» »

Grafična za 20kosov

Grafična za 20kosov

linkin ::

Katera grafična bi bila optimalno najbolša, glede na ceno, sepravi za cca 20. Ooosit. Rabim jo pa izrecno za špile, pa da podpira v kompletu direktx 9.

Kaj pravite na to : http://www. Jae. Si/article. Aspx? Docid=14773?

Imam pa procesor p4 1. 8 mhz, 1gb ddrrama in mislim da mi samo še dobra grafična manjka da normalno igram igre ki so prišle letos ven, ali je še kej za dodat?


Vnaprej hvala za nasvet!

muzičar ::

Pozabil si da imaš AGP ne PCI-E. Če imaš samo 20k poišči kako rabljeno. Letošnje igre ti bodo že povzročale težave, ampak ne zaradi grafike ali pa ram-a ampak zaradi procesorja.
Za 5 prešernov več dobiš novo 6600LE.

dejansan ::

kaj za eno grafo uporabljaš sedaj?
dejansan

linkin ::

Sedaj imam radeon 9000pro 64mb. Nekak se mi zdi da bi mi legla... gf 6600gt 128mb sam tezka da jo dobim za 20kosov, pripravljen sem dat malce vec za novo, ali pa kupit rabljeno mogoce lahko kdo kej zrihta?? KUPIM! moj tel: 040 453 674

Drugac je pa tko, rad bi igral tekoce kar se grafike tice spile kot so... need4speed most wanted, farcry, F.E.A.R., CRYSIS, pa kakšen S.T.A.L.K.E.R maby.

kot sem omenil imam pa P1.8 MHz 1GB DDR zdej pa mislim da z 6600gt bi moglo to delat, kaj pravite ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: linkin ()

Sami ::

kot sem omenil imam pa P1.8 MHz 1GB DDR zdej pa mislim da z 6600gt bi moglo to delat, kaj pravite ?

Procesor je že mal počasen, 6600GT verjetno nebi niti do konca izkoristil, poglej če dobiš na bolhi kako za okoli 20k ali pa R9800Pro.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

muzičar ::

R9800PRO ne dobi nikjer za 20k, za 25k še gre za 20 ne. Dobi paza 20 lahko 5700 ali celo 5700Ultra, jaz sem igral npr. NFS MW na max. in 1028*786 res. sicer imam P4 2.8HT ampak se mi zdi, da glede na to, da imaš GB ram-a bi lahko poganjal MW na 800*600

Izi ::

Grafična deluje vedno skupaj z procesorjem.
Z počasnim procesorjem bo tudi grafična počasna in to neglede, če kupiš najhitrejšo grafično, ki trenutno obstaja.
Z tvojim trenutnim procesorjem na žalost ne boš mogel igrati letošnjih najnovejših iger pa četudi kupiš 7900GTX >:D
Vsekakor bi bila vsaka malo boljša grafična neizkoriščena zaradi slabega procesorja in tako boš naredil slab nakup.

Svetujem, da najprej razmisliš o nakupu hitrejšega procesorja.
Najcenejši procesorji trenutno so okoli 20k SIT in verejtno bo bolje da teh 20K potrošiš na procesorju.
Seveda boš moral nekje najti eno matično ploščo, po možnosti tako z PCIe vodilom za grafično, ker so grafične na PCIe precej cenejše od AGP, ki se poslavljajo in so že precej redke
Spodobne grafične za 20k itak ne boš našel.
Za 19K dobiš Radeon 9600 PRO, ki pa je že hudo zastarela kartica.
6600GT za AGP pa je trenutno 39k SIT tako, da tudi rabljeno verjetno ne boš našel za 20k.

dejansan ::

nova 6600gt na agp-ju te pride 32000, če boš malo gledal pa počakal boš rabljeno na bolhi dobil za 25000

druga izbira je r9800pro, nov te v pc-domu pride 26000 samo ima 128bitne rame, pravo rabljeno pro pa boš lahko dobil, če boš malo potrpežljiv za ene 20000

to je trenutno, ko boš pa spet kaj našparal, pa poglej malo katere procesorje ti podpira plata, pa če je možno čez čas še to zamenjaj pa boš imel soliden komplet
dejansan

jan01 ::

