Forum » Programiranje » [ C++ ] Več programov naenkrat
[ C++ ] Več programov naenkrat
Poldy ::
Čisto tako me zanima, ali c++ omogoča delovanje in povezljivost dveh programov hkrati. Npr. da imam samostojen program, ki samo povečuje neko vrednost do 100, potem pa jo resetira (števec). Nek drug samostojen program pa ti izpiše vrednost števca takoj ko pritisnem neko tipko?
Poldy ::
Vem vem, vendar me vseeno zanima če je to možno.
Pravzaprav pa res, kje bi lahko to v praksi nadomestilo funkcije?
Pravzaprav pa res, kje bi lahko to v praksi nadomestilo funkcije?
Cofko Cof ::
Seveda je, na pamet mi pride čist navaden client/server varianta. Pa če se magari prek Socketov connectaš
Ars longa,vita brevis.
Quikee ::
V Windows je mozno recimo preko COM / Linux recimo DCOP.. prav tako lahko preko TCP/IP ali pa pipe-ov, skupnega pomnilnika, datotek, sporocil, ... Prestudiraj nacine in implementacije IPC.
Funkcije pa to kaj je Poldy napiso kaj ga zanima je nekaj cisto XY.
Funkcije pa to kaj je Poldy napiso kaj ga zanima je nekaj cisto XY.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Good Guy ::
ja vem sam meni se ne zdi smiselno to delat.. ali pač vsak dela kukr mu paše
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
BigWhale ::
rovtar, kako bos pa dvema razlicnima funkcijama dopovedal, da morata vsaka na svojem racunalniku tect? ;>
Poldy, za to lahko uporabis tudi shared memory. ;)
Poldy, za to lahko uporabis tudi shared memory. ;)
Quikee ::
V bistvu je cisto odvisno kaki program delas oz. cemu bo namenjen. Ce bi naredil recimo neki program za merjenje temperature recimo bi naredil en server/daemon, ki bi bil nonstop ali po potrebi zagnan. Drugi program, bi pa temperature le prikazoval na zaslon (na taksen ali drugacen nacin).. lahko bi bilo drugih programov tudi vec oz. vsak bi si napisal svojega po svojem okusu brez, da bi moral vedeti, kako se temperature iz razlicnih maticnih plosc ali diskov sploh brejo.
kot sem rekel cisto odvisno kaksen program delas..
kot sem rekel cisto odvisno kaksen program delas..
sverde21 ::
rovtar, kako bos pa dvema razlicnima funkcijama dopovedal, da morata vsaka na svojem racunalniku tect? ;>
Kamot... zalaufaš z ustreznim stikalom in tako se potem program obnaša
<?php echo `w`; ?>
luli ::
Sicer sam programiram v delphiju vendar ima tudi C vgrajeno to zadevo. Imenuje se threads (niti).
En izmed primerov
En izmed primerov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 88238 (26944) | d0rK |
» | Evropska komisija želi Windows brez IE (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14176 (11035) | ender |
» | izdelava avtomatske klime v avtuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5296 (4017) | korenje_ver2 |
» | montaža hiRes pdf datotekOddelek: Programska oprema | 2115 (2046) | Matev |
» | Niti (threads)Oddelek: Programiranje | 1875 (1543) | snow |