» »

priklop službenga laptopa

priklop službenga laptopa

crazy kure ::

e mene zanima če lahko domači adsl priklopim na prenosnega,se pravi direkt, brez routerjov ipd.
Gre se za to da bi lahko od doma preko službenega laptopa vstopal v dokum. sistem.
z stacionarnega pa ne morm t do dok. sistema zarad ne vem certifikatov al ka je že.
aja na laptopu je win98

OmegaBlue ::

In zakaj ne bi mogel?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

sreckom ::

Le zakaj me tale tema spominja na vic:
- Ja, zakaj pa jemljete TV s sabo na dopust v Grčijo?
- Zato, ker smo bili lani tam, pa so na vseh TVjih govorili grško.

Resno - predvidevam, da gre za dostop preko VPN (virtual private network) in tam so neke vrste certifikati nujni. Bi pa delovalo, če bi podjetje potegnilo ethernet kabel do tvoje hiše (kakšen Telekom mogoče celo bi). Zdi se mi, da ima Telekom/SiOL celo neko ponudbo VPN za podjetja preko ADSL, vendar pa podrobnosti ne poznam.

Microsoft ::

Za VPN ne potrebujes certifikata! Lahko ga uporabis, recimo za L2TP/IPSec, samo gre ista varianta tudi preko preshared key (kar je manj varno, samo ok, gre). Poleg tega se da tudi z PPTP.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

crazy kure ::

lej ko se priklopim na laptopu na net se morm še na certificate manager povezat da lahko dostopam do službenega strežnika. To je po moje nek certifikat ki potrjuje istovetnost. Zdj pa mene zanima a lahko adsl priklopim na laptopu in bom lahko dostopal do strežnika, usput pojma nimam kk se nastavi na win98 adsl povezava,sm gledu pa je varijanta sam za analogno povezavo.A je možno prenest certifikat na domaći pc in dostopat do strežnika.
Hvala vnaprej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793567858 (4687) c23po
»

Varen dostopat do strežnika

Oddelek: Informacijska varnost
305171 (3608) galu
»

MS Outlook Exchange - dostop od doma?

Oddelek: Programska oprema
293777 (3442) Ziga Dolhar
»

povezava laptopa s kabelskim internetom