Tudi jaz ti svetujem nov procesor(in s tem matično).
Poceni lahko kupiš matično asrock 939DUAL-SATA2(15k) in ATHLON 64 3000+ BOX(30k), potem pa še grafično(rabljeno 9800pro, morda rabljeno 6600GT, drugače pa novo 7600GS).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Če hočeš cenejšo, a manj zmogljivo varijanto pa kupi enga semprona(čim boljšega) in matično, ki ima pci express(kaka poceni asrockova, gigabytova,...)...

muzičar ::

Pa kaj vi govorite. A si bogat? Predvidevam da nimas tolko denarja da bos na vsake pol leta menjal matiočno. Zdele najdi eno grafo na AGP, Januarja pa menjaj sistem na PCI-E. Do Januarja bo Conroe že kar ustaljen, AGP bo šel v pozabo in PCI-E se bo popolnoma uveljavil in tako bodo cene čez novo leto najbrž padle na mameplate in na ram-e. Pa še do takrat boš lahko na šparal za dobro matično, dober procesor in dobro grafično. Res ne vidim logike zakaj bi se zdaj zaradi menjave grafične matral z nekim Sempronom in ASRock plato. Malo mazohistično se mi zdi to.

edit: da ne pozabim, da boš potem lahko tudi presedlal na DDR2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

jest10 ::

Matral? Asrock so zelo dobre plate, pa še poceni.
Pa tudi sempron ni švoh, če smo že pri tem:D

muzičar ::

ASRock so počasne plate. A imaš ASRock plato? Slučajno servisiram tudi za hobi in slučajno zgubljam živce s temi prekletimi ASRock platami. Sej so cheap, ampak ni tiste hitrosti, malo so zmedene kar se tiče ramov, marskej moraš dat čez, da delajo tako kot morajo. Sempron-i so pa za igračarja en ku*c proci. Sploh pa, da bi šel iz P4-ke na Sempron-a, pa saj to je največja muka. Sicer lahko pa malo pokliče na MojPC in dobi zmogljivejšega Pentium-a zelo poceni.

@linkin: katero plato imaš?

jest10 ::

Ja imam 2 Asrock plati. O počasnosti ni sledu. Jasno z malo igranja z nastavitvami.
Asrock dual sata2 ja hitrejša od drugih plat na NF4 čipovju. Zame to ni počasnost.

Sempron na S754 mora biti na kake 200MHz višji frekvenci, da je primerljiv z A64. Torej je počasen?:\
Od njegovega trenutnega pentiuma je pa še malenkost navit Duron 1600 hitrejši:D Če ne verjameš išči stare teste.

GrimReaper ::

To je res, moj Duron 1600@2000 je poscal Pentiuma 1800. Sem imel test, a ga ne najdem.

Zdajšnji Sempron 2800+ @ 3400+ (2GHz) pa se izenači s Pentium 4 3.4 GHz:
Sempron 3400+ Review

Na Xbitlabu so Semprona 2600+ spravili na 2.7GHz, samo jim sedaj ne dela stran.

muzičar ::

Saj vem, lepo je gledat te cifre. Samo testi so od marsičesa odvisni, recimo jaz sem videl dva testa, kjer pentium povozi semprona, sem pa tudi videl en test kjer sempron povozi pentiuma. Hja samo spet odvisno pri čem ga. Pentium je še vedno vse stranski. Jaz govorim na podlagi lastnih izkušenj in seveda na podlagi izkušenj kolegov. Pa lahko zaradi mene Sempron na neki strani trikarat okol poščije Pentiuma pa bo all in all P še vedno boljši. Zdaj pa nehajmo tukaj off-topic-erat.

Topic: sem ti že povedal kaj si mislim.Pa še vedno nisi odgovoril katero plato imaš.

jan01 ::

muzičar STFU!

Pentiumi(vsi starejši, tj enojedrni) so za enako zmogljivost precej dražji od athlonov. Pentium 4 3GHz je že star kot zemlja, pa je njegova cena še vedno 45-50k. Dosti cenejši athlon 64 3000+(s939)-30k ga v vseh šilih nabije, da res ni. 3GHz je le nekoliko hitrejši le pri encodingu filmov. A primerjal sem cenovno različne procesorje! Ta pentium proti athlonu 3500(50k) pa sploh ne more konkurirat.

muzičar ::

Katerega dela stavka >Jaz govorim na podlagi lastnih izkušenj in seveda na podlagi izkušenj kolegov< ne razumeš? In govora je bilo o Sempron vs. Pentium tako, da ne mešaj dvojedrnih Athlon-ov zraven.

