12V priključek, sam jst ga nimam prkloplenga, zato, ker sem mislu da ga nesmem. To pa zato ker sva z enim prjatlom enkrat šraufala njegov PC ma nekzga AMDja na A socketu in je v navodilih pisal da se tega prklučka ne sme prklopt( plata je mela pač un 20 pin prkluček pa še tega atx 12v k ma 4 pine).
No in zdej sm šel jst mal brt navodila moje plate (to je ista k ta k je v tej temi govora) in prebral pač mal o temu prklučku.

Pisal je pa tole;
ATX_12V (+12V Power Connector)
This connector (ATX_12V) supplies the CPU operation voltage (Vcore). If this "ATX_12V connector" is not connected, system cannot boot.

No zdej pa nevem kaj naj si mislem. Komp mi je laufal neki časa (tko ene pol leta), res da se včas ni hotu pržgat pa to, sam nevem kaj je zdej to. A naj to prklopm pol pa vidm kaj bo. Pa še a se komu zd, da bi tisti simptomi zgori lahka pomenil da komp hoče še ta prkluček al kaj?

se zahvaljujem vsem, ki bojo to prebral, pa po možnosti še znal kej povedat kaj naj zdj :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355016 (3144) Riff
»

Novi računalnik se ne zažene...

Oddelek: Strojna oprema
314187 (3813) Shark-357
»