Forum » Loža » Zehanje?
Zehanje?
Goldee ::
Welcome to Loža! :) Torej zanima me zakaj je zehanje nalezljivo? Ali zato, ker človeka vidimo ali ker človeka slišimo zehati?
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Lastne izkušnje. Prej je moj cimr ful zehal in zmer, ko je on, sem tud jst mogu.. Zato me pa zanima zakaj je tko nalezljivo? No, mogoče ni pri useh tko, nas je pa dost pomojem, ki zehamo kot papige
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goldee ()
Roadkill ::
Najprej bi bilo dobro razložit namen zehanja in bi se potem vlekla ven razlaga za nalezljivost tega početja.
Ena taka dost smiselna razlaga je, da ob zehanju vdihnemo veliko zraka. To naj bi počeli zato, da se nam dvigne nivo kisika, poviša cirkulacija in da se telo vsaj rahlo prebudi.
Možno bi bilo pol, da ostali osebki podzavestno dobijo idejo, da bi bilo morda tudi za njih pametno, da to naredijo...
Ne vem. Sam nisem preveč zadovoljen s to razlago. Nisem še opazil, da bi v slabo prezračenem prostoru zehal bolj pogosto, kot drugje... hmm.
Bom poročal, če bom kaj pametnega izvedel: Yawn @ Wikipedia
Ena taka dost smiselna razlaga je, da ob zehanju vdihnemo veliko zraka. To naj bi počeli zato, da se nam dvigne nivo kisika, poviša cirkulacija in da se telo vsaj rahlo prebudi.
Možno bi bilo pol, da ostali osebki podzavestno dobijo idejo, da bi bilo morda tudi za njih pametno, da to naredijo...
Ne vem. Sam nisem preveč zadovoljen s to razlago. Nisem še opazil, da bi v slabo prezračenem prostoru zehal bolj pogosto, kot drugje... hmm.
Bom poročal, če bom kaj pametnega izvedel: Yawn @ Wikipedia
Ü
Tarzan ::
Absolutno se strinjam, da je nalezljivo. V bistvu, tudi zdajle, ko sem prebral tole temo sem zazehal.
Pri zehanju naj bi se malo bolj oskrbel s kisikom in na ta način poživil svoje telo. Včasih je res tako, včasih je pa treba malo odspati ;)
Pri zehanju naj bi se malo bolj oskrbel s kisikom in na ta način poživil svoje telo. Včasih je res tako, včasih je pa treba malo odspati ;)
No, sej pravim, da je nalezljivo. :) Sam če pravte, da pri zehanju naj bi se malo bolj oskrbel s kisikom in na ta način poživil svoje telo, zakaj potem človek zeha tik pred tem ko zaspi?
Bob Rock ::
mogoce zarad tega, ko je telo izcrpano/zaspano se temu prilagodi tudi tempo srca in celotnega organizma(deluje bolj pocasi ker hrani z energijo). Kisika ne dovaja dovolj hitro povsod, zato ga more telo bolj pogosto zajeti z vecjo zlico. IMO.
- spremenil: Bob Rock ()
Nejc Pintar ::
Zehanje je baje posledica nizkega odstotka kisika v zraku. Zato je pač zehanje skupinski šport
Lahko je biti prvi, če si edini!
whatever ::
Opažam, da je nalezljivo tudi kašljanje. Kadar kdo zakašlja, običajno začnejo kašljati tudi drugi. Zakaj, mi ne bo nikoli jasno.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
SkIDiver ::
Ko sem prebral od Tarzana post me je prijelo,d a bi zehal, ko sem zagledal post od MIchael|007 pa sem zazehal. Malo pred tem sem se pa še nasmejal.
Smeh je tud nalezljiv.
Smeh je tud nalezljiv.
ABX ::
Torej zanima me zakaj je zehanje nalezljivo?
Ker paše.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zehanje je baje posledica nizkega odstotka kisika v zraku. Zato je pač zehanje skupinski šport
S tem bi se še kar strinjal, sam vedno je tako, da en prvi zazeha, potem pa še ostali ...
S tem bi se še kar strinjal, sam vedno je tako, da en prvi zazeha, potem pa še ostali ...
ginekolog ::
ja pa sem slišal dobro razlago, zakaj je zehanje nalezljvo:
Vrnimo se par 10 000 let nazaj, ljudje so v skupinah potovali po deželi. Ko je eden od skupine bil utrujen, je zazehal, ker je recimo zaspan. NARAVA pa je poskrbela, da so začeli zehat še drugi, se skupaj utaborili in šli spočiti dalje. Ljudje smo včasih bili močni le v skupinah in solo nisi mel šanse proti zverem.
Tako da tudi zehanje je pomagalo ohraniti močno človeško vrsto :)
Upam, da sem vam razvetlil obzorje, sedaj pa
Vrnimo se par 10 000 let nazaj, ljudje so v skupinah potovali po deželi. Ko je eden od skupine bil utrujen, je zazehal, ker je recimo zaspan. NARAVA pa je poskrbela, da so začeli zehat še drugi, se skupaj utaborili in šli spočiti dalje. Ljudje smo včasih bili močni le v skupinah in solo nisi mel šanse proti zverem.
Tako da tudi zehanje je pomagalo ohraniti močno človeško vrsto :)
Upam, da sem vam razvetlil obzorje, sedaj pa
Divers do it deeper.
BlackHole ::
Po moje zehanje ni nalezljivo, ampak če je neka skupina ljudi v istem prostoru, ki je slabo prezračen oz. vsebuje malo kisika, je pač posledica tega zehanje. Nekdo začne, ostali pa sledijo, ampak ne zato ker je nekdo zazehal ampak zaradi slabega zraka.
LP Marko
Tarzan ::
Po moje zehanje ni nalezljivo, ampak če je neka skupina ljudi v istem prostoru, ki je slabo prezračen oz. vsebuje malo kisika, je pač posledica tega zehanje. Nekdo začne, ostali pa sledijo, ampak ne zato ker je nekdo zazehal ampak zaradi slabega zraka.
Si upam trditi z 99,9% gotovostjo, da to ni to. Zehaš lahko kjerkoli, kadarkoli, samo družba mora biti taprava .
Ma ne vem, moj sodelavec večkrat zeha kot slon, pa se mene ne loti, kolikor se spomnim Sedi pa nasproti mene. Bom ob priliki malo bolj pozorno opazoval.
LP Marko
Poldy ::
Meni se je velikokrat zehalo pred izpitom. Baje zato, ker sem bil prestrašen - dvignil se mi je adrenalin, ta pa veže nase kisik...
Zeha pa se mi predvsem od dolgčasa in ne od kisika. Tu v firmi imamo klimatizirano (temp, vlaga), pa se mi do 9h zjutraj že ene 5x izpahne čeljust.
Drug teden bo nov projekt, zehanja gotovo ne bo več.
Zeha pa se mi predvsem od dolgčasa in ne od kisika. Tu v firmi imamo klimatizirano (temp, vlaga), pa se mi do 9h zjutraj že ene 5x izpahne čeljust.
Drug teden bo nov projekt, zehanja gotovo ne bo več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldy ()
Bob Rock ::
Baje zato, ker sem bil prestrašen - dvignil se mi je adrenalin, ta pa veže nase kisik...
hmm...men se na kakem vlaku smrti al pa cem podobnem se nikol ni zehal
hmm...men se na kakem vlaku smrti al pa cem podobnem se nikol ni zehal
Mene bolj zanima zakaj se človek preteguje, ker se sam v šoli zelo veliko pretegujem in potem profesorji: "Ja, kaj je Pintar?"
"Nč, sam pretegujem se"
"Aja, sm mislla da si hotu kj prašat"
"Nč, sam pretegujem se"
"Aja, sm mislla da si hotu kj prašat"
Saladin ::
Meni se zdi, da pri zehanju bolj izdihuješ kot pa vdihuješ zrak.
IMHO nima to nobene veze z kisikom, ampak je bolj podzavestno razgibavanje določenih mišic.
Jaz zeham, ko se pretegujem po dolgem sedenju.
IMHO nima to nobene veze z kisikom, ampak je bolj podzavestno razgibavanje določenih mišic.
Jaz zeham, ko se pretegujem po dolgem sedenju.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Saladin ::
Nič bolj ne izdihuješ kot normalno.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
Koliko zraku vdihneš je pač odvisno sam od tega kolko dolgo vdihavaš..
Nejc Pintar ::
hitrost vdihavanja in čas vdihavanja sta obratno sorazmerna, torej Goldee trdi narobe.
Meni se zdi, da pri zehanju bolj izdihuješ kot pa vdihuješ zrak.
Dvomim, da izdihneš kaj več, kot vdihneš. razen, če dobesedno izdehneš.
LP Marko
Korenchek ::
Zanimivo, nikoli prej nisem tega opazil... Pogledam teme zadnjih 24h in vidim naslov teme Zehanje? in me je že prijelo da bi zazehal. Čez enih 10s pa tudi sem. Ko sem napisal tale stavek, spet! In pred tem nisem zehal.
To pomeni, da moram okno odpret, kajne
Če kdo hoče zehat, naj samo to temo odpre
To pomeni, da moram okno odpret, kajne
Če kdo hoče zehat, naj samo to temo odpre
For those about to rock - we salute you!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Korenchek ()
Hehe, mene še niti enkrat ni prijelo ne zehanje, pa sem že sigurno 5-tič v tejle temi. Zgleda da sem edini naspan.
LP Marko
Učeraj, ko sem šel tečt na rožnik, se mi je med potjo ful zehalo. Seveda, ker je bila poraba kisika velika. Vendar pa se še vedno ne strinjamo zakaj se človeku zeha, ko nekoga vidi da zeha.. Pomojem je to vse v glavi, ponavljamo kot opice. In naj potem še kdo reče, da se nismo razvili od opic!
matjash ::
Tukaj je zbranih 10 najpopularnejših "mitov" med katerimi se najde tudi "ali je zehanje nalezljivo"" poleg "ali lahko kokoš nekaj časa živi brez glave" in podobnih...
Po lastnih izkušnjah mi zehanje res deluje nalezljivo.
Po lastnih izkušnjah mi zehanje res deluje nalezljivo.
... bolje pozno kot nikoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjash ()
danielka84 ::
joj tole zehanje
zaj sem ene 5x
a ni tole nekak telepatsko povezano? Očitno prek žic tudi vleče.
zaj sem ene 5x
a ni tole nekak telepatsko povezano? Očitno prek žic tudi vleče.
Pyr0Beast ::
Ampak res :P
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lidl urnik informacijaOddelek: Loža | 5639 (4823) | buttcrack |
» | Znani prejemniki 21. IG Nobelovih nagradOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9733 (8408) | jacal |
» | Letenje in pritisk v glaviOddelek: Loža | 3606 (3246) | jizzer |
» | GlavobolOddelek: Loža | 4564 (3466) | Eupatrides |
» | kolko SIT (ali $ in €) za počitniško potapljanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7192 (3661) | perci |