Dr Evil ::

Za skoraj vse udeležence tega foruma je edini kriterij za upoštevat,hitrost v igrah.O video encodingu govorit pa je bedarija na kvadrat.Povprečen uporabnik stiska mogoče enkrat na leto,pa še to je preoptimistično.In tudi takrat se ti zaradi par sekund ni treba sekirat.Hitrost v igrah je bitna!

muzičar ::

Noja npr. zame in za moje kolege hitrost v igrah ni bitna, če pa misliš, da je vsak rač. zdaj tudi game-ar potem pa... think again.

opeter ::

Se strinjam z muzičarom. Sam si bom Nvidio Geforce 6600GT kupil samo zaradi tega, ker je (trenutno) najcenejša rešitev za 2xDVI.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

itak37 ::

Noja npr. zame in za moje kolege hitrost v igrah ni bitna, če pa misliš, da je vsak rač. zdaj tudi game-ar potem pa... think again.

Poglej na zacetek teme, kaj sploh sprasuje linkin:
Imam pa procesor p4 1. 8 mhz, 1gb ddrrama in mislim da mi samo še dobra grafična manjka da normalno igram igre ki so prišle letos ven, ali je še kej za dodat?

Poglej si raje test, ki ti ga je dal Grimreaper, ne pa na podlagi lastnih izkušenj in seveda na podlagi izkušenj kolegov buc prodajat.

Noja npr. zame in za moje kolege hitrost v igrah ni bitna, če pa misliš, da je vsak rač. zdaj tudi game-ar potem pa... think again.
Kaj je najbolj bitno pri izbiri CPU-ja: Price/Performance. To je IMHO najbolj pomemben faktor.

Izi ::

LOL
Človek vpraša za nasvet o za najcenejšo grafično kartico in vse skupaj vam je uspelo pripeljati v vojno med Intel in AMD.
itak37 je lepo razložil.
Človek je napisal da rabi računalnik za igranje iger.
Pri procesorju pa je vseeno ali igraš igre ali ne važno je, da največ dobiš za svoj denar.
In tu Sempron sploh nima konkurence. Za svoj denar dobite vsaj dvakrat več kot pri ostalih procesorjih.
Je že tako, da ta trenutek AMD nudi precej več za svoj denar. V povprečju skoraj enkrat več kot pri Intelu. To se seveda zna spremeniti v kratkem, ker se je Intel končno zavedel kakšna polomija so P4 procesorji.

Moj argument je bil, da je vedno treba najprej ustrezen procesor in nato šele grafična kartica, ker le ta brez procesorja ne more dati nič od sebe saj mora stalno čakati procesor da ta oddela svoje, grafična pa tačas počiva.

In če hoče najhitrejši procesor za najmanj denarja potem ni druge izbire kot Sempron, ki se ga dobi že za manj kot 20k SIT novega.

mtosev ::

ker se je Intel končno zavedel kakšna polomija so P4 procesorji

LOL :D Northwood, Prescott niso vredu? OK pustimo prve S423 na miru.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

RC14 ::

linkin:

Na tvoj procesor se ti ne splača kupovat bilo katere druge grafike. Procesor je kar velika ovira, saj so bili tile pentiumi poraz za igre v primerjavi z AMD-ji XP-ji.
Prvo kupi drugo plato (recimo asrock) na PCI-E + en soliden proc (sempron) in potem kupiš še kakšno 6600GT potem boš lahko večino teh iger igral, ampak vedi, da kaj več kot na osnovnih ločljivostih tudi ne bo šlo, saj so to zelo požrešne igre, predvsem FEAR in NFSMW, STALKER pa bo verjetno še ene parkrat prestavljen, tko da vprašanje kdaj bo sploh izid.
Rama imaš dovolj.


