» »

Test Grafike

Test Grafike

dustphoenix ::

Obstaja kakšen program, za testiranje grafične zmogljivosti, kateri NE bi bil preveč obremenilen za proc.? Torej da bi nekako testrial zmogljivost grafe, brez vpliva procesorja? Ker logično je če imaš isto grafo in različna proc., da boš imel na boljšem procu. bolši rezultat. Al ni tako?! :\

Nisem zasledil kakšne podobne teme, če pa že obstaja prosim za link in zaklep te teme. :|

Hvala za odgovore.

Senitel ::

FillrateTester :D
Sicer pa kar se grafike tiče, če imaš ti P2 266 ali Athlon 64 praktično ni razlike. V praksi, v igrah se seveda boljši CPU obnese boljše, ker so igre običajno omejene s CPU-jem (tudi pri najnovejših igrah).

itak37 ::

@Senitel: sem opazu, da tvoj FillrateTester uporabljajo tudi na xbitlabs.8-O 8-O 8-O
Cestitam, kar tako naprej:\ :\ :\

SasoS ::

Fillrate je samo en izmed možnih testov hitrosti, čeprav imajo danajšnje grafe fillrata čez in čez preveč, bolj se pozna hitrost geometričnih enot in pa shaderjev. Je pa dejstvo da pri počasnem procu bo grafa vedno podhranjena, saj procesor ne bo dovolj hitro pošiljal podatkov in zato veliko izgubiš na hitrosti grafike. Vedno je treba najti optimalno razmerje med hitrostjo procesorja in grafike.

Senitel ::

Hitrost vertex shaderjev ("geometričnih enot") sploh ni problem, so dovolj hitri. Fillrate in hitrost pixel shaderjev sta pa do neke mere povezana, jasno sedaj ko so shaderji vedno daljši GPU vedno več ciklov preživi brez pisanja pikslov. Ampak še vseeno ti hitrost s katero prihajajo ti piksli iz GPU-ja posledično pove kolk so hitri pixel shaderji.

Igre so seveda druga štorija, kot teoretični benchmarki in praktično VSE igre so omejene s strani CPU-jev. V bistvu ni noben CPU dost hiter (ne zato ker bi bile grafične tolk hitre, ampak zato ker igre delajo bedarije).

opeter ::

Kaj pa pravite na sledečo situacijo:

čez čas je X nov procesor tako hiter, da poganja leto staro igro na najboljših nastavitvah. Ker po mojem je vedno vredno počakati toliko časa, da pride ven komponenta, ki bo dotične igre poganjala na vseh max nastavitvah, tekoče, brez zatikanja, kot, da bi bilo pisano tem na kožo.
Recimo, dandanes, lahko brez problemov poganjam igre na kakem Radeonu 9600, ki so se pojavile leta 2003 - vse nastavitve na maksimumu!!!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem Nvidia GF 9800 GX2

Oddelek: Strojna oprema
442181 (1136) jureus
»

Grafični Motorji (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
554242 (2942) Senitel
»

R580 počasi prihaja

Oddelek: Strojna oprema
242120 (1338) Good Guy
»

Na voljo 7800GTX grafične kartice proizvajalca Chaintech (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
809511 (6170) Tilen

Več podobnih tem