Forum » Izdelava spletišč » Problem pri izdelavi prve strani
Problem pri izdelavi prve strani
Michaelosz ::
Bogdaj!
Kot vidite že v naslovu, mi problem dela izdelava prve strani moje spletni strani ( ).
Pa da vam opišem kako sem začel delati prvo stran.
V Publisheru naredim ozadje, vstavim sliko v gif formatu, potem še eno animirano slikico. To vse skupaj shranim, kot html datoteko - home.html. Grem na ABCWeb.volja.net. Se tam prijavim, preklopim na napredni urejevalnik, potem pa stisnem Naloži datoteko. Naložim to prejšno datoteko(home.html), potem pa stisnem predogled in mi ne kaže ne slik, pa še ozadje ni tisto kar sem naredo, ampak je samo enobarvno.
Kaj zdaj?
Kot vidite že v naslovu, mi problem dela izdelava prve strani moje spletni strani ( ).
Pa da vam opišem kako sem začel delati prvo stran.
V Publisheru naredim ozadje, vstavim sliko v gif formatu, potem še eno animirano slikico. To vse skupaj shranim, kot html datoteko - home.html. Grem na ABCWeb.volja.net. Se tam prijavim, preklopim na napredni urejevalnik, potem pa stisnem Naloži datoteko. Naložim to prejšno datoteko(home.html), potem pa stisnem predogled in mi ne kaže ne slik, pa še ozadje ni tisto kar sem naredo, ampak je samo enobarvno.
Kaj zdaj?
Fuknem gor, tisto shranjeno datoteko, vse slike pa še file list, samo še vedno ne dela. Misliš da bi pri geocities.yahoo.com blo bolj enostavno?
CaqKa ::
pa slike morš met prav linkane.. da nimaš slučajno file://c:/mydoucments...
tam moreš met nekaj v stilu ../slika.jpg ali pa /slike/slika.jpg
lahko pa daš tudi absolutne linke.. skratka premalo info nam daješ o napakah.
tam moreš met nekaj v stilu ../slika.jpg ali pa /slike/slika.jpg
lahko pa daš tudi absolutne linke.. skratka premalo info nam daješ o napakah.
Slike morem met linkane? Če si že bil kdaj na tistem ABC Webu si mel tam za stisnit Naloži datoteke. Pa tisto stisnem, pa naložim gor datoteko v html-ju in vse slike ki so v tej datoteki. Stvar je naložena, zdaj pa ko stisnem Predogled mi namesto slike pokaže samo prazen kvadratek in zgoraj X. To je to
Sandoval ::
ahhh
torej, če imaš slike v neki mapi imaš(kot primer):
-imaš v html datoteki zapisano kje se slika nahaja
in ta naslov ne sme biti na tvojem računalniku, ampak mora bit podan relativno( ../mapa/slika_1.gif )
če pa slik nimaš v mapi potem pa je: ../slika_1.jpg
EDIT: zanemarite ta post
torej, če imaš slike v neki mapi imaš(kot primer):
-imaš v html datoteki zapisano kje se slika nahaja
in ta naslov ne sme biti na tvojem računalniku, ampak mora bit podan relativno( ../mapa/slika_1.gif )
če pa slik nimaš v mapi potem pa je: ../slika_1.jpg
EDIT: zanemarite ta post
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sandoval ()
ej caqka jaz sem te dal na msn, da se tam hitro zmenima, ker drugače bo to trajalo celo večnost.
#000000 ::
caqka da nebi slučajno kaj pa mi ?? pol tud mi ne bomo vedl, dej ti lepo objavi link kjer zadeva je pa bo, najhitrejš. LP
točno tak. daj to lepo preko foruma.
več glav več ve
+
tvoj problem bo prebral še kdo z enakim problemom, z njim pa servirano rešitev.
več glav več ve
+
tvoj problem bo prebral še kdo z enakim problemom, z njim pa servirano rešitev.
Problem je v tem, da jaz naložim na strežnik, vse kot si reko pol pa probam http://users.volja.net/apeter6 pa ne gre.
Tody ::
prva stran ki jo imaš (jo hočeš prikazat) se more imenovat index.html pa boš rešu problem...
Se pa se imenuje index samo pol morem delat v tistem voljinem programu spletno stran, ki je milo rečeno zanič. Kak pa naredim svojo pa jo vržem kot index gor, pa ne gre.
BluPhenix ::
Čakaj, zakaj se pa ne povežeš na voljo s kakšnim FTP programom in ignoriraš tisto njihovo prodje? Bo precej lažje.
Pobereš en FTP program, vpišeš podatke strežnika, se povežeš in lepo prekopiraš file, ki jih rabiš. Pa bo delalo.
Pobereš en FTP program, vpišeš podatke strežnika, se povežeš in lepo prekopiraš file, ki jih rabiš. Pa bo delalo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
zgleda kot da mu overrida oni njihov... daj kolkor vidim imajo tam en napredni in en basic način.. pa jih malo preštrckaj.. poglej če imajo kake nastavitve
Toti Volja WebMojster( ) je v kurc*. Keri program pa naj vzamem? Macromedia Dreamweaver 8 je OK?
EDITED: BluPhenix tak kak si reko, bi pomoje šlo.
EDITED: BluPhenix tak kak si reko, bi pomoje šlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Michaelosz ()
BluPhenix ::
Sigurno bi šlo, saj jaz delam tako.
Kot ftop lahko uporabiš tudi Total commander, ali pa napišeš "ftp client" v google in maš malo morje teh programov.
Kot ftop lahko uporabiš tudi Total commander, ali pa napišeš "ftp client" v google in maš malo morje teh programov.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
ftp klienta dobiš že kar z winsi dva.. pa oba delata v obe smeri (recimo mozila zna iz ftpja samo sprejemat)
1. v ie vtipkaš naslov v taki obliki:
ftp://uporabniskoime:geslo@ftpserver:port/
2. lahko pa greš v cmd pa zaženeš ftp (lahko tudi start > run > ftp)
potem pa daš:
open ftpserver
za ostale podatke pa te sam vpraša..
upload dela s komando put, download pa z get.
če ne rabiš neke uiber sinhronizacije in samo prenos datotek je internet explorer čist dovolj.
kaj vzet za delanje strani?
hmm
nvu bo čist dovolj.
1. v ie vtipkaš naslov v taki obliki:
ftp://uporabniskoime:geslo@ftpserver:port/
2. lahko pa greš v cmd pa zaženeš ftp (lahko tudi start > run > ftp)
potem pa daš:
open ftpserver
za ostale podatke pa te sam vpraša..
upload dela s komando put, download pa z get.
če ne rabiš neke uiber sinhronizacije in samo prenos datotek je internet explorer čist dovolj.
kaj vzet za delanje strani?
hmm
nvu bo čist dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Ej Caqka mi lahko prosim približno napišeš kak naj naredim stran (v tem programu). Naredo sem stran, samo mi pol pri obljavljanju napiše neko napako. lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | čarovnik za izdelavo spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1338 (1110) | simon1980 |
» | Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 6194 (5382) | webfreak |
» | Postavitev spletne strani!Oddelek: Izdelava spletišč | 1351 (1222) | Tody |
» | ftp volja dostop z IEOddelek: Omrežja in internet | 1833 (1739) | Cokolesnik |
» | Navdih za mod ohišjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1226 (896) | C_maniak |