Lp

mtosev ::

saj so bili tile pentiumi poraz za igre v primerjavi z AMD-ji XP-ji

Tisti njegov je starejši od XPja. Tak da nemoreš kr tak gledat.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

jest10 ::

Dreka je starejši. Malo si poglej kdaj so prišli ven XPji in kdaj 1800MHz P4

mtosev ::

Athlon version on October 9, 2001, code-named "Palomino"

P4: July 2001 saw 1.6 and 1.8 GHz models
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

RC14 ::

mtosev:
pa kaj tako kompliciraš in otežuješ stvari (izzid teh procesorjev je nekje blizu, itak pa zdej sploh nima veze pri njegovem nakupu), namesto da spet zagovarjaš svojega intela (kot ponavadi) , mu raje predlagaj kaj naj kupi, tvoji posti mu nič ne koristijo, se ti ne zdi ??
Bistvo tega je, da ima prešvoh procesor in se mu ne splača dajat kakšne boljše grafike noter, torej boljši procesor potrebuje, vendar na tvojo žalost mu ne moremo priporočat tvojega "dragega" intela, ampak kakšnega AMD semprona, potem pa šele nakup grafike.


Lp

mtosev ::

Jaz nič nekompliciram. Samo govorim, da ti primerjaš Athlona XP proti starejšemu P4. Potem Rabiš P4 proti Athlonu primerjat in ne proti XPju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

MEDENA ::

Drugac je pa tko, rad bi igral tekoce kar se grafike tice spile kot so... need4speed most wanted, farcry, F.E.A.R., CRYSIS, pa kakšen S.T.A.L.K.E.R maby.

za 20k ? LOL DREAM ON.....fantek moj, treba bo delat pa nekaj za 50k kupit.

opeter ::

Ali pa igrat starejše igre ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

muzičar ::

Ali pa kot sem že zdavnaj rekel dobit nekje poceni 2.4MHz P4, ki bo pasal na njegovo plato in eno rabljeno grafo. Ga sigurno pride manj kot pa menjava plate in nakup Sempron-a.
Sicer mu pa jaz predlagam takole: ne kupuj nič. Dokler Conroe ne pride k nam nimaš kaj kupovat, razen mogoče kakšno rabljeno grafiko (FX 5700 ipd.), do takrat pa lepo delaj in šparaj za nov sistem. Ko boš imel dovolj denarja pa presedljaj na PCI-E in, če si igračkar na AMD-ja.

Azrael ::

Ne vem no NFS Most Wanted CF, COD in COD2 delajo brez težav na P4 2GHz (je pa RAM jasno Rambus) in R9100. Za FEAR in Stalker bomo pa šele videli.

Omenjeni NFS po nepreverjeni govorici dela na low že na C900 (z zanič VIA čiperajem) z nekim starim Geforcem. CF in COD2 pa na Sempronu 2400 z precej popljuvano FX5200, tako da res ne vem kje nekateri vidite stahotno zahtevnost teh iger.

Jaz bi predlagal naj avtor te teme poskusi dobiti kje R9100 128MB, njegova R9250 je kljub višji cifri mnogo slabša grafa. Sploh, če nima preveč denarja in sedaj ne more nabavljati nek nov HW za kup denarja, kot mu predlagate nekateri.
Nekoč je bil Slo-tech.

mtosev ::

NFS MW meni na Pentiumu M 1.6 @ 1.7, 512 rama, Mobility 9600 64, 855PM chipset nedela zadovoljivo. Tolk o NFS.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

muzičar ::

Se strinjam samo ne 9100, če že pravi do 20k. Za 15k dobi rabljeno 5700Ultra, ki mu bo zelo dobro služila.

edit: meni je NFSMW delal na 1024x786 (ne glih max use) pri P4 2.8HT, 512MB ddr in FX5700 128MB.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

Azrael ::

@mtosev:

Omenjena igra na Mobilni R9700 128MB, ostalo isto brez OC dela BP. Očitno zadeva hoče video RAM. Zelo pa pomaga, če ugasneš razene MBMje in ostalo šaro.

@muzičar:

Misliš, da bo kje staknil FX5700ultra za tak denar?

In še kaj je narobe z R9100 128MB varianto? 64MB varianta je res boga, ampak 128 je še malo sfrizirana R8500 in kar je manj od R9600 je v tem primeru precej slabše. Res R9100 ni DX9, ampak ima avtor te teme prešvoh procesor za DX9.
Nekoč je bil Slo-tech.

xabre ::

Jaz ti šenkam svojo ti4200 za 9k, pa si zmagu. Jeseni ali drugo leto pa nov sistem, pa bo8-)

muzičar ::

Hmm... Ja Azrael imaš kar prav samo še vedno dobi na bolhi FX5700 (ni več Ultre) za recimo 12k. 9100 vem da je 8500 v novejši obleki, ker je takrat ostalo veliko 8500 čipov zato so jih na enostaven način porabili za 9100. Samo danes ima veliko iger probleme z 8500 čipom (nisem 100%). Drugače pa proc ni glih prešvoh za DX9

edit: se mi zdi xabre-jeva ponudba zelo mamljiva. Ti4200 so odlične grafe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

GrimReaper ::

Pri Ti4200 se splača pogledat za AGP8x 128MB verzijo. Je pa to ena najboljših DX8 grafičnih. Radeon 8500/9100 se lahko skrije pred njo.

EDIT: Na začetku vidim da hoče DX9 grafično za 20k. Jaz bi ti priporočal 9800 Pro.
Na Bolhi jih je bilo veliko, sedaj je samo ta: Radeon 9700 Pro.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Meni zdaj NFS MW teče nekje okoli 24-36FPS. Pade tudi po 20FPS. Tak zgleda pri medium.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Fatboyslim ::

Omenjeni NFS po nepreverjeni govorici dela na low že na C900 (z zanič VIA čiperajem) z nekim starim Geforcem. CF in COD2 pa na Sempronu 2400 z precej popljuvano FX5200, tako da res ne vem kje nekateri vidite stahotno zahtevnost teh iger.


Verjamete ali me - jaz sem vse te igre (HL2 NFSMW, Far cry COD2...) igral na compu AMD 2000 z grafično mx 440se na omenjenem VIA čipovju 8-O Vse igre so bile na resoluciji 1024x768 in so tekle gladko - edno Doom 3 sem igral na 800x600 - pa vse low :(
Res pa je da je bilo rama 1024>:D

RC14 ::

Fatboyslim:
Verjamem da je delalo, samo kako, to pa druga pesem. Sicer če si bil ti zadovoljen, hvala bogu, jaz raje ne bi poizkušal, ker kock res ne bi rad gledal v igri.:D . Raje potem igram kakšne 4 leta staro igro, pa dam tisto na high, bo lepše zgledala kot pa kakšna novejša igra , pa vse na minimum pa še to verjetno z kakimi max 20 FPSji. Raje ne igram.
Imel Radeona 9000 PRO, 9550, probal na 9200, 9250... pa z nobeno nisem mogu igrat igre far cry na medium (athlon XP 2000+), da bi res lepo delala, niti na bartonu 2500+ @3200+, na minimumu pa res nisem proboval, ker je grafika potem porazna. Šele z grafično 9800PRO sem lahko užival v tej igri. Da o kakšnem NFSMW sploh ne govorim.


Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RC14 ()

xabre ::

Meni je farcry supertekoče delal na 1024 in medium na ti4200

GrimReaper ::

Meni tudi 30FPS z 9100 na 1024x768, medium.

eDDi ::

če vam je 30 fps tekoče, pol čestitke.

jest10 ::

Seveda je tekoče.
Zate je gledanje filma po TV ali kinu z 25FPS zatikajoče?

RC14 ::

30 FPS ni nikoli tekoče, sicer pa kakor za koga.
Meni je absolutno premalo, še posebno pri vozačinah, poskusi igrati LFS ali pa GT legends pa boš videl da je 30 fpsjev dosti premalo za gladko igranje. Pod recimo 40 fpsjev zame ni niti približno gladko oz tekoče igranje, če pa je vam, pa toliko bolje, ne rabite dobrih grafičnih in potem vi res lahko igrate kakšnega far cry-a pri 20-30 fpsjih z grafo radeon 9100.Več itak ne zmore.

Mi je kolega enkrat pokazal igrco far cry , pa mi je reku "poglej kaka lepa grafika pa full lepo tekoče mi dela" in ko sem jaz to vidu 8-O 8-O skoraj tako , kot bi gledal diapozitive, sem zagnal fraps program in je imel celih 15 do 30 FPSjev, zame porazno zanj pač očitno užitek.
Toliko o gladkem igranju, sicer pa je to malo off topic.:\


linkin:
si že kaj nabavil??


Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
737908 (4710) floyd1
»

Grafična za 4x AGP

Oddelek: Kaj kupiti
351839 (1302) dejansan
»

Nadgradite mi grafiko na mojem starem Celeronu :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
724635 (3832) jest10
»

Katero graficno kartico uporabljate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18711219 (7755) mtosev
»

Kera grafična za moj sistem?

Oddelek: Strojna oprema
261480 (1164) mtosev

Več podobnih tem