Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zmrzuje
Računalnik zmrzuje
croco ::
Torej imam eno težavico z računalnikom. Po nekaj časa ko je prižgan kar zmrzne. Ga resitiraš spet nakaj časa dela in potem spet zmrzne. Temperatura procesorja je normala cca 50 stopinj, temperatura plošče je tudi normala cca 35 stopinj. Kaj bi bilo lahko narobe? A je možno da je prešvoh napajalik in da zaradi tega zmrzuje?
delfinus ::
Da lahko je presvoh napajalc, lahko so krivi tudi rami. Pretestiraj z memtest86. Dvigni nekoliko tudi napetost procesorju. Mogoce ga plata undervolta in ti stekne. lp, D.
softy ::
Mislim da pri tebi to ni narobe, sam pri meni je blo to, da sem zbrisal sp2, pa se mi je vsaki 2-3h zmrznil. Sam za info
Ker nevem kaj naj napišem bom pustil prazno
Spartak ::
Zgleda da je tvoj problem bolj hardverske narave... Namesti si SpeedFan in si malo oglej napetosti pa temperature...
Drugače pa če imaš možnost poskusi za 1 dan zamenjat napajalnik z močnejšim, pa boš videl, če ti mogoče to povzroča probleme...
Drugače pa če imaš možnost poskusi za 1 dan zamenjat napajalnik z močnejšim, pa boš videl, če ti mogoče to povzroča probleme...
I got my mind made
I gotta be that rich mothafucka
Set it up so my grandkids don't suffer
croco ::
Torej pogledal sem malo z SpeedFan-om in pravi takole:
VCORE: 1,62V
+3.3V: 3.28V
+5V: 4.87V
+12V: 11.49V
-12V: 0.88V
-5V: 2.04V
+5VSB: 5.48V
VBAT: 0.64V
temperature so ok mašina ja pa sempron 2500+
je možno da je pre švoh napajanje in da zaradi tega zmrzuje??
VCORE: 1,62V
+3.3V: 3.28V
+5V: 4.87V
+12V: 11.49V
-12V: 0.88V
-5V: 2.04V
+5VSB: 5.48V
VBAT: 0.64V
temperature so ok mašina ja pa sempron 2500+
je možno da je pre švoh napajanje in da zaradi tega zmrzuje??
Pyr0Beast ::
Hmm, možno je, da je napajalnik kriv. Ker napetosti so res malo nizke, sam dvomim, da bi bilo to, ker lahko plate tudi pri nižjih delujejo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Shutdown problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1296 (1052) | Meizu |
» | Katerega priporočate?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1995 (1161) | Pyr0Beast |
» | Problem z zmrzovanjem sistema, prosim pomagajteOddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1232) | ufek |
» | Kako ugotoviti vzrok za zmrzovanje racunalnika?Oddelek: Operacijski sistemi | 2556 (1999) | darkolord |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2250 (1564) | xenon